Erasmus+ RESPECT – Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Γερμανία

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «R.E.S.P.E.C.T. (Τα ευρωπαϊκά σχολεία δείχνουν σεβασμό και επιδιώκουν ισότητα και πολιτισμική ανοχή)», στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη με συμμετοχή μαθητών και καθηγητών, στο σχολείο Mittelschule Wörth an der Donau στο Wörth an der Donau της Γερμανίας από 8 έως και 14 Νοεμβρίου 2017. Σε αυτήν συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τις 6 συμμετέχουσες χώρες.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Αιμιλία Σιακοβέλη, υπεύθυνη υλοποίησης του σχεδίου και η Αγγελική Ρετσινά, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης Αντρέα Βαλεντίνα Κίβου και Παναγιώτα Τσάφου.

DSC_3674_s DSC_4139_s DSC_3883_s

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του γερμανικού εκπαιδευτικού συστήματος και περιήγηση στις εγκαταστάσεις του σχολείου. Έλαβαν επίσης χώρα βιωματικές δραστηριότητες και εργαστήρια για τους μαθητές.

Έγινε επίσης ενημέρωση για τις δράσεις που πραγματοποίησε κάθε χώρα από την προηγούμενη συνάντηση στην Φινλανδία μέχρι την παρούσα συνάντηση και οριστικοποιήθηκαν οι  υποχρεώσεις κάθε συμμετέχοντος σχολείου μέχρι την επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2018, με τη συμμετοχή και μαθητών,  στο Ies Valsequillo, Valsequillo Canarias Ισπανία.

Η οργάνωση και η φιλοξενία από την πλευρά του γερμανικού σχολείου ήταν άριστη και η συνεργασία με τους συναδέλφους των υπόλοιπων χωρών εξαιρετική.

DSC_4348_s DSC_3895_s DSC_4368_s

Άρθρο στη γερμανική εφημερίδα DonauPost για την εκπαιδευτική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ RESPECT στο Mittelschule Wörth an der Donau.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Ies Valsequillo, στο Valsequillo Canarias της Ισπανίας τον Απρίλιο του 2018 και σε αυτή θα συμμετέχουν και μαθητές.

Περισσότερα για το Erasmus+ R.E.S.P.E.C.T. στο ιστολόγιο του προγράμματος.