Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο ΓΕΛ Κάτω Αχαϊας

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 διοργανώθηκαν στο ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας δράσεις στο πλαίσιο της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα «Ολυμπιακά Ιδεώδη, Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Το πρόγραμμα μας, αφιερωμένο στην κατάργηση των διακρίσεων στον αθλητισμό, περιελάμβανε τις εξής θεματικές ενότητες:

1) Αθλητικές Εκδηλώσεις

Οι μαθητές μας αγωνίστηκαν στο Βόλεϊ καθήμενοι στο έδαφος, όπως διεξάγεται το άθλημα στους παραολυμπιακούς αγώνες. Αγωνίστηκαν επίσης σε άθλημα με μπάλα, έχοντας δέσει τα μάτια τους ώστε να προσομοιάζουν οι συνθήκες με αυτές των αθλητών με μειωμένη όραση.

Η διεξαγωγή των αγώνων έγινε με την επιμέλεια του γυμναστή του σχολείου μας κ. Ευστάθιου Μακρίδη, και αποτέλεσε μια ενδιαφέρουσα βιωματική εμπειρία για τους μαθητές.

2) Προβολή ταινιών – Συζήτηση

Προβλήθηκαν ταινίες και έγινε συζήτηση σχετικά με:

– Την ιστορία των ολυμπιακών αγώνων στην αρχαία Ελλάδα και την αναβίωσή τους το 1896.

– Τους ολυμπιακούς αγώνες του 1936 στο Μόναχo και την περήφανη νίκη του αφροαμερικανού Jesse Owens, σε πείσμα των ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων της χιτλερικής Γερμανίας.

– Τους παραολυμπιακούς αγώνες και τα παραολυμπιακά αθλήματα

3) Σκακιστικοί αγώνες

Στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου έγιναν σκακιστικοί αγώνες με συμμετοχή πολλών μαθητών, αλλά και καθηγητών.

4) Κατασκευή πανό με το λογότυπο των παραολυμπιακών αγώνων

Ομάδα μαθητών κατασκεύασε πανό διαστάσεων 1 Χ 2 μέτρα με το λογότυπο των παραολυμπιακών αγώνων, που τοποθετήθηκε σε διάδρομο του σχολείου.

5) Διεξαγωγή κουίζ ολυμπιακών γνώσεων

Μαθητές χωρισμένοι σε πέντε ομάδες διαγωνίστηκαν σε διαφορετικές θεματικές ενότητες (ολυμπιονίκες, ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαία Ελλάδα, κανονισμοί ολυμπιακών αθλημάτων). Οι πέντε νικητές, ένας από κάθε ομάδα, διαγωνίστηκαν μεταξύ τους και αναδείχτηκε ο τελικός νικητής. Στην τελική πεντάδα έφτασαν οι μαθητές: Φίλιππος Γριτσώνης, Φάνης Δημητρακόπουλος, Ελένη Παναγοπούλου, Τατιανή Πολίτη και Θεώνη Τριανταφυλλοπούλου. Τελικοί νικητές:  Θεώνη Τριανταφυλλοπούλου και Φίλιππος Γριτσώνης!

Οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία με την παρουσία  όλων των μαθητών του σχολείου, καθώς και με την υποστήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων.

Ήταν μια όμορφη, αλλά και ξεχωριστή μέρα, που απέδειξε ότι το σχολείο έχει πολλές δυνατότητες να συνδυάσει την ψυχαγωγία και την μάθηση.

Δείτε φωτογραφίες!

DSC_0980_s DSC_0975_s DSC_1040_s2
DSC_1000_s DSC_0989_s DSC_0981_s
DSC_1024_s1 DSC_0960_s DSC_1009_s
DSC_1025_s DSC_1107_s DSC_0962_s
DSC_1111_s DSC_1113_s DSC_1102_s