Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Λυκείων Κοριτσιών

Με τη συμμετοχή της ομάδας ποδοσφαίρου κοριτσιών του σχολείου μας, στις 23/02/2016, συνεχίστηκε ο φετινός πλούσιος σε αθλητικές δραστηριότητες Φεβρουάριος.

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Λυκείων κοριτσιών διοργανώνεται από το ΥΠ.Π.ΕΘ και την ομάδα Φυσικής Αγωγής του Ν. Αχαΐας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με επιτυχία.

Τη φετινή χρονιά ο αριθμός συμμετοχών των ομάδων κοριτσιών από τα Λύκεια όλου του νομού τριπλασιάστηκε!

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ποδόσφαιρο γυναικών είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο ομαδικό άθλημα τα τελευταία χρόνια. Μερικά αξιοσημείωτα γεγονότα:

  • Τον τελικό ΗΠΑ – Κίνας το 1999 στο Ρόουζ Μπόουλ της Πασαντίνα παρακολούθησαν 90.185 θεατές, ρεκόρ για γυναικείο αθλητικό γεγονός.
  • Η εθνική ομάδα γυναικών των ΗΠΑ, είναι η ομάδα με τις περισσότερες, (3) τρείς κατακτήσεις του τροπαίου, στο παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών.
  • Στον τελικό που έγινε στο τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο του 2015 στον Καναδά, ΗΠΑ και Ιαπωνία ήταν οι ομάδες φιναλίστ και νικήτρια αναδείχτηκε η γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ με σκορ 5-2, παρουσία 53.000 θεατών!

Το σημερινό αγώνα που έγινε στο γήπεδο Da Luz στη Πάτρα, με αντίπαλο την ομάδα ποδοσφαίρου κοριτσιών του ΓΕΛ Ρίου, κάτω από ένα ανοιξιάτικο καιρό, παρακολούθησαν αρκετοί συγγενείς και συμμαθητές, όλων των κοριτσιών που αγωνίζονταν, ενθαρρύνοντας και χειροκροτώντας κάθε προσπάθεια των νεαρών μαθητριών!

Οι παίκτριες της ομάδα μας, ως πρωτοεμφανιζόμενες, ξεκίνησαν νευρικά τον αγώνα και δεν απέφυγαν μερικά λάθη, που έδωσαν την ευκαιρία στην αντίπαλη ομάδα, να προηγηθεί με 3-0 νωρίς στο σκορ. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του 1ου ημιχρόνου. Στη συνέχεια οι παίκτριές μας βρήκαν το ρυθμό τους, ανέβασαν την απόδοσή τους και δημιούργησαν ευκαιρίες.

Σε μια απ’ αυτές κέρδισαν πέναλτυ, το οποίο εκτέλεσε με επιτυχία η Κωνσταντίνα Μπιτούνη .

Το τελικό σκορ του αγώνα ήταν 4-1 υπέρ της ομάδας κοριτσιών του ΓΕΛ Ρίου, που παίρνει και την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης, που θα γίνει την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, στις 09:30, στο Παμπελοποννησιακό στάδιο στην Πάτρα.

Για την ομάδα ποδοσφαίρου κοριτσιών του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας αγωνίστηκαν:

Μανέτα Γεωργία, Ανδρικοπούλου Μάρθα, Πετροπούλου Ελένη, Τακοπούλου Άννα, Θανασά Αργυρή, Αλατζά Λαμπρινή, Φωτεινού Δήμητρα, Ραγιά Γεωργία, Σιδηροπούλου Ζωή, Γιαννοπούλου Βασιλική, Μπιτούνη Κωνσταντίνα, Δολιανίτη Μαρία, Νιφόρα Παναγιώτα, Κατσούδα Αλίκη, Σιδηροπούλου Δανάη, Στεργιώτη Αγγελική και Κλοκίτη Εύα.

Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια και των δύο ομάδων!

Στάθης Μακρίδης, γυμναστής