Άρθρα ανά μήνα: Δεκέμβριος 2021
Η Ελιά η τιμημένη.
Πολιτιστικό πρόγραμμα-Ο Μίκης όλων των εποχών (2)
Γνωριμία με το επάγγελμα του μαέστρου και του συνθέτη. Γνωρίζουμε και άλλους συνθέτες και μαέστρους.
• Τον Ρώσο συνθέτη Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι με τον Καρυοθραύστη.
Η συνάντησή του Μίκη Θεοδωράκη με τον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη είχε σαν αποτέλεσμα τη μελοποίηση του ποιήματος «Την πόρτα ανοίγω το βράδυ »
Φωνούλες πολλές…
Φωνούλες πολλές…
Χριστούγεννα πλησιάζουν… (1ο μέρος)
Αριθμός πέντε (5)
2η Θεματική ενότητα: 3ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων – 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Η 11η Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του Ο.Η.Ε και της UNICEF, έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Τα παιδιά όλου του κόσμου, πρέπει να ζουν σε μία κοινωνία που σέβεται και προστατεύει τα ατομικά τους δικαιώματα.
Φτιάξαμε ομαδική αφίσα με μπισκοτένιους (όλοι ίσοι και διαφορετικοί)
Παρακολουθήσαμε βίντεο με τη Χριστουγεννιάτικη ιστορία για το μπισκοτοανθρωπάκι .
Διαβάσαμε ινδιάνικο παραμύθι.
Μαθαίνουμε πως λένε τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια Merry Christmas και Happy New Year στη Νοηματική γλώσσα.
Παρακολουθούμε την ταινία Ρούντολφ το ελαφάκι (που ήθελαν να του αλλάξουν τη μύτη).Όμως για αυτή τη διαφορετικότητα του ο Αη- Βασίλης τον διάλεξε για οδηγό του).
Διαβάζουμε το παραμύθι “ Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι” του Τριβιζά.
Συλλέγουμε τρόφιμα για το χαμόγελο του παιδιού.
Merry Christmas
Χειμώνας
Οι γονείς “ξαναπηγαίνουν στο Νηπιαγωγείο”- 1η Θεματική Ενότητα
2η Θεματική ενότητα: 2ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους μας να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
Βλέπουμε το DVD “ Η Αργυρώ γελάει”.
Βιώνουμε καταστάσεις παιδιών με αναπηρία.
Το αυτοσχέδιο Ποίημα που γράψαμε.
Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου Διακοπτού σκέφτονται, δημιουργούν, ονειρεύονται μέσα τη γιγαντοαφίσα τους για τη σημερινή ημέρα.
Διάχυση των δημιουργιών και των αποτελεσμάτων σε γονείς ,σε εκπαιδευτικούς,σε ΕΚΑΜΕ, στη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου,στο Ειδικό σχολείο.