kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Επιστολή Συνδέσμου Κληρικών Χίου σε υπουργό Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών

Συγγραφέας: kantonopou στις 14 Σεπτεμβρίου, 2008

 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
 ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Προς: Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
                  κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη

      ?
     
Κύριε Υπουργέ,
      Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών στην συνεδρία της 9/9/2008 συζήτησε το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών και αποφάσισε ομόφωνα:
      Ο Σύνδεσμος συμμερίζεται τις απόψεις επί του θέματος αυτού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, των Θεολογικών Σχολών, της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων. Θέση μας είναι ότι το μάθημα των Θρησκευτικών είναι για τον Έλληνα Ορθόδοξο μαθητή υποχρεωτικό, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του άρθρου 16, παρ. 2 του ισχύοντος Συντάγματος και διδάσκεται σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα επίσημα υποχρεωτικά αναλυτικά ωρολόγια προγράμματα που έχουν καθορισθεί από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
      Ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου σας ζητά σε συνέχεια των τηλεοπτικών σας δηλώσεων να διευκρινιστεί με νέα εγκύκλιο ότι παραμένει σε ισχύ η αρχική εγκύκλιος του 2002 (υπ? αριθμ. 61723/Γ2/ 13.6.2002) και ότι το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό για τους ορθοδόξους μαθητές.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

   Πηγή:http://www.chiosnews.com/cn1392008923150.asp

Αφήστε μια απάντηση