spetsiotou blog Δάσκαλε … τον ήρωά μου!

Οι Λαογραφικές Σπουδές στην Ελλάδα και την Τουρκία

2 Ιουνίου 2010 από spetsiotou
· Δεν υπάρχουν σχόλια · Εθνικά Θέματα, εκδηλώσεις, ιστορία της εκπαίδευσης

Με θέματα σχετικά με τη λαϊκή παράδοση και την συγκρότηση της εθνικής ταυτότητας Ελλήνων και Τούρκων, θα ασχοληθεί το διεθνές συνέδριο που διοργανώνεται από τις 4 μέχρι τις 6 Ιουνίου στο Βόλο με τίτλο: «Οι Λαογραφικές Σπουδές στην Ελλάδα και την Τουρκία. Μια άλλη ματιά».

«Το συνέδριο φιλοδοξεί να προσφέρει τροφή για σκέψη αλλά και να βοηθήσει στην ουσιαστικότερη σχέση και επικοινωνία των δύο λαών που βρίσκονται εκατέρωθεν του Αιγαίου» υποστηρίζει η Ναυτεμπορική και το ενημερωτικό κείμενο συνοδεύει μια φιγούρα του καραγκιόζη.

Θέματα του συνεδρίου είναι τα ζητήματα του λαϊκού πολιτισμού που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων αλλά και των Τούρκων, η διαμόρφωση καταλλήλων συνθηκών για την προσέγγιση και συνεργασία των επιστημόνων «λαϊκού πολιτισμού», η ανάδειξη κοινών δεσμών και η κατανόηση των διαφορών τους. Οι βασικοί θεματικοί άξονες του συνεδρίου θα είναι η λαϊκή προφορική λογοτεχνία , η μουσική, ο χορός και η παράδοση. Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος καθηγήτριες από πέντε τουρκικά Πανεπιστήμια και Έλληνες επιστήμονες Πανεπιστημιακοί και Ερευνητές. Ανάμεσά τους θα είναι ο Βάλτερ Πούχνερ, Καθηγητής του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Αθήνας, η Arzu Ozturkmen, Καθηγήτρια του τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη και ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης. Πληροφορίες: Αμφιθέατρο Σαράτση, Κεντρικά κτήρια Παπαστράτου, Βόλος, 24210-74000, 24210 39644

Ετικέτες: ·········

Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα ↓

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση