Νέα νίκη πρόκριση στο ποδόσφαιρο για τα κορίτσια του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα ποδοσφαίρου κοριτσιών, με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα του 4ου ΓΕΛ Πάτρας.

Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο Σαραβαλίου την Παρασκευή 3 Φεβρουάριου 2017.

Τα κορίτσια  του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας αγωνίστηκαν με σύστημα 4-4-2,  αισθητά  βελτιωμένες σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα.  Σ΄ αυτό συνετέλεσαν οι εσωτερικές αλλαγές, με τη Φωτεινού να καλύπτει με απόλυτη επιτυχία το ρόλο της κεντρικού αμυντικού (λίμπερο), τη Γιαννοπούλου σε θέση ανασταλτικού χαφ και τη Μπιτούνη σε ρόλο οργανωτή του παιχνιδιού.  Σημαντική ενίσχυση προσέφερε και η είσοδος της Λάτσι στην αρχική εντεκάδα. Πολύ καλές ήταν στα αμυντικά τους καθήκοντα αμφότερες οι αδελφές Πετροπούλου, σωστές τοποθετήσεις και  επεμβάσεις είχαν οι αμυντικές παίκτριες Τακοπούλου και Ανδρικοπούλου, το επιθετικό δίδυμο Μητροπούλου και Φραγκούλια δημιουργούσε συνεχείς απειλές στην  άμυνα των αντιπάλων και η Λαδά έδωσε ανάσες στις συμπαίκτριες της όταν μπήκε αλλαγή.

50_33_Pro_LI 10_55_49_Pro_LI 12_19_14_Pro_LI 10_55_23_Pro_LI-1

Ο αγώνας ξεκίνησε με την ομάδα του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας να παίρνει την πρωτοβουλία από τα πρώτα κιόλας λεπτά και να δημιουργεί ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα μόλις στο 5ο λεπτό χάθηκε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν η Φραγκούλια, με την αντίπαλη τερματοφύλακα εξουδετερωμένη,  από πλεονεκτική θέση αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε. Η συνεχής όμως επιθετική πρωτοβουλία της ομάδας του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας απέφερε καρπούς λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 22ο λεπτό, όταν η Λάτσι βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνιά της αντιπάλου εστίας έγραψε το 1-0.

Τα κορίτσια του 4ου ΓΕΛ προσπάθησαν να αντιδράσουν και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες . Σε μία από αυτές, έφτασαν κοντά στην ισοφάριση αλλά η τερματοφύλακας Παναγιωτοπούλου, με σωστή τοποθέτηση εξουδετέρωσε το σουτ της αντίπαλου επιθετικού . Έτσι  το ημίχρονο έληξε 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα κορίτσια του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας, συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία και δεν άργησαν να φτάσουν και σε δεύτερο τέρμα.

Ήταν το 46ο λεπτό του αγώνα όταν η Μητροπούλου ξέφυγε των αντιπάλων αμυντικών και μέσα από τη μεγάλη περιοχή επιχείρησε δυνατό σουτ. Η αντίπαλη  τερματοφύλακας απέκρουσε προσωρινά, η Φραγκούλια όμως που παρακολουθούσε τη φάση, έγραψε με κοντινό σουτ  το 2-0.

Οι παίκτριες του 4ου ΓΕΛ ανέβασαν την απόδοσή τους και προσπάθησαν να αντιδράσουν . Έτσι στο 50ο λεπτό κέρδισαν φάουλ  έξω από την περιοχή. Το σουτ απέκρουσε η  τερματοφύλακας του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας, Παναγιωτοπούλου, αλλά στη συνέχεια της φάσης ο διαιτητής σημείωσε πέναλτι. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει η αντίπαλη σέντερ φορ, το σουτ όμως που έκανε έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Κάπου εκεί το παιχνίδι κρίθηκε.

Η συνεχής υπεροχή των κοριτσιών του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας απέφερε και τρίτο τέρμα όταν η Μπιτούνη, στο 60ο λεπτό της συνάντησης, με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ έξω από την αντίπαλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στο βάθος της αντίπαλης εστίας, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ 3-0.

Με τη νίκη τους αυτή, τα κορίτσια του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας προκρίθηκαν στον ημιτελικό της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσουν την επόμενη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 11:00, στο γήπεδο Ατρομήτου Πάτρας, τη νικήτρια ομάδα της συνάντησης 8ου ΓΕΛ- 5ουΓΕΛ.

Συγχαρητήρια στις παίκτριες και των δύο ομάδων.

Για την ομάδα του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας αγωνίστηκαν:

Παναγιωτοπούλου Μαρία, Φωτεινού Δήμητρα, Τακοπούλου Άννα, Ανδρικοπούλου Μάρθα, Πετροπούλου Ελένη, Πετροπούλου Ιωάννα, Γιαννόπουλου Βάσω, Μπιτούνη Κωνσταντίνα,  Λάτσι Δέσποινα, Μητροπούλου Βάσια , Φραγκούλια Ιωάννα, 60ο λεπτό Λαδά Μαρία.

Στάθης Μακρίδης, γυμναστής