Αρχείο ημέρας 10/06/2024

Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2023-2024

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023-2024 υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας Πέντε Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Συγκεκριμένα:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ένα)

“Κλιματική αλλαγή και αποξηραμένη λίμνη Κωπαϊδα”

Οι μαθητές/τριες της Β΄ Λυκείου συμμετείχαν στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα με τίτλο «Κλιματική αλλαγή και αποξηραμένη λίμνη Κωπαϊδας» υπό την εποπτεία και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Χαρίτου Πέτρου, κ. Καρανάσου Αικατερίνης και κ. Παπαδημητρίου Δημητρίου. Το Νοέμβριο του 2023 το Πρόγραμμα εντάχθηκε στο Εθνικό Εκπαιδευτικό Δίκτυο με θέμα: «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη, μια εκπαιδευτική συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης» . Στη διάρκεια του Προγράμματος οι μαθητές/τριες:

  • Ασχολήθηκαν με α) την αποξήρανση της λίμνης Κωπαίδας από τους Μινύες στην αρχαιότητα και  τη σύγχρονη αποξήρανσή της από την Αγγλική Εταιρεία και β) τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις σύγχρονες αγροτικές κοινωνίες.
  • Επισκέφτηκαν την πόλη της Θεσσαλονίκης και ξεναγήθηκαν στα ιστορικά μνημεία της.
  • Επισκέφτηκαν τη λίμνη Κερκίνη και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Κ.Π.Ε. Ποροϊων με  θέμα: «Λίμνη Κερκίνη, σε αναζήτηση της αειφορίας».
  • Δημιούργησαν αφίσα για την κλιματική αλλαγή με το ψηφιακό εργαλείο postermywall.Untitled Made with PosterMyWall

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (δύο)

«Παλιά παραδοσιακά επαγγέλματα που χάθηκαν στο χρόνο»

Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο «Παλιά παραδοσιακά επαγγέλματα που χάθηκαν στο χρόνο». Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης Γυμνάσιου, του σχολείου μας, στο σύνολό τους. Η διάρκεια του ήταν πέντε μήνες κατά τους οποίους οι μαθητές/τριες εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά παράγοντας οπτικοακουστικό υλικό  που παρουσιάστηκε  στη σχολική μονάδα και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

Το παρόν πρόγραμμα αποσκοπεί στο να γνωρίσουν οι μαθητές μας τα παραδοσιακά επαγγέλματα του τόπου μας.Η ενημέρωση και η γνώση γι αυτά μπορεί να λειτουργήσει υποβοηθητικά στη μελλοντική επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η κ Ζάχου Μαρίνα.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του Προγράμματος στο βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=pjo9X75h5c0&t=64s

 

“Μία ώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών. Αρχαϊκή εποχή – Ακραίφνιο»

Οι μαθητές /τριες της Α ΄ Γυμνασίου συμμετείχαν στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο «Μία ώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών». Αρχαϊκή εποχή – Ακραίφνιο» υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ . Πολυτάρχου Σοφίας, κ. Μόσχου Δήμητρας και κ. Δεστούνη Σεβαστής. Στη διάρκεια του Προγράμματος οι μαθητές/τριες:

  • Επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών.Ξεναγήθηκαν στην 7η Ενότητα του Μουσείου που περιέχει ευρήματα της Αρχαϊκής εποχής και αναζήτησαν εκθέματα από την περιοχή του Ακραιφνίου.
  • Δημιούργησαν ένα σύντομο Οδηγό με εκθέματα της Αρχαϊκής εποχής που προέρχονται από την περιοχή του Ακραιφνίου (Ναός Απόλλωνα του Πτώου, νεκροταφείο κ.ά.)
  • Δημιούργησαν μια αφίσα με το ψηφιακό εργαλείο postermywall.

