Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης.

Στις 31 Οκτωβρίου, γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης. Συζητήσαμε με τα παιδιά  για το τι είναι αποταμίευση ( Η συγκέντρωση  χρημάτων για ώρα ανάγκης ) ,  πως γίνεται και πως μας βοηθάει .

Εμπλουτίσαμε το λεξιλόγιο μας με λέξεις όπως : αποταμίευση,κουμπαράς, οικονομία , σπατάλη , κατάθεση , ανάληψη, τράπεζα, κάρτες, κέρματα, χαρτονομίσματα …

Στο Νηπιαγωγείο μας διαβάσαμε και επεξεργαστήκαμε τον γνωστό μύθο του Βασιλιά Μίδα με το χρυσάφι από το παραμύθι του Φίλιππου Μανδηλαρά “Ο βασιλιάς Μίδας”.

1η  Θεματική ενότητα: 2o Εργαστήριο Δεξιοτήτων

Τα παιδιά ζωγραφίζουν το σπίτι τους καθώς και το Νηπιαγωγείο τους στον Ελαιώνα.Μετά βγαίνουμε στην αυλή και δημιουργούμε πινακίδες όπου αναγράφονται οι περιοχές στις οποίες κατοικούν τα παιδιά αλλά και πινακίδα στην οποία αναγράφεται το Νηπιαγωγείο μας.

Τα παιδιά γίνονται οδηγοί και ξεκινούν μια διαδρομή από το σπίτι τους στο σχολείο .  Αναφέρουμε και συγκρίνουμε τις διαφορετκές διαδρομές που ακολουθούν για να φτάσουν στο σχολείο.

Ελαιώνας                                                  Ζαχλωρίτικα

ΕλαιώναςDSCN2427

Διακοπτό                                                    Τράπεζα

DSCN2428DSCN2429

Καλυβίτης

DSCN2430

 

 

Φρούτα Φθινοπώρου

Τα παιδιά έφεραν τα καταπληκτικά φρούτα του Φθινοπώρου στην τάξη μας.

 

Η τάξη μας γέμισε χρώματα και αρώματα εκείνη τη μέρα .

Η συζήτηση μεγάλη και οι απορίες των παιδιών πολλές. Από το πως γεννιέται ένα φρούτο, πως φτάνει σε εμάς, ποιο αρέσει στο καθένα, γιατί είναι ωφέλιμα όλα τα φρούτα κλπ.
                           Φτιάξαμε τα δικά μας φρούτα.
Κάναμε πειράματα…
Κατασκευάσαμε…  
                                            Τυπώσαμε…
  

Φθινόπωρο…Φύλλα παντού…

Τα φύλλα άρχισαν να πέφτουν…Έφτασαν στο Νηπιαγωγείο μας…Τι τα κάναμε?

Όμορφη χαίτη λιονταριών

Στεφανάκια για το κεφάλι…

 

Φτιάξαμε και δικά μας φύλλα…

 

1η  Θεματική ενότητα: 1ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων

Ρωτάμε τα παιδιά πως έρχονται στο Νηπιαγωγείο μας. Μέσα από καταιγισμό ιδεών μαθαίνουμε πως κάποια παιδιά έρχονται με ταξί,κάποια με το λεωφορείο και τέλος κάποια έρχονται με τους γονείς τους με το αυτοκίνητο… Καταγράφουμε τις απαντήσεις τους .Τους ρωτάμε με ποιό άλλο μέσο μεταφορικό θα ήθελαν να έρχονται.

 

Περιγράφουν τι εικόνες βλέπουν κατά τη διαδρομή που κάνουν για να έρθουν στο σχολείο καθώς και αναφέρουν κάποιους ανθρώπους που ίσως συναντούν.

 

InkedDSCN2615 LI

 

Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Από αυτή την εβδομάδα (1η εβδομάδα του Οκτωβρίου 2021), ξεκινάμε την εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου για 3 φορές την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη).
Κάθε σχολικό έτος θα ασχολούμαστε και με τους 4 Θεματικούς Κύκλους των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Κάθε Κύκλος θα έχει διάρκεια 5-7 εβδομάδες (2 μήνες) και στη συνέχεια θα ξεκινάμε νέο Κύκλο.

1η  Θεματική ενότητα:
Ζω καλύτερα-Ευ ζην
Υποενότητα: «Οδική ασφάλεια»
Τίτλος: Κυκλοφορώ…

Παγκόσμια Ημέρα των ζώων 4 Οκτωβρίου

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα των ζώων.Μιλάμε για τα κατοικίδια ζώα που έχουμε κοντά μας και την αγάπη που τους  δίνουμε αλλά και που παίρνουμε από αυτά.  Αναφέρουμε τα αδέσποτα που χρειάζονται τη βοήθειά μας αλλά και το σεβασμό μας. Δε ξεχνάμε τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Οι όμορφες  αλεπουδίτσες μας έτοιμες…