kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

?Η Παιδεία είναι η πρώτη εθνική προτεραιότητα?

Συγγραφέας: kantonopou στις 26 Φεβρουαρίου, 2009

?Η Παιδεία δεν μπορεί παρά να είναι η πρώτη εθνική προτεραιότητα για κάθε κυβέρνηση. Κανένας μα κανένας σε αυτή την αίθουσα δεν θα μπορούσε να προτάξει την όποια μικροκομματική λογική μπροστά στα πολλά και σημαντικά θέματα που αφορούν στο μέλλον της χώρας μας.

 Έχω ξαναπεί, ότι η Παιδεία παραμένει ο μεγάλος ασθενής. Και έχουμε ευθύνη όλοι μας γι? αυτό. Όμως, δεν παραγνωρίζω προηγούμενες προσπάθειες. Όποιος αρκείται στο να επιμερίσει τις ευθύνες, τότε ενδεχομένως θέλει να αποποιηθεί τη δική του ευθύνη.

 

Επιτρέψτε μου να παρατηρήσω τα εξής: το «κλείσιμο» των ΑΕΙ, δεν μου φαίνεται όπως αναφέρεται, ως η μόνη ενδεδειγμένη λύση.

 Αυτό που είναι ενδεδειγμένο και σας προσκαλώ να συμβάλετε, είναι η συνεργασία. Και χαίρομαι που στον δημοκρατικό διάλογο για την αναμόρφωση του σχολείου και το νέο εξεταστικό σύστημα ανταποκριθήκατε με εκπροσώπους εγνωσμένου κύρους?.

 

-Η Ελλάδα εντάσσεται μεταξύ των 5 χωρών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ ως προς το ύψος της δημόσιας χρηματοδότησης των ΑΕΙ, το οποίο ανέρχεται στο 1,3% του ΑΕΠ.

 

-Βέβαια, ακόμα, οι πόροι των ελληνικών πανεπιστημίων προέρχονται κατά 90% από το κράτος, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια δεν υπερβαίνει το 65%.

 

-Στο πλαίσιο του κρατικού προϋπολογισμού, η Κυβέρνηση αύξησε σε ετήσια βάση και σε πραγματικούς αριθμούς τη χρηματοδότηση της ανώτατης εκπαίδευσης.

 Πηγή:http://www.apogevmatini.gr/?p=13483

Αφήστε μια απάντηση