Αθήνα 2018, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδας

37η     Συνδιάσκεψη   Επιλογής

Στην Αθήνα από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η 37η  Συνδιάσκεψη Επιλογής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας, στην οποία πήραν μέρος 120 μαθητές από σχολεία των νομών Αττικής, Αχαΐας και Βοιωτίας. Το ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας συμμετείχε στη Συνδιάσκεψη και εκπροσωπήθηκε από τον μαθητή της Β’ τάξης, Άγγελο Γκοτσόπουλο.

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης πραγματοποιήθηκαν στο Deree – The American College of Greece, στο 1ο Γενικό Λύκειο Αγίου Δημητρίου, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλης και Μαρίνα Θεοχαράκη και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Θεματική της Συνδιάσκεψης ήταν: “Αναλογιζόμενοι το μέλλον της Ευρώπης: Η βιώσιμη ανάπτυξη ως πολιτική επιλογή για τις επόμενες  γενιές”. Οι επιτροπές, αποτελούμενες από μαθητές, παρουσίασαν στην Ολομέλεια τις ιδέες τους, ακολουθούμενες από διάλογο. Έπειτα από κάθε debate, ακολούθησε ψηφοφορία στα πρότυπα της διαδικασίας και της δεοντολογίας του κοινοβουλευτικού διαλόγου.

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Εμείς, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στον Άγγελο καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες!

Υπεύθυνη προγράμματος: Ελένη Ντρέκη,φιλόλογος