kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Παιχνίδια προπαγάνδας

Συγγραφέας: kantonopou στις 24 Αυγούστου, 2008

Τις συνθήκες διαβίωσης της μουσουλμανικής κοινότητας στη Ρόδο και στην Κω αναμένεται να αξιολογήσει κλιμάκιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της φιλοϊσλαμικής εφημερίδας «Ζαμάν».

Το δημοσίευμα, με τον τίτλο «Οι Τούρκοι της Ρόδου και της Κω περιμένουν από την Ευρώπη ??έκθεση μειονοτήτων??», αναφέρει ότι «οι 5.000 μουσουλμάνοι κάτοικοι των νησιών κάνουν έκκληση στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ώστε να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε θέματα θρησκείας, γλώσσας, πολιτισμού και ιδιοκτησίας». Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης ότι με έκθεσή του το ίδιο κλιμάκιο ανέδειξε πριν από δύο μήνες τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα στην Ιμβρο και την Τένεδο.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, «η επικείμενη επίσκεψη του κλιμακίου χαρακτηρίζεται ιστορικής σημασίας για τους Τούρκους, καθώς την εποχή που υπογράφηκε η Συνθήκη της Λωζάννης τα δύο αυτά νησιά ήταν υπό ιταλική κατοχή και επομένως η τουρκική κοινότητα που ζει εκεί δεν θα μπορούσε να επωφεληθεί από τα προνομία της μειονότητας στη Δυτική Θράκη».

Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι «η Ελλάδα επισήμως αποκαλεί τους Τούρκους που ζουν στα νησιά ??μουσουλμάνους, Έλληνες πολίτες??. Κάποιοι τοπικοί παράγοντες (πολιτικοί) δείχνουν ευαισθησία στα ζητήματα που απασχολούν τη μειονότητα όπως ο Νίκος Μυλωνάς που εν όψει του πρώτου έτους διακυβέρνησης της Ν.Δ. συνέταξε μια έκθεση για τα ??Προβλήματα της μουσουλμανικής κοινότητας στην Κω??». Ο κ. Μυλωνάς φέρεται να δήλωσε στη «Ζαμάν» ότι «τα θέματα αυτά πρέπει να τεθούν ξανά επί τάπητος, όπως συνηθίζεται στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την απόφαση του ελληνικού υπουργείου Παιδείας, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές των σχολείων να παρακολουθούν προαιρετικά και χωρίς αιτιολόγηση το μάθημα των Θρησκευτικών.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΟΥΡΗΣ

Ελεύθερος Τύπος   

Πηγή: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=47211

Αφήστε μια απάντηση