kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Ανοικτή επιστολή στον Υπουργό Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών

Συγγραφέας: kantonopou στις 11 Νοεμβρίου, 2008

******************************************************************* 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Αφορμή για να γράψω αυτή την επιστολή ήταν η πρόσφατη απόφασή σας, να κάνετε το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία προαιρετικό. Δηλαδή όποιος γονέας θέλει με μια απλή δήλωση χωρίς να αναφέρει και το λόγο, μπορεί να απαλλάσσει το παιδί του από την παρακολούθηση του μαθήματος.

Τέτοια απαλλαγή μέχρι τώρα ίσχυε μόνο για πιστούς άλλων θρησκειών ή δογμάτων. Με την πίεση που έχουν σήμερα οι μαθητές με τα φροντιστήρια, η πρόταση είναι πολύ δελεαστική. Ένα μάθημα λιγότερο σημαίνει λιγότερο διάβασμα, λιγότερες εργασίες και λιγότερα μαθήματα στις εξετάσεις. Πολλοί μαθητές θα ζητήσουν την απαλλαγή, μόνο και μόνο για να ξαλαφρώσουν από ένα μάθημα.

Προφανώς η δικαιολογία για την απόφασή σας αυτή είναι ότι αφού κάποιοι γονείς είναι άθεοι, να μην ακούν τα παιδιά τους τι λέει η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη. Να μην ακούν για να μην τους κάνουν πλύση εγκεφάλου. Ας μη φοβούνται. Μακάρι να σεβόντουσαν όλοι την ελευθερία του ανθρώπου, το μισό από ότι την σέβεται η Ορθοδοξία. Ας ακούσουν τα παιδιά κι ας επιλέξουν μόνα τους τι θέλουν να πιστεύουν.

Μήπως η Ορθοδοξία μας είναι μια τυχαία πίστη ; Να υπενθυμίσουμε ότι αν τα παιδιά μας πηγαίνουν σήμερα στα σχολεία του ελεύθερου ελληνικού κράτους, σ? αυτή τη πίστη κυρίως οφείλεται . « Για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία» ,έγινε ο αγώνας για την ελευθερία της Ελλάδας. « Όταν πήραμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και ύστερα υπέρ πατρίδος» γράφει ο στρατηγός Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματά του.

Τι κράτησε το έθνος μας και δεν πέθανε κάτω από 500 χρόνια αφόρητης σκλαβιάς ; Με τόση τρομοκρατία που έκαμναν οι Τούρκοι τους εξισλαμισμούς, φυσιολογικά έπρεπε να ήμασταν όλοι μας σήμερα μουσουλμάνοι Τούρκοι. Θα γνωρίζετε την εκτίμηση του διάσημου ιστορικού Στήβεν Ράνσιμαν: « όσο επιβίωνε η Εκκλησία, το ελληνικό έθνος, δεν μπορούσε να πεθάνει».

Μήπως να αναφερθούμε και στην νεότερη ιστορία μας π.χ. στο έπος του ?40 ; Το ελληνικό κράτος πρέπει να διδάσκει στα σχολεία του την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, τουλάχιστον από ευγνωμοσύνη.
Με πόνο βλέπουμε πόσο έχουν αγριέψει σήμερα τα παιδιά μας με τα μηνύματα που δέχονται από παντού. Τρέμουν οι γονείς μη πιαστούν τα παιδιά τους στα ναρκωτικά, σε σκοτεινές οργανώσεις και σε χίλιες δυο άλλες παγίδες που αδυνατεί η Πολιτεία να τα προφυλάξει.

Και πείραξε κάποιους αν μάθουν λίγο την πίστη μας, που τουλάχιστον θα τα μάθει να φυλάγονται από τις παγίδες, να είναι υπάκουα στους γονείς και στους δασκάλους τους, να είναι επιμελή στα μαθήματα, να πειθαρχούν στους νόμους του κράτους και έτσι να προοδεύσουν στη ζωή τους.

Με τις υπογραφές που συγκέντρωνε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, είχαμε υπογράψει τρία εκατομμύρια Έλληνες ότι θέλουμε να αναγράφεται Χριστιανός Ορθόδοξος στις ταυτότητές μας. Αυτοί οι άθεοι που πιέζουν πόσοι είναι ; Φοβάμαι ότι δεν είναι ούτε το 1%. Μην κάμνετε το χατίρι της μειοψηφίας των «κουλτουριάρηδων» που ότι τους αρέσει το ονομάζουν «δημοκρατικό», αλλά ακούστε τη φωνή των εκατομμυρίων Ελλήνων και αφήστε το μάθημα των θρησκευτικών όπως ήταν, και όσο μπορείτε κάντε το πιο αποδοτικό, για να ωφεληθούν όσο γίνεται περισσότερα ελληνόπουλα.
Με τιμή
Παπαδόπουλος Χαράλαμπος
Καθηγητής Χημικός
1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών
  

Πηγή :http://ximikos.blogspot.com/2008/11/blog-post_10.html

Αφήστε μια απάντηση