spetsiotou blog Δάσκαλε … τον ήρωά μου!

T. Wilder στην Ηλιούπολη

28 Ιουνίου 2010 από spetsiotou
· Δεν υπάρχουν σχόλια · Γενικά, εκδηλώσεις

Απόψε και αύριο Τρίτη στις 21.15 παρουσιάζεται το θεατρικό έργο Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ του T. Wilder από το Εργαστήρι Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ηλιούπολης, σε σκηνοθεσία Γ. Σίσκου. Η παράσταση δίνεται στο Δημοτικό Θέατρο του Άλσους της Ηλιούπολης  “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΝΤΗΣ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

«… είναι αυτό που υποστηρίζει ένας ποιητής πέρα από τις κοιλάδες των μεγάλων ποταμιών: πρέπει ν’ αγαπάς τη ζωή, για να ‘χεις ζωή. Και πρέπει να ‘χεις μέσα σου ζωή για να μπορείς ν’ αγαπάς τη ζωή…  Είναι αυτό που λέμε “φαύλος κύκλος” της ζωής»
(απάνθισμα από τη “Μικρή μας Πόλη”)

«… Τούτο το έργο του αμερικανού μυθιστοριογράφου και θεατρικού συγγραφέα, Θόρτον Ουάιλντερ (1897-1975), γράφτηκε το 1938, ανέβηκε τον ίδιο χρόνο στο Μπρόντγουέι με ιδιαίτερη επιτυχία και του χάρισε ένα ακόμα βραβείο Πούλιτζερ. Στην Ελλάδα πρωτοπαίχτηκε το 1945 από το θίασο της Κατερίνας, σε σκηνοθεσία του Ντίνου Λιανόπουλου και το 1954 παρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης, του Κάρολου Κουν, στο ιστορικό πλέον υπόγειο του Ορφέα. Το 1962, στο θέατρο Διονύσια, σε σκηνοθεσία Μάριου Πλωρίτη, η μεγάλη Έλλη Λαμπέτη, στο ρόλο της Έμιλυ, κερδίζει μια θέση στους αθάνατους της “Μικρής μας Πόλης” έχοντας πλάι της το Γιάννη Φέρτη στο ρόλο του Τζωρτζ. Έκτοτε παίχτηκε πάμπολλες φορές από θεατρικές σκηνές της Πρωτεύουσας, από Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, από κρατικούς ή πρωτοποριακούς θιάσους κι από ερασιτεχνικές σκηνές» Περισσότερα εδώ 

Ετικέτες: ···

Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα ↓

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση