kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Ένα απαράδεκτο άρθρο της «Καθημερινής» για τα Θρησκευτικά και ποιος το έγραψε.

Συγγραφέας: kantonopou στις Αύγουστος 26, 2008

*********************************************************************  

Σχόλιο: Στην εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσιεύθηκε σήμερα Tρίτη 26 Aυγούστου 2008 ένα απαράδεκτο  άρθρο  που δείχνει την τεράστια άγνοια βασικών πραγμάτων της συγγραφέως όσο και την μεγάλη προκατάληψη και εχθρότητα που δεν κρύβονται. Παρόλα αυτά ευχαριστούμε την αρθρογράφο γιατί  έδειξε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που επιδίωκε δηλαδή την αναγκαιότητα να διδάσκονται τα Θρησκευτικά για να μην υπάρχει αυτή η παχυλή άγνοια έστω και εγκυκλοπαιδική.     *********************************************************************

TO ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ

« ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» 

Όνειρο θερινής νυκτός

Της Ξενιας Κουναλακη / xkounalaki@kathimerini.gr

«Ο Θεός από αγάπη για τον άνθρωπο δημιούργησε έναν όμορφο κόσμο, μέσα στον οποίο ζούμε. Δυστυχώς ο άνθρωπος δε σεβάστηκε το έργο αυτό και το κατέστρεψε σιγά σιγά. Όλοι έχουμε ευθύνη γι? αυτό και οφείλουμε να υπηρετούμε το έργο του, προστατεύοντας το περιβάλλον… Ο καθένας μας χωριστά και όλοι μαζί πρέπει να προστατεύουμε το περιβάλλον γιατί είναι έργο του Θεού». Στο βιβλίο θρησκευτικών της Ε΄ δημοτικού, η οικολογική συνείδηση των 10χρονων περνά μέσα… από την κατήχηση. Το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι το «του» δε γράφεται πλέον με κεφαλαίο. Κατά τα άλλα η εικόνα είναι απογοητευτική.

Στο βιβλίο φυσικής της ίδιας τάξης διαπιστώνουμε ότι οι θρησκευτικοί μύθοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ακόμη και σε αμιγώς επιστημονικά πεδία. Στο κεφάλαιο «Ηχος» και ειδικότερα στις ιδιότητές του αναφέρεται ο μύθος της καταστροφής των τειχών της Ιεριχούς από τις σάλπιγγες του Ιησού του Ναυή.

Τα τελευταία χρόνια μετά την επανεκλογή Μπους στις ΗΠΑ παρακολουθήσαμε μία σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ υποστηρικτών της θεωρίας της εξέλιξης και θρησκευόμενων οπαδών της θεωρίας του «έξυπνου σχεδιασμού» (intelligent design), που υποστηρίζει πως μία ανώτερη δύναμη δημιούργησε τον κόσμο. Η διαμάχη ηχεί παρωχημένη στα δικά μας, ευρωπαϊκά, αυτιά γιατί κανένα επιστημονικό εγχειρίδιο δε θα μπορούσε να περιέχει σήμερα τέτοιου είδους ερμηνείες για την προέλευση και την εξέλιξη του σύμπαντος.

Στην Ελλάδα του 2008 όμως η οπισθοδρόμηση καλά κρατεί. Ειδικά στα σχολεία, όπου τα παιδιά διδάσκονται παράλληλα με το Big Bang, τη δημιουργία της πλάσης Του ή… του, τέλος πάντων. Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα με βάση την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη μη παρακολούθηση του μαθήματος των θρησκευτικών από μαθητές με μια απλή δήλωση -«χωρίς αιτιολογία»- να προστατεύσουν μόνοι τους τα παιδιά τους από τον σκοταδισμό. Κανονικά όμως αυτό δεν θα έπρεπε να είναι έργο της Πολιτείας;

Σε πρόσφατη ημερίδα της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων για τα νέα σχολικά βιβλία των Θρησκευτικών, επισημάνθηκε ότι «ανατρέπουν ιδεολογικά τις βάσεις και κατευθύνσεις της μακροχρόνιας και δοκιμασμένης Ορθόδοξης Χριστιανικής Αγωγής. Καταργούν η μειώνουν τον ομολογιακό χαρακτήρα του μαθήματος και το μεταβάλλουν βαθμηδόν σε ουδέτερη θρησκειολογία. Ικανοποιούν εσπευσμένα και αδικαιολόγητα τα αιτήματα της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας και οδηγούν, όπως επισημάνθηκε για το βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού, σε γενοκτονία της μνήμης, εθνικής και θρησκευτικής.

Προτείνεται να ξεκαθαρίσουν η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, αν συμφωνούν με αυτό το πλαίσιο παιδείας και προς ποια κατεύθυνση θα χαράξουν τη γραμμή πλεύσεως». Όσο η Εκκλησία θεωρεί ότι έχει λόγο σε θέματα εγχειριδίων και εκβιάζει κόμματα και πολιτικούς με… αφορισμό, η αναβάθμιση της μέσης εκπαίδευσης, στην οποία τόση έμφαση δίνουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, θα παραμένει όνειρο καλοκαιρινής νύχτας για την Ελλάδα.

