Ξεκινά στις 25 Ιουνίου η Β’ φάση των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφών για τα ΓΕΛ & ΕΠΑ.Λ.

Ξεκινά σήμερα 25 Ιουνίου και μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουνίου η Β΄ φάση των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφών στα Γενικά Λύκεια και στα Επαγγελματικά Λύκεια. Για το λόγο αυτό η ηλεκτρονική πλατφόρμα  https://e-eggrafes.minedu.gov.gr θα είναι ανοικτή για να υποδεχτεί νέες αιτήσεις εγγραφής.

Αναφορικά με τα Γενικά Λύκεια:

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την από 09-05-2018 (Φ1α/73611/Δ4) εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ., μετά την οριστική κατάταξή τους σε συγκεκριμένο ΓΕ.Λ. οι ενδιαφερόμενοι/ες (γονείς, κηδεμόνες) θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές από 22-6-2018 και οφείλουν να παρουσιαστούν μέχρι την έναρξη των μαθημάτων για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές στα ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Για την εγγραφή μαθητή/τριας σε Γενικό Λύκειο οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται, προκειμένου να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους, να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Έντυπο της Αίτησης Εγγραφής
  2. Απολυτήριο Γυμνασίου, εφόσον αυτό δεν έχει διαβιβαστεί υπηρεσιακά, ή άλλος ισότιμος τίτλος
  3. Εκτύπωση της Ηλεκτρονικής Δήλωσης Προτίμησης
  4. Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75), του κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας
  5. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του/της μαθητή/τριας ή Πιστοποιητικό του Δήμου/Δημοτικής Ενότητας στα Μητρώα του οποίου είναι εγγεγραμμένος/η ο/η μαθητής/τρια, εφόσον δεν έχει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.