Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Αρχές βιολογικής γεωργίας (πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

Βιβλία μαθητή: “Αρχές Βιολογικής Γεωργίας”

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ 

Ερωτήσεις Τράπεζας Θεμάτων

Κεφάλαιο 3ο

 

Κεφ. 4ο:Το έδαφος

Δείτε το στο slideshare.net

 

Τρόποι διατήρησης και βελτίωσης της γονιμότητας του εδάφους

 

 

 

 

 

 

 

 

Μέσα άμεσης αντιμετώπισης εχθρών και ασθενειών

 

Μέτρα αντιμετώπισης των ζιζανίωνΜέτρα αντιμετώπισης ζιζανίων

 

 

 

 

 

 

 

Παρουσιάσεις κεφαλαίων του πανελλαδικώς εξεταζόμενου μαθήματος “Αρχές Βιολογικής Γεωργίας”.

 

Κεφ. 7ο: Ελιά-Αμπέλι

Δείτε το στο slideshare.net

 

Κεφ.6ο: Κηπευτικά

Δείτε το στο slideshare.net

 

Σταυρόλεξο στο 6ο κεφ.

 

 

Ερωτήσεις πάνω στην εξεταστέα ύλη του πανελλαδικώς εξεταζόμενου μαθήματος “Αρχές Βιολογικής Γεωργίας”.

Ερωτήσεις στην ύλη του μαθήματος Αρχές Βιολογικής Γεωργίας

 

 

 

Κεφάλαιο 5ο: Αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών

Δείτε το στο slideshare.net

 

Κεφάλαιο 3ο Ανανεωμένο

Δείτε το στο slideshare.net

 

Η ύλη θα προέρχεται από τα δύο βιβλία που βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Δεκέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 
1ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΧΑΡΤΗΣ
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων