kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Διάφορες ερωτήσεις των Νεοπαγανιστών αναφορικά με την Καινή Διαθήκη και σχετικά με τον Ιησού. (18)

Συγγραφέας: kantonopou στις 19 Νοεμβρίου, 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ: «Παρακάτω σημειώνει πως (…) όταν βαφτίστηκε ο Ιησούς ήταν κοντά τριάντα χρονών (ΛΚ. 3, 21 και 23). Ο Ιωάννης ωστόσο ακολουθώντας άλλη παράδοση λέει πως ο Ιησούς ήταν δεν ήταν πενήντα χρονών στην ακμή της δράσης τους (ΙΩ. 8, 56-57). (…) Θαρρώ πως ένας τριαντάρης δεν μπορούσε να τραβήξει κόσμο μαζί του και να οργανώσει τους προλετάριους της Ιουδαίας και της Γαλιλαίας» (Γ. Κορδάτου, Ιησούς Χριστός και Χριστιανισμός, εκδ. Μπουκουμάνης, τ. α?, σ. 240).

   ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Και ποιος είπε 1) ότι ο Ιησούς οργάνωσε τους «προλετάριους» της Ιουδαίας και της Γαλιλαίας, λες και ήταν κανένας κομματικός προπαγανδιστής, 2) ότι δε θα μπορούσε ένας τριαντάρης να τραβήξει κόσμο, αν ήταν Υιός του Θεού; 3) ότι μπορούσε ένας πενηντάρης να διατρέχει την Παλαιστίνη, τη μια στη Γαλιλαία, μετά στην Ιερουσαλήμ, μετά στην έρημο, μετά ξανά πίσω στη Γαλιλαία, πεζοπορώντας τρία χρόνια (να θυμήσουμε το χαμηλό μ.ό. ζωής των ανθρώπων τότε); Οι υποθέσεις είναι εναντίον του ισχυρισμού αυτού.

          Επιπλέον ο Ιωάννης δεν λέει πως ο Ιησούς ήταν «κοντά στα πενήντα». Στο εδάφιο εκείνο, οι Ιουδαίοι τού λεν ότι «δεν είναι ακόμη πεντήντα χρονών και λέει πως είδε τον Αβραάμ». Φυσικά, δεν εννούσαν ότι όποιος είναι άνω των 50 ετών έχει δει τον Αβραάμ. Ήταν απλώς μια έκφραση «ακόμη δε βγήκες απ? τ? αβγό σου». Δεν λέει ότι ο Ιησούς είναι κοντά στα πενήντα? λέει ότι είναι νεώτερος από 50. Η διαφορά είναι τεράστια. Συνεπώς δεν υπάρχουν δύο διαφορετικές παραδόσεις μεταξύ των Ευαγγελιστών.

 Πηγή :http://www.ierosolymitissa.org/arxaiopliksia.htm

Αφήστε μια απάντηση