 Πηγή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_3_26/08/2008_282374 

*********************************************************************   

TI ΑΠΑΝΤΗΣΕ  ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

« troktiko»   

Το απαράδεκτο άρθρο της «Καθημερινής» για τα Θρησκευτικά – Διαβάστε την απάντηση μας  

Η «Καθημερινή» η εφημερίδα του Αλαφούζου κάνει σήμερα επίθεση στα Θρησκευτικά και με τον τρόπο που γράφει το κείμενο η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη μάλλον υβρίζει και την θρησκεία μας. Όταν λέει οπισθοδρομικούς όσους πιστεύουν σε αυτά που λέει το βιβλίο δεν είναι ύβρις;

Ναι, κυρία μου για να το καταλάβεις στο γράφουμε:
«Ο Θεός από αγάπη για τον άνθρωπο δημιούργησε έναν όμορφο κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε» αυτό που ειρωνεύεσαι και το λέει το βιβλίο της Στ Δημοτικού είναι αλήθεια.

Εσύ στα παιδιά σου να πεις ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι αυτός που αποκεφαλίζουν τις γυναίκες τους, που τις απαντάνε, που βλέπουν κάθε μέρα τηλεόραση, που τα ΜΜΕ είναι μέσα στην διαπλοκή και την υποκρισία.

Πες του και θα σου πει: «Μαμά, γιατί δουλεύεις για τον Αλαφούζο που έχει ΜΜΕ;»

Κυρία Κουλτουριάρα σε πείραξε που το βιβλίο λέει:
«Ο καθένας μας χωριστά και όλοι μαζί πρέπει να προστατεύουμε το…
…περιβάλλον γιατί είναι έργο του Θεού»

Τι θέλεις να γράψει το βιβλίο; Ψέματα; Ότι οι εφοπλιστές μολύνουν τις θάλασσες και κρατάνε την εξουσία στα χέρια τους;

Αυτή είναι η ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ αλήθεια. Το βιβλίο τους μαθαίνει κάτι και μετά το πρόσκαιρο αν το καταλαβαίνει η κουλτούρα σου.

Η οικολογική συνείδηση καλά κάνει και περνάει μέσα από τα Θρησκευτικά και όχι μέσω του ΣΚΑΙ που μαζί μας περνάει και δεκάδες άλλα μηνύματα.

Άσε ρε κυρία μου που σε ενόχλησαν τα θρησκευτικά.

Βάλε λοιπόν τα παιδιά σου να δηλώσουν αποχή και μην μας κάνεις κατήχηση.

Δείτε όλο το άρθρο και κρίνετε αν η κυρία κάνει αυτό που καταγγέλλει .

Προσπαθεί να επηρεάσει τον κόσμο κατά των Θρησκευτικών.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_3_26/08/2008_282374

Και αν δεν σου αρέσει η γλώσσας μας, τι να κάνουμε έτσι μιλάμε εμείς όταν τσαντιζόμαστε.

Άλλοι θα έλεγαν χειρότερα. Βολέψου λοιπόν με αυτά. Και μην πεις κουβέντα. Να δέχεσαι την κριτική.

Μήπως είστε συγγενής του Πέτρου Κουναλάκη; Λίγο ίδιες μας φαίνονται οι απόψεις σας….(στην τύχη το λέμε).  

 Πηγή: http://troktiko.blogspot.com/2008/08/blog-post_6552.html  

 *********************************************************************  

 Τελικά είναι κόρη του Π.Κουναλάκη! Γιαυτό βρίζει το βιβλίο των Θρησκευτικών  

Τι το θέλουμε και το ανοίγουμε το στόμα μας; Τελικά η Ξένια Κουναλάκη που γράφει κατά των Θρησκευτικών στην «Καθημερινή» είναι η κόρη του πρώην βουλευτή και γνωστού αριστερού Πέτρου Κουναλάκη(μην μας πει μόνο ότι πάει εκκλησία και όλα αυτά και ότι πιστεύει περισσότερο από όλους κτλ)!

Έτσι εξηγείται ο τρόπος που γράφει κατά του βιβλίου των Θρησκευτικών. Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις. Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει.

 Τις φάνηκαν τις κυρίας τόσο αστεία όσα γράφει το βιβλίο για την πλάση και τον Θεό που ήθελε να τα μοιραστεί με τον κόσμο. Καλό θα ήταν…να τα συζητάτε με τον μπαμπά και μην κάνετε αναφορές σε θέματα θρησκείας που προφανώς δεν γνωρίζετε.

Το σημερινό άρθρο που δημοσιεύσαμε ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ειρωνικό. Και όταν μιλάμε για την θρησκεία του άλλου πρέπει να είμαστε προσεχτικοί.   

Πηγή: http://troktiko.blogspot.com/2008/08/blog-post_1815.html

Αφήστε μια απάντηση