Στο έγγραφο pdf που ακολουθεί μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε τα αποτελέσματα του Προγράμματος:

ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΩΝ – ΑΡΧΑΪΚΗ ΕΠΟΧΗ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ

ΑΦΙΣΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (δύο)

«Ταξιδεύω με ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο»

“Ταξιδεύω με ασφάλεια στον  ψηφιακό κόσμο” είναι ο τίτλος του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε από τη Β’ Γυμνασίου του σχολείου μας και τους εκπαιδευτικούς: Τσιουρή Δέσποινα, Φιλόλογο και Βαρσαμογιάννη Γρηγόρη, Φυσικό.

Υλοποιήθηκαν οι εξής δράσεις και  το παρακάτω ψηφιακό υλικό:

  • Πήραν μέρος οι μαθητές στο διαγωνισμό “Πιάσε τη σημαία ” SID 2024 (Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2023) με διοργανωτή το SaferInternet4kids.gr- Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ
  • Παρακολουθήσαμε (μαθητές & εκπαιδευτικοί) διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο “Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο για μαθητές” στις 8/12/2023 από το SaferInternet4kids.gr
  • Έγιναν οι μαθητές υποστηρικτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024 (6η Φεβρουαρίου) με τη δημιουργία ψηφιακής αφίσας – διοργανωτής ήταν το SaferInternet4kids.gr
  • Ενημερώθηκαν τα παιδιά και συμμετείχαν στο βιωματικό εργαστήρι για τον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό που παρουσίασε στην τάξη της Β Γυμνασίου η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου, κ.Αρβανιτοπούλου Εύα.
  • Δημιουργήθηκε βίντεο από τους μαθητές σχετικά με τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Παρακολουθήστε το βίντεο (1:53) στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://youtu.be/X9LKKf_VDl8?feature=shared

 

«Πρωταγωνιστώ και σώζω ζωές»

Οι μαθητές/τριες της Α΄ Λυκείου συμμετείχαν στο Πρόγραμμα με τίτλο «Πρωταγωνιστώ και σώζω ζωές» υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Καραναστάση Ελένης, κ. Ξενιτόπουλου Ιωάννη και κ. Χατζηγεωργίου Μαρίας Άννας. Στο πλαίσιο του Προγράμματος οι μαθητές/τριες:

  • Παρακολούθησαν την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μοτοσυκλετώντας … χαίρομαι». Ο κ. Κραβαρίτης Γεώργιος, εκπαιδευτής του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας «MΟΤΟΘΕΣΙΣ» μίλησε στους μαθητές/τριες για τη σωστή χρήση της μοτοσυκλέτας, την αναγκαιότητα της χρήσης του εξοπλισμού ασφαλείας αναβάτη και συνεπιβάτη, αλλά και την απαραίτητη συντήρηση της μοτοσυκλέτας.
  • Δημιούργησαν ψηφιακές αφίσες με σκοπό την ενημέρωση για τους κινδύνους που υπάρχουν γύρω μας.
  • Δημιούργησαν ένα infographic που απεικονίζει τον καταιγισμό ιδεών των μαθητών/τριών για τα πιθανά ατυχήματα που μπορούν να συμβούν στους εφήβους.

Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους τις εργασίες των μαθητών/τριών:

 

εικόνα Viber 2024 06 07 18 55 16 263εικόνα Viber 2024 06 07 18 55 16 352

ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ

ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ

ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ

 

 

Ασφαλές Διαδίκτυο (διαφημιστικό σποτ SaferInternet4Kids)

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Σαν σήμερα

10/7/1774: Η τσαρική Ρωσία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπογράφουν τη συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή.
Η συνθήκη προβλέπει - μεταξύ άλλων - ελεύθερη ανά τη Μεσόγειο ναυσιπλοΐα για τους Ρώσους. Τη συνθήκη αυτή εκμεταλλεύτηκαν οι Έλληνες, που ανέπτυξαν τη ναυτιλία τους, κατασκευάζοντας σύγχρονα πλοία, στα οποία ύψωσαν τη ρωσική σημαία.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση