kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ Ή ΚΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ

Συγγραφέας: kantonopou στις 14 Σεπτεμβρίου, 2008

Να λοιπόν που έχουμε σε όλες τις τάξεις από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο δύο κατηγορίες μαθημάτων! Τα υποχρεωτικά και τα Θρησκευτικά!
Να λοιπόν που όποιος θέλει με μια αναιτιολόγητη υπεύθυνη δήλωση των γονέων του, μπορεί να γλυτώσει ένα μάθημα, επιπλέον ώρες στην τάξη και επιπλέον διάβασμα!
Ο πόλεμος εναντίον της Εκκλησίας συνεχίζεται αμείωτος και όλο και με μεγαλύτερη ένταση! Δεν έφταιγε λοιπόν η κα Γιαννάκου για τα όσα έγιναν επί υπουργίας της! Το καταστροφικό έργο της συνεχίζει ο αξιότιμος κ.κ. Στυλιανίδης! Δεν φταίνε τα πρόσωπα ή τα κόμματα! Κάποιοι έχουν βάλει σκοπό να κλείσουν το στόμα της Εκκλησίας! Να την φιμώσουν να την εξαφανίσουν στο …. χρονοντούλαπο της Ιστορίας! Τους καημένους!

Δεν πήραν μάθημα από τους Διοκλητιανός, τους Νέρωνες, τους Στάλιν τους Εμβέρ Χότζα και τόσους άλλους αξιολύπητους που έμειναν στην Ιστορία γιατί πολέμησαν την Εκκλησία του Χριστού! Θα μπορούν λοιπόν τώρα όσοι κοιτάζουν να διαβάσουν για το Πανεπιστήμιο, να απαλλαγούν από διαβάσματα και παραδόσεις που δεν έχουν σχέση με το στόχο τους!

Θα μπορούν οι βαθμοθήρες να απαλλαγούν από ένα μάθημα για να επικεντρωθούν στα υπόλοιπα! Θα μπορούν οι μόνιμοι κοπανατζήδες να παίζουν μιά – δυό ώρες παραπάνω την εβδομάδα μπάσκετ, χωρίς να παίρνουν απουσία!

Και όλα αυτά με ποια δικαιολογία;Το σεβασμό των προσωπικών δεδομένων!Την ίδια στιγμή που στην Θράκη οι Μουσουλμάνοι δηλώνουν το Θρήσκευμά τους για να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης στις Πανελλαδικές και να περάσουν με ειδικό ποσοστό στα Πανεπιστήμια! Δηλαδή ο ορισμός της υποκρισίας!Και αν οι μη Ορθόδοξοι δικαιούνται να απαλλαγούν από το μάθημα για λόγους συνείδησης και να μην δηλώσουν το λόγο για τον οποίο απαλλάσσονται, γιατί να μην απαλλαγούν και οι αλλοεθνείς από το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας και μάλιστα της Αρχαίας, το μάθημα της Ελληνικής Ιστορίας το μάθημα της Ελληνικής Λογοτεχνίας;

 Σε μια κοινωνία που η Αγγλική Γλώσσα χρησιμοποιείται παντού, τι χρειάζονται όλα αυτά;Όλα αυτά τα ερωτήματα τα έχουν θέσει άνθρωποι πολύ πιο επίσημοι από μας αλλά … ακόμα περιμένουν απάντηση! Εμείς δεν περιμένουμε απάντηση από επίσημα χείλη!Όμως να ξέρουν όλοι αυτοί ότι θα μας βρουν μπροστά τους στις επόμενες εκλογές! Δεν πολιτικολογούμε, αλλά μόνο αυτό τους πονάει!Φρόντισαν με μεγατόνους λάσπης που συστηματικά πετούσαν να διώξουν τα παιδιά, τα βαπτισμένα Ορθόδοξα ελληνόπουλα από τα Κατηχητικά, διατηρούν κλίμα τρομοκρατίας στα Σχολεία ακόμα και γι αυτούς που θα τολμήσουν να κάνουν το σημείο του Σταυρού, τώρα καταργούν ουσιαστικά τα Θρησκευτικά, οδηγώντας στην ανεργία τους καθηγητές της Θεολογίας.

Πολεμούν την Πρωινή προσευχή, τους Εκκλησιασμούς που σχεδόν έχουν καταργηθεί, κατάργησαν την έπαρση και υποστολή της Σημαίας, αγωνίζονται να καταργήσουν τις παρελάσεις και τις εθνικές γιορτές!

Παράλληλα χάνονται εκατοντάδες ώρες από καταλήψεις των μαθητών και απεργίες των καθηγητών. (Τολμήσαμε να θίξουμε το δικαίωμα της απεργίας!! Αλίμονό μας από τους “δημοκράτες”! ) Κατά τα άλλα μιλάμε για Δημόσια δωρεάν Παιδεία! Αν είναι αυτό παιδεία, τότε προτιμώ να μείνω απαίδευτος !! Αν είναι δωρεάν το αποδεικνύει η λογική του Υπουργείου Οικονομικών που αναγνωρίζει δαπάνες για φροντιστήρια όχι όμως για ιδιωτικά σχολεία στις δηλώσεις της Εφορίας! Πάνω από όλα όμως είναι Δημόσια! Να τη χαιρόμαστε!Να χαιρόμαστε και τους καρπούς αυτής της παιδείας!

Τα αξιολύπητα τα παιδιά μας που ψάχνουν, ψάχνουν απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα και κανείς δεν τα βοηθάει! Βλέπετε η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία τα έμαθε να τρέχουν μακριά από Παπάδες και Εκκλησίες!

Δεν ζητάμε ειδική μεταχείριση προς την Εκκλησία! Ζητάμε να μαθαίνουν τα παιδιά μας την Αλήθεια, την Επιστημονική αλήθεια! Για το τι είναι η Εκκλησία και τι προσέφερε στην Ελλάδα μας σε καιρό Ειρήνης και σε καιρό πολέμου! Να μάθουν για την παρουσία και το έργο του Κλήρου στους είκοσι αιώνες που Ελλάδα και Χριστός ζουν μαζί στον τόπο μας!

Και αφού τα μάθουν αυτά να μάθουν και την διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως αυτή διατυπώνεται από την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση!

Να γνωρίσουν τους Αγίους, τους γνήσιους εκπρόσωπους της Εκκλησίας!Ζητούμε να μας βρουν οι πολέμιοι της Εκκλησίας και οι διώκτες της έναν, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ Χρίστιανο συνειδητό που αγωνίζεται να εφαρμόσει με συνέπεια το Ευαγγέλιο, που πιστεύει σταθερά στο Χριστό, και έμπλεξε με ναρκωτικά, ή βρέθηκε στο περιθώριο της κοινωνίας και του νόμου!

Ακόμα ζητούμε να ψάξουν να βρουν στα κέντρα αποτοξίνωσης και στις φυλακές ανηλίκων παιδιά που είχαν συνειδητή σχέση με την Εκκλησία όταν έμπλεξαν! Αντίθετα η εκκλησία έχει να επιδείξει μεγάλες μορφές σε κάθε αιώνα από τη δισχιλιετή ιστορία της που προσέφεραν πάρα πολλά στην κοινωνία, που είναι παραδείγματα προς μίμησιν!

Τελειώνουμε με ένα ποίημα που έγινε τραγούδι και παιάνας για τους νέους που αγαπούν το Χριστό:

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΥΛΗ Τ? ΟΥΡΑΝΟΥ
Εκκλησία, Πύλη τ? Ουρανού.
Εκκλησία, πόρτα του Θεού.
Τίποτε πιο δυνατό, τίποτε πιο ισχυρόαπ? του Χριστού την αγία Εκκλησία.

Τίποτε πιο δυνατό, τίποτε πιο ισχυρόαπ? την πύλη π? οδηγεί στην αθανασία.

Την πολεμούν κι αυτή ψηλώνει,την κυνηγούν κάστρα πυργώνει,ανίκητη η δύναμή της,ασάλευτη η οικοδομή της.

Χτυπάτε, κύματα, χτυπάτε.Επάνω της μ? ορμή ξεσπάτε.

Δε σαλεύουν τα θεμέλια.

Δε λυγίζουν τα κλαδιά.

Η κορφή της ως τ? αστέριακαι οι ρίζες της βαθιά!  

Πηγή:http://kimisihl.blogspot.com/2008/09/blog-post.html  

Αφήστε μια απάντηση