Νίκη και πρόκριση στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Λυκείων κοριτσιών

Νίκη και πρόκριση στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Λυκείων κοριτσιών για τα κορίτσια του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας.

Σημαντική νίκη με τέρματα 2-1  πέτυχαν τα κορίτσια της σχολικής ομάδας ποδοσφαίρου του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας.

Έχοντας αντίπαλο την ισχυρή ομάδα του 5ου ΓΕΛ Πάτρας, κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο Ατρομήτου Ζαρουχλεΐκων στην Πάτρα, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017.

Η αναμέτρηση είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι, αφού και οι δύο ομάδες με ανεβασμένη ψυχολογία από τις προηγούμενες επιτυχίες τους διεκδικούσαν τη νίκη με ίσους όρους.

Οι δυνατές προσωπικές μονομαχίες,  τα δυναμικά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν και τα πολλά φάουλ στο χώρο του κέντρου του γηπέδου, ήταν τα χαρακτηριστικά στοιχεία του παιχνιδιού.

Τα κορίτσια του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας μπήκαν αποφασιστικά στο παιχνίδι,  πίεσαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και πέτυχαν να αιφνιδιάσουν τις αντιπάλους τους.

Έτσι μόλις στο 3ο λεπτό, η Μητροπούλου με εξαιρετική ατομική ενέργεια,  ντριμπλάροντας δύο αντίπαλες αμυντικούς, μπήκε στην μεγάλη περιοχή και με σουτ έγραψε το 1-0.

Η ομάδα του 5ου ΓΕΛ Πάτρας,  προσπάθησε να αντιδράσει και έδειχνε να ισορροπεί το παιχνίδι. Όμως στο 13ο λεπτό η Φραγκούλια, κυνηγώντας μια προωθημένη μπαλιά στη δεξιά πλευρά του γηπέδου, κατάφερε να ξεφύγει της αντιπάλου αριστερής ακραίας αμυντικού και να σεντράρει παράλληλα προς την εστία. Η λανθασμένη συνεννόηση της αντιπάλου τερματοφύλακα με την κεντρική αμυντικό της,  είχε σαν αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στη Μητροπούλου που καραδοκούσε και με κοντινό πλασέ να γράψει το 2-0.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού και με το 2-0 υπέρ τους, οι παίκτριες του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας, ανέκοψαν τον επιθετικό τους ρυθμό και αυτό έδωσε την ευκαιρία στην αντίπαλη ομάδα,του 5ου ΓΕΛ Πάτρας, να ισορροπήσει το παιχνίδι και να βγαίνει απειλητικά στην επίθεση.

Έχοντας στο κέντρο του γηπέδου την πολύ καλή Μήλα, κατάφερναν με προωθημένες μπαλιές να δημιουργούν απειλητικές καταστάσεις στην εστία της Παναγιωτοπούλου, τερματοφύλακα του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας. Έτσι μόλις ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου μετά από κόρνερ και ασταθή απόκρουση της Παναγιωτοπούλου, η αντίπαλος επιθετική με κοντινό σουτ μείωσε σε 2-1.

Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

WP_20170214_11_14_12_Pro_LI_s

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο.

Τα κορίτσια του ΓΕΛ  Κάτω Αχαΐας, με σωστές αμυντικές τοποθετήσεις και επεμβάσεις της Φωτεινού, κάθε φορά που χρειαζόταν,  στο κέντρο της άμυνας και τις αποτελεσματικές ενέργειες των αδελφών Πετροπούλου, ισορρόπησαν το παιχνίδι και μετέφεραν τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Οι Τακοπούλου και Ανδρικοπούλου, με επιτυχημένες αμυντικές ενέργειες, ανέκοπταν κάθε επίθεση των αντιπάλων τους.

Η Μπιτούνη του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας, περιορίστηκε σε ανασταλτικό ρόλο, ενώ η Λάτσι προερχόμενη από πρόσφατο τραυματισμό, κρατούσε μεν τη μπάλα με περίτεχνες ενέργειες στο χώρο του κέντρου του γηπέδου, αλλά δε δημιουργούσε απειλές. Η Γιαννοπούλου επιφορτισμένη με τον καθήκον του ελέγχου του κέντρου του γηπέδου, προσπαθούσε να κρατήσει τη μπάλα και να τροφοδοτήσει τις συμπαίκτριες της στην επίθεση. Όμως οι μεμονωμένες  ατομικές επιθετικές  ενέργειες  της Μητρόπουλου και της Φραγκούλια, δεν επέφεραν κάποιο αποτέλεσμα.

Οι  παίκτριες του 5ου ΓΕΛ Πάτρας, κερδίζοντας φάουλ κοντά στην αμυντική μας περιοχή, κατάφερναν να απειλούν την εστία της Παναγιωτοπούλου, η οποία όμως ευρισκόμενη σε πολύ καλή ημέρα  με σωστές επεμβάσεις, αποσοβούσε κάθε κίνδυνο.

Οι αναπληρωματικές παίκτριες Σιδηροπούλου Δανάη και Λαδά Μαρία, του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας,  που μπήκαν αλλαγή στις θέσεις της Λάτσι και της Ανδρικόπουλου στο 55΄και 60΄αντίστοιχα,  έδωσαν πολύτιμες ανάσες στις συμπαίκτριες τους, που κατάφεραν να διατηρήσουν το σκορ 2-1, μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού.

Έτσι τα κορίτσια του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας, προκρίθηκαν στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Λυκείων κοριτσιών.

Ο τελικός  αγώνας θα γίνει στο Παμπελοποννησιακό στάδιο την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, με αντίπαλο την ομάδα ποδοσφαίρου των κοριτσιών του Λυκείου Καστριτσίου.

Συγχαρητήρια στις παίκτριες και των δύο ομάδων.

Για την ομάδα του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας αγωνίστηκαν:

Παναγιωτοπούλου Μαρία, Ανδρικοπούλου Μάρθα, 60΄Λαδά Μαρία, Τακοπούλου Άννα, Πετροπούλου Ελένη, Πετροπούλου Ιωάννα, Φωτεινού Δήμητρα, Μπιτούνη Κωνσταντίνα, Λάτσι Δέσποινα 55, Σιδηροπούλου Δανάη, Μητροπούλου Βάσια Γιαννοπούλου Βάσω, Φραγκούλια Ιωάννα.

Στάθης Μακρίδης, γυμναστής