Πρωταθλήτρια ομάδα Ν. Αχαΐας η ομάδα ποδοσφαίρου των κοριτσιών του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας

Μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη αγώνα, η ομάδα ποδοσφαίρου των κοριτσιών του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας επικράτησε με συνολικό σκορ 5-3  (1-1 κανονικός αγώνας, 4-2 στα πέναλτι) της αντιπάλου ομάδας του ΓΕΛ Καστριτσίου  και  αναδείχθηκε πρωταθλήτρια νομού, στο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου κοριτσιών για το 2017!

 Ο τελικός του πρωταθλήματος  ποδοσφαίρου κοριτσιών, που διοργάνωσε το ΥΠΠΕΘ και το τμήμα Φυσικής Αγωγής Ν. Αχαΐας, διεξήχθη την Πέμπτη 2 Μαρτίου στο Παμπελοποννησιακό στάδιο Πάτρας παρουσία γονιών, συμμαθητών και εκπαιδευτικών και των δύο σχολείων.

Η οργανωμένη και επιμελής μετακίνηση των μαθητών και μαθητριών, που πραγματοποιήθηκε τόσο με συντονισμένες ενέργειες και παρουσία των διευθυντών και συλλόγων διδασκόντων εκπαιδευτικών και των δύο σχολικών μονάδων, καθώς και με τις συντονισμένες ενέργειες του τμήματος Φυσικής αγωγής Ν. Αχαΐας, δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα μέσα στην οποία ξεκίνησε ο αγώνας.

Ηλιόλουστος ο καιρός, υπέροχη η ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι επευφημίες των θεατών, όμορφες ενέργειες από τα κορίτσια και των δύο ομάδων, ήταν τα στοιχεία που συνέθεταν το κλίμα μέσα στο οποίο άρχισε ο τελικός!

Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυναμικά τον αγώνα, επιδιώκοντας να επιβάλουν το ρυθμό τους. Δυνατές προσωπικές  μονομαχίες στο χώρο του κέντρου του γηπέδου, όμορφες ατομικές ενέργειες, συνδυασμένες επιθετικές προσπάθειες και για τις δύο ομάδες, ήταν τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού στο ξεκίνημά του.

Τα κορίτσια του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας, είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν νωρίς στο σκορ όταν μόλις στο 15ο λεπτό,  η Φραγκούλια ξέφυγε των αντιπάλων της, αλλά στο τετ-α-τετ δεν κατάφερε να υπερνικήσει την αντίπαλο τερματοφύλακα, που απέκρουσε σε κόρνερ. Στη συνέχεια και στο 24ο, νέα ευκαιρία για το ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας, όταν το σουτ  φάουλ της Μπιτούνη, έξω απ’ την περιοχή, απέκρουσε και πάλι σε κόρνερ η αντίπαλος τερματοφύλακας. Το ημίχρονο κύλησε με την ομάδα του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας να έχει την υπεροχή, να δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά να μην καταφέρνει να σκοράρει και να προηγηθεί.

Αντίθετα το πέτυχαν τα κορίτσια του ΓΕΛ Καστριτσίου!  Ήταν το 30ο λεπτό του αγώνα, όταν η αντίπαλη κεντρική επιθετικός ξέφυγε στον ελεύθερο χώρο πίσω από τις αμυντικούς και με κοντινό σουτ έκανε το 1-0 για το ΓΕΛ Καστριτσίου.

Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

09_20_19_Pro DSC_0395_s DSC_0408_s
DSC_0430_s DSC_0445_s DSC_0453_s

Στο 2ο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε ο ίδιος, με το ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας να πιέζει. Οι ατομικές όμως ενέργειες, τόσο της Λάτσι όσο και της Μητροπούλου και Φραγκούλια δεν επαρκούσαν για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία και να φτάσουν στην ισοφάριση. Τα κορίτσια  του ΓΕΛ Καστριτσίου, έδειχναν ικανοποιημένα με το να διατηρούν το σκορ στο 1-0. Με κατοχή της μπάλας στο κέντρο του γηπέδου, ροκάνιζαν το χρόνο του παιχνιδιού.

Η είσοδος της Λαδά στον αγώνα, σε θέση μεσοεπιθετικού αντί  της αμυντικού Ανδρικόπουλου στο 48΄, τόνωσε  την επίθεση του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας. Το πέρασμα της  Μητροπούλου, στην αριστερή  πλευρά της επίθεσης,   της έδωσε την ευκαιρία να ξεφύγει στιγμιαία  από το μαρκάρισμα  της προσωπικής της αντιπάλου. Αυτό ήταν αρκετό για τη Μητροπούλου, που με ωραία ατομική ενέργεια και κοντινό πλασέ, ισοφάρισε σε 1-1 στο 53΄.

 Στη συνέχεια του παιχνιδιού και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ της νίκης αλλά δεν τα κατάφεραν.  Έτσι ο κανονικός αγώνας τελείωσε ισόπαλος 1-1.

Ακολούθησε η διαδικασία των πέναλτι.

Πρώτο πέναλτι για την ομάδα του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας, εκτελεί η  Γιαννοπούλου και με ωραίο πλασέ σκοράρει. Το ίδιο πετυχαίνει και η παίκτρια του ΓΕΛ Καστριτσίου. 1-1 και στα πέναλτι!

Δεύτερο πέναλτι, εκτελεί η Μπιτούνη για το ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας  αλλά η αντίπαλος τερματοφύλακας αποκρούει. Επόμενο πέναλτι για την ομάδα του ΓΕΛ Καστριτσίου και η επιθετικός αστοχεί.  Άουτ η  μπάλα!  Το 1-1 παραμένει!

 Τρίτο πέναλτι για τα κορίτσια του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας. Η Λάτσι σουτάρει, η τερματοφύλακας αποκρούει ασταθώς και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα! 2-1 για το ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας.

Επόμενο πέναλτι για το Καστρίτσι και η Μαρία Παναγιωτοπούλου αποκρούει!

Τέταρτο πέναλτι εκτελεί η Μητροπούλου και με ωραίο σουτ κάνει το 3-1! Επόμενο πέναλτι για το Καστρίτσι και γκολ. 3-2 το σκορ!

 Όλα κρίνονται από το τελευταίο πέναλτι που εκτελεί η Φραγκούλια.  Η αγωνία στο κατακόρυφο!

 Παίρνει φόρα σουτάρει…… και η μπάλα στα δίχτυα!  4-2.

Τα κορίτσια του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας πρωταθλήτριες του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου για το 2017!

Με τη νίκη τους αυτή τα κορίτσια του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του περιφερειακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου κοριτσιών, όπου θα αντιμετωπίσουν τη νικήτρια ομάδα του νομού Ηλείας.

DSC_0464_s DSC_0470_s DSC_0495_s
DSC_0503_s 11_08_03_Pro_LI DSC_0505_s

Συγχαρητήρια στις παίκτριες και των δύο ομάδων.

Άριστη η διαιτησία των καθηγητών Φυσικής Αγωγής κ.κ Κωλέτση Νικολάου, Πατρώνη Νικολάου και Κολλιόπουλου Απόστολου.

Άψογη για ακόμα μια φορά, από πλευράς διοργάνωσης η εκδήλωση, την ευθύνη της οποίας είχε η ομάδα Φυσικής Αγωγής του Ν. Αχαΐας, με επικεφαλής την κα Μητρογιάννη Γεωργία και τους ακούραστους συνεργάτες της.DSC_0481_s

Στις φιναλίστ του ΓΕΛ Καστριτσίου απένειμε μετάλλια η Διευθύντρια του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας, κα  Κοπανά Αλεξάνδρα, ενώ τα μετάλλια στις πρωταθλήτριες του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας απένειμε ο Διευθυντής του ΓΕΛ Καστριτσίου, κος Πολυχρονόπουλος Παναγιώτης.

Διπλώματα στις παίκτριες και των δύο ομάδων απένειμε η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κα Κοτρέτσου Πολυξένη.

Το κύπελλο της διοργάνωσης απένειμε στις νικήτριες του τελικού ο Δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Οργανισμού Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων κος Ξενοφών Μπαχράς.

Στάθης Μακρίδης – γυμναστής