Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Προγράμματα

Προγράμματα Αγωγής Υγείας με θέμα την παχυσαρκία σχ. έτος 2018-2019

Τα προγράμματα εκπονήθηκαν κατά το παρόν έτος από τα τμήματα Γ Τροφίμων και Β Νοσηλευτικής του ΕΠΑΛ-ΕΚ Καλαμαριάς. Οι συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί ήταν οι Κωστελίδου Θεοδώρα, Λιόλιου Χριστίνα, Τζιμούρτου Βασιλική, Μαστέλλου Φανουρία και Ραζάκου Φωτεινή.

“Η παχυσαρκία ως αποτέλεσμα μη ισορροπημένης διατροφής των εφήβων”

Δείτε το στο slideshare.net

 

“Η παχυσαρκία ως αποτέλεσμα μειωμένης φυσικής δραστηριότητας των εφήβων”

Δείτε το στο slideshare.net

 

Το παρακάτω πρόγραμμα εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2011-2012 από τους μαθητές της ειδικότητας Ελέγχου και Τεχνολογίας τροφίμων και υποβλήθηκε για αξιολόγηση στο πρόγραμμα “Καινοτομία και αριστεία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση” του ΥΠΕΠΘ.
Το πρόγραμμα έλαβε πολύ υψηλή βαθμολογία και κρίθηκε στην 133η θέση ανάμεσα σε 1100 έργα που υποβλήθηκαν πανελληνίως!

Δείτε το στο slideshare.net

Το παρακάτω πρόγραμμα εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2010-2011 από τους μαθητές της ειδικότητας Ελέγχου και Τεχνολογίας τροφίμων και υποβλήθηκε για αξιολόγηση στο πρόγραμμα “Καινοτομία και αριστεία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση” του ΥΠΕΠΘ.

Δείτε το στο slideshare.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Νοέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων