Κοπή βασιλόπιτας στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Την Τρίτη 19/01/2021 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της  Πρωτοχρονιάτικης πίτας για τον Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας. Ευχαριστούμε θερμά τα Αρτοζαχαροπλαστεία Λέκκας για την προσφορά της πολύ γευστικής βασιλόπιτας του Συλλόγου Διδασκόντων και το Βιβλιοπωλείο Χαρτομανια στο Λουτράκι για την ευγενική χορηγία του δώρου που συνόδευε το φλουρί της βασιλόπιτας των Εκπαιδευτικών.

Επίσης, την Παρασκευή 15/01/2021 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας  για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας. Ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που μερίμνησε για τη βασιλόπιτα και για το δώρο του τυχερού μαθητή κάθε τάξης!

Καλή χρονιά με υγεία και καλή πρόοδο!

 

Οδηγίες επαναλειτουργίας δημοτικών σχολείων από Δευτέρα, 11/1/21

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,
Σας ευχόμαστε ολόψυχα να έχετε Καλή Χρονιά με Υγεία !
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα γίνει δια ζώσης από την Δευτέρα 11/1/2021.
Ως εκ τούτου η επιστροφή μας στα σχολεία πρέπει να γίνει με προσοχή από όλους ώστε να διασφαλίζεται  η προστασία της υγείας όλων μας .

ΟΔΗΓΙΕΣ

 • Η προσέλευση των μαθητών  στο σχολείο γίνεται από τις 8:00 π.μ. – 8:15 π.μ. Ο γονέας αφήνει το παιδί του στην είσοδο του σχολείου και αποχωρεί άμεσα, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός έξω από αυτό.
 • Με το πέρας των μαθημάτων στις 13:15 οι μαθητές αποχωρούν τηρώντας αποστάσεις. Οι γονείς, χωρίς να συνωστίζονται στην είσοδο του σχολείου, παραλαμβάνουν το παιδί τους και αποχωρούν άμεσα.
 • Καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου και σε όλους τους χώρους αλλά και κατά την είσοδο και έξοδο των μαθητών από το σχολείο είναι απαραίτητη η χρήση υφασμάτινης μάσκας.
 • Η μετακίνηση των μαθητών στο σχολείο θα συνοδεύεται από τη βεβαίωση μετακίνησης που δόθηκε και  φυλάχθηκε στην τσάντα των παιδιών. Σε περίπτωση απώλειας θα δοθεί βεβαίωση εκ νέου. Οι γονείς για τη συνοδεία των παιδιών στο σχολείο αποστέλλουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 4.
 • Στην τσάντα των μαθητών καλό είναι να υπάρχει δεύτερη μάσκα φυλαγμένη σε σακουλάκι.
 • Το ωρολόγιο πρόγραμμα ισχύει κανονικά όπως πριν την αναστολή λειτουργίας δια ζώσης των σχολείων.
Πιστεύουμε πως και με τη δική σας υποστήριξη θα πετύχουμε να μείνουμε όλοι ασφαλείς.
Για οποιαδήποτε πληροφορία  μπορείτε να επικοινωνείτε  στο τηλέφωνο του σχολείου: 2744079288.

Καλή μας αντάμωση!

Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων

Ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν δια ζώσης από τη Δευτέρα, 11/01/2021.

Την Παρασκευή, 08/01/2021 δε θα γίνουν μαθήματα και δε θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Την ημέρα αυτή θα συνεδριάσουν οι Σύλλογοι διδασκόντων για να πάρουν αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων με τις νέες συνθήκες.

Καλές Γιορτές κι Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2021!

 

Οι μαθητές, οι μαθήτριες, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας σας εύχονται Καλές Γιορτές!

(πατήστε πάνω στην εικόνα για να ακούσετε τα κάλαντα)

Ευτυχισμένο και δημιουργικό το Νέο Έτος 2021!

 

«Τα σχολεία στέλνουν μήνυμα αγάπης»

Βαθμολογία Α΄τριμήνου στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021

Αγαπητοί κηδεμόνες,

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 5485/11-12-2020 ΦΕΚ αναφορικά με τις ρυθμίσεις βαθμολογίας Α΄ τριμήνου στα Δημοτικά Σχολεία, για το σχολικό έτος 2020-2021, προβλέπονται τα κάτωθι:

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων, με απόφασή τους, προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να παραδίδονται οι έλεγχοι προόδου Α΄ τριμήνου στους γονείς/κηδεμόνες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι εκπαιδευτικοί της Α΄ και Β΄ τάξης ενημερώνουν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή μέσω τηλεδιάσκεψης τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών για την πρόοδό τους. Με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων με φυσική παρουσία παραδίδονται οι έλεγχοι προόδου εντύπως εσώκλειστοι σε φάκελο στους μαθητές και στις μαθήτριες.Λήψη αρχείου

Διαβίβαση ενημερωτικού υλικού του Υπουργείου Προστασίας του ΠολίτηΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Έτσι κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου μέσα από συντονισμένες δράσεις όλοι προωθούμε την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.
Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας αφοσιωμένο στο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, γνωρίζοντας πως απευθύνεται σε μαθητές και γονείς μιας μικρής δημοτικής ενότητας, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια μέσα από μια σειρά δράσεων και συνεργασιών προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα τα άτομα με αναπηρία. Μπορεί φέτος λόγω κορωνοϊού να μην καταφέραμε να βρεθούμε στο πλευρό τους αλλά μόλις περάσει η δύσκολη συγκυρία θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας που έχουμε σχεδιάσει.
Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα μόλις επανέλθουμε στην καθημερινότητα με στόχο την ευαισθητοποίηση του των μαθητών και του ευρύτερου κοινού της περιοχής αλλά κυρίως τη σωστή ενημέρωση για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της προσβασιμότητας σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Βραδιά του Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Κάθε χρόνο πάνω από 1.600.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 400 ευρωπαϊκές πόλεις μετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συνεπές στο ραντεβού του για έβδομη συνεχή χρονιά, διοργανώνει στο εμβληματικό κτήριο Αβέρωφ τη Βραδιά του Ερευνητή την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, μέσω live streaming. Η Εναρκτήρια τηλε-Εκδήλωση (8:15-9:15 το πρωί) καθώς και όλο το μαγνητοσκοπημένο υλικό των 200 video των συμμετοχών των Ερευνητικών Ομάδων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των Πανεπιστημίων της Αθήνας, Ερευνητικών Κέντρων, σχολείων, των συνεργαζόμενων φορέων και χορηγών, θα μεταδίδεται από το κανάλι της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ www.youtube.com/ntuaren  από τις 8:15 το πρωί μέχρι 20:15 το βράδυ.  Με τη λήξη της ζωντανής ροής όλο το υλικό θα είναι διαθέσιμο τόσο στο κανάλι www.youtube.com/ntuaren όσο και στην ιστοσελίδα www.ntua.gr/ntuaren. Ειδικά η Εναρκτήρια τηλε-Εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά και από το site της ΕΡΤ την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και ώρα 8:15-9:15, ενώ θα προβληθούν και αντιπροσωπευτικά video.

Το κοινό, οι πολίτες της Αθήνας, και όλης της χώρας, με έμφαση στους μαθητές – σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας – φοιτητές και εκπαιδευτικούς, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους ερευνητές, βιώνοντας διαδικτυακά με ασφάλεια μέσω live streaming πρότυπες εφαρμογές αντιμετώπισης της πανδημίας που αποτελεί και το κεντρικό ειδικό θέμα φέτος. Δυναμική είναι και η παρουσία νεοφυών επιχειρήσεων καινοτομίας και ομάδων νέων ερευνητών στο πεδίο αυτό.

Η Βραδιά του Ερευνητή στοχεύει στο μέλλον: στο πέρασμα της έρευνας στην κοινωνία, στη δημιουργία θέσεων εργασίας του επιστημονικού δυναμικού, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων, καθώς και νεοφυών επιχειρήσεων καινοτομίας στην πραγματική οικονομία.

H επιστημονικά υπεύθυνη της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ

[Horizon 2020 ‘ARES – Attractive RΕsearchers in the Spotlight’ για το ΕΜΠ]

Καθηγήτρια ΕΜΠ Αντωνία ΜοροπούλουΛήψη αρχείου

 

Διεξαγωγή εξ αποστάσεως ενημερωτικής δράσης προς γονείς-κηδεμόνεςΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Έναρξη διαδικτυακών μαθημάτων από το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι στο email που έχετε δηλώσει στο σχολείο έχει σταλεί το πρόγραμμα μαθημάτων και οι σύνδεσμοι (links) των εκπαιδευτικών που διδάσκουν κάθε μάθημα για απευθείας σύνδεση μέσω της πλατφόρμας webex.

Οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές εδώ.

Οι μαθητές με ένα «κλικ» επάνω στον σύνδεσμο του/της εκπαιδευτικού εισέρχονται στην ηλεκτρονική αίθουσά του/της.
Κατά την είσοδό τους οι μαθητές συμπληρώνουν το πλήρες ονοματεπώνυμό τους ώστε οι εκπαιδευτικοί να έχουν εικόνα του τμήματός τους. Το email δεν είναι απαραίτητο.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι σύνδεσμοι (links) των εκπαιδευτικών ενεργοποιούνται λίγο πριν την έναρξη του μαθήματος.
Για την καλύτερη διεξαγωγή των μαθημάτων ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που όλοι επιθυμούμε, προτείνουμε οι μαθητές να είναι μόνοι τους (όπως και στη φυσική τάξη), σε ένα ήσυχο σημείο του σπιτιού που υπάρχει καλό σήμα (internet) και οι γονείς να παρεμβαίνουν μόνο στην περίπτωση που χρειάζεται κάποια βοήθεια για την επίλυση τεχνικού προβλήματος. Εξαιρούνται βέβαια τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά που θα χρειαστούν τη συνεργασία και υποστήριξη από τους γονείς τους.
Θα είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία. Ας ευχηθούμε να μη διαρκέσει πολύ αυτή η δοκιμασία!
Καλή δύναμη σε όλους!
Η Διευθύντρια & ο Σύλλογος Διδασκόντων

Επικοινωνία με το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Σας γνωστοποιούμε ότι κατά τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας των σχολείων λόγω της πανδημίας του Covid-19, η διοικητική λειτουργία του Σχολείου συνεχίζεται κανονικά και μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη Διευθύντρια του Σχολείου στο τηλέφωνο 2744079288 ή εναλλακτικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mail@dim-perach.kor.sch.gr

Μπορείτε να ενημερώνεστε από το blog του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας https://blogs.sch.gr/dimperach/ και παρακολουθώντας τακτικά την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία στο email που έχετε δηλώσει στο σχολείο για ανακοινώσεις και οδηγίες.

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης από την ΕΡΤ2

 

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εκπομπές τηλεκπαίδευσης της ΕΡΤ2 «Μαθαίνουμε στο σπίτι».
Κάθε πρωί στις 09.00, στην ΕΡΤ2, εκπαιδευτικοί παραδίδουν στις μαθήτριες και τους μαθητές του Δημοτικού τηλε-μαθήματα μέχρι να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία.

Πρόγραμμα ΔΕΥΤΕΡΑΣ 16/11/2020

09:00 ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

– Γλώσσα Α’ – Β’: Σύμφωνα που μπερδεύονται (Φ-Θ)
– Διαθεματικό Α’ – Β’: Γλώσσα – Μαθηματικά
– Διαθεματικό Α’ – Β’: Αγαθά και επαγγέλματα
– Μαθηματικά Γ’ – Δ’ Τα τρίγωνα
– Διαθεματικό Γ’ – Δ’: Η ελιά
– Θεατρική αγωγή Γ’ – Δ’: Δημιουργώντας απ’ την ιστορία του τόπου μου
– Γλώσσα Ε’ – ΣΤ’: Παράγραφος και κειμενικοί δείκτες
– Μαθηματικά Ε’ – ΣΤ’: Εισαγωγή στα κλάσματα – Μέρος 1ο
-ΤΠΕ Ε’ – ΣΤ’: Εισαγωγή στον προγραμματισμό

Πρόγραμμα ΤΡΙΤΗΣ 17/11/2020

09:00 ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

– Γλώσσα Α’-Β΄: Παραγωγή προφορικού λόγου
– Διαθεματικό Α’ – Β’: Μαθαίνω την ώρα
– Ευέλικτη ζώνη Α’ – Β’: «Παίζουμε κινηματογράφο»
– Γλώσσα Γ’- Δ’: Οικογένειες λέξεων
– Μαθηματικά Γ’- Δ’: Δεκαδικοί αριθμοί
– Αγγλικά Γ’- Δ’: Plural number
– Γλώσσα Ε’ – ΣΤ’: Από την πρόταση στο κείμενο – Μέρος 1ο
– Μαθηματικά Ε’ – ΣΤ’: Εισαγωγή στα κλάσματα – Μέρος 2ο
– Μουσική Ε’ – ΣΤ’: Η μουσική και άλλες τέχνες

Για όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τη μετάδοση την προγραμματισμένη ώρα, τα μαθήματα είναι διαθέσιμα σε ειδική σελίδα του ERTFLIX, ώστε να μπορείτε να τα παρακολουθήσετε όποτε σας εξυπηρετεί. 
Επίσης είναι διαθέσιμα απευθείας σε όσες τηλεοράσεις την υποστηρίζουν, στην υβριδική πλατφόρμα ERTFlix, καθώς και στο official κανάλι της ΕΡΤ στο YouTube.

(πατήστε στο λογότυπο ή στον τίτλο)
 
Τέλος, μπορείτε να βρείτε τα μαθήματα και στη σελίδα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, στην ιστοσελίδα της Τηλεόρασης της Βουλής:
 
(πατήστε στο λογότυπο ή στον τίτλο)

Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Κλειστά θα παραμείνουν μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου όλα τα σχολεία της χώρας στο πλαίσιο της μείωσης της διασποράς του κορωνοϊού. Εξαιρούνται οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση.

Η ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας κ.Νίκης Κεραμέως για τα σχολεία:

«Μετά τις νέες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοινώνουμε σήμερα νέα κυβερνητικά μέτρα πρόληψης που αφορούν και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα:

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου. Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση:

– Εκπαιδευτική τηλεόραση: αμέσως από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ. – πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων – θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού. Ευχαριστούμε πολύ την ΕΡΤ που φιλοξενεί εκ νέου την προβολή των εκπαιδευτικών μαθημάτων. Θα ανακοινωθεί αύριο το πρόγραμμα των μαθημάτων αυτών.

– Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: από τη Δευτέρα, η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές. Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής – θυμίζω ότι στα Γυμνάσια και στα Λύκεια η διδακτική ώρα στην τηλεκπαίδευση είναι 40’), και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μμ. για τα Δημοτικά, και 2 με 4:20 για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων. Γιατί προκρίθηκε το μεσημεριανό/απογευματινό ωράριο; Για δύο βασικούς λόγους: αφενός, για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση, αφ’ ετέρου για να περιορίσουμε την ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ. Οδηγίες θα σταλούν σήμερα σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής, πριν την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την Τετάρτη.

Οδηγίες για τον τρόπο μετάβασης μαθητών και μαθητριών στο σχολείο

Αγαπητοί γονείς,
Την Παρασκευή 6/11/2020 θα δοθούν στις μαθήτριες και τους μαθητές μας οι ειδικές βεβαιώσεις μετακίνησης μαθητή που θα χρειαστείτε από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου για τη μετάβαση των παιδιών από και προς το σχολείο.
Η μετάβαση των μαθητών από και προς το σχολείο επιτρέπεται με τη συνοδεία ενός συνοδού, γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS-επιλογή 4 και με τη βεβαίωση του Σχολείου. Όσα παιδιά μετακινούνται χωρίς συνοδό θα έχουν μαζί τους μόνο τη βεβαίωση του Σχολείου.
Με αισιοδοξία, δύναμη και χαμόγελο, συνεχίζουμε!

Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας στις εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με συμμετοχή της σημαιοφόρου και των παραστατών ως εκπροσώπων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας  και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του COVID-19 εορτάστηκε φέτος η επέτειος του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι μαθητές και οι μαθήτριες πήραν μέρος στη δοξολογία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων.

 

Αθάνατοι νεκροί, η θυσία σας ας αποτελεί παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές!

Έναρξη Σχολικού Μαραθωνίου «Πάμε Ανακύκλωση»Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Ανακοίνωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας  ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 27/10/2020 από τις 08:15 π.μ. ως τις 09:40 π.μ., θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 ανά τμήμα μέσα στις τάξεις. Παρακαλούμε τους γονείς να μεριμνήσουν για την έγκαιρη προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών.

Όσοι μαθητές/τριες μετακινούνται με το λεωφορείο το πρωί θα έρθουν κανονικά και θα αναχωρήσουν στις 09:45 π.μ.

Λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 67269/13-10-2020(ΑΔΑ:65ΑΟ46ΜΤΛ6-ΘΕΩ) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναφέρεται στη μη πραγματοποίηση των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, απορρέει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν προετοιμασίες επιλογής μαθητών/τριών για τη συγκρότηση των τμημάτων παρέλασης. Όσον αφορά την εκπροσώπηση των σχολικών μονάδων με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών σε εορταστικές εκδηλώσεις (Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων κ.α.), θα πραγματοποιηθεί τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID – 19.

Την Τετάρτη 28/10/2020, η σημαιοφόρος, οι παραστάτες της σημαίας καθώς κι η υπεύθυνη κατάθεσης στεφάνου θα συγκεντρωθούν στις 09:50 π.μ. στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περαχώρας.

Η ενδυμασία σημαιοφόρου, παραστατών και υπεύθυνης κατάθεσης στεφάνου θα είναι ως εξής:

Αγόρια: Άσπρο πουκάμισο η μπλουζάκι, μπλε σκούρο ή μαύρο παντελόνι, σκούρα παπούτσια.

Κορίτσια: Άσπρο πουκάμισο η μπλουζάκι, μπλε σκούρα ή μαύρη φούστα, άσπρο καλσόν, σκούρα παπούτσια.

Διεξαγωγή Ενημερωτικής Συνάντησης εξ αποστάσεως για Γονείς από το ΠΕ.ΚΕ.Σ. Πελοποννήσου

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες,
Η πρωτόγνωρη κρίση την οποία βιώνει η παγκόσμια κοινωνία στο σύνολό της εξαιτίας της απειλής από τον κορωνοϊό COVID-19 μάς έχει φέρει όλους/ες μπροστά σε νέες προκλήσεις, τις οποίες, ανεξάρτητα από τις προσωπικές απόψεις του καθενός/καθεμιάς, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου με ευθύνη στα Δημοτικά Σχολεία που φοιτούν τα παιδιά σας, στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες τους από τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», διοργανώνουν μία ενημερωτική δράση μέσω τηλεδιάσκεψης, με την επιθυμία να συμβάλλουν και στο δικό σας δύσκολο, όμορφο και σημαντικό έργο.
Η ενημερωτική δράση έχει ως θέμα «COVID-19: Φροντίζοντας τους Γονείς. Η έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας» και θα γίνει την Τετάρτη 30.09.2020, ώρα 17:00-19:00, μέσω της πλατφόρμας Webex.
Κεντρική εισηγήτρια θα είναι η κα. Κατερίνα Στεφανή, Ψυχολόγος από τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες σύνδεσης.

Επιστολή προς γονείςΛήψη αρχείου

Οδηγίες σύνδεσηςΛήψη αρχείου

Συχνές ερωτήσεις και προβλήματα σύνδεσηςΛήψη αρχείου

Έναρξη προπονήσεων Τμήματος Στίβου στην Περαχώρα από τον Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου

Έναρξη προπονήσεων Τμήματος Στίβου στην Περαχώρα του Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου ώρα 15:00.

Προπονήσεις κάθε Τετάρτη στις 15:00 και κάθε Σάββατο  στις 10:00 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας.

Εορτασμός επετείου της Μάχης της Περαχώρας

Τo Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας συμμετείχε στον εορτασμό της επετείου της Μάχης της Περαχώρας που διοργάνωσε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.  Φέτος, λόγω των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του νέου κορονοϊού, εκπρόσωποι των μαθητών και μαθητριών, τίμησαν την ημέρα μνήμης  των αγωνιστών συμμετέχοντας στη δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνων με ποιήματα και με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Εορταστικές εκδηλώσεις για τη Μάχη της ΠεραχώραςΛήψη αρχείου

Open Day από τη Φιλαρμονική Λουτρακίου

Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί τον υπέροχο κόσμο της μουσικής!

Ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και η Φιλαρμονική Λουτρακίου σας προσκαλούν στο Open Day που διοργανώνουν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11.00 με 13.00 στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου (Κολοκοτρώνη 17).

Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί τον υπέροχο κόσμο της μουσικής!

Το Open Day απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες αλλά και τους γονείς!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά από 18.00 -20.00 στη Φιλαρμονική (Πνευματικό Κέντρο, Κολοκοτρώνη 17) και στα τηλέφωνα 2744065619 και 2744067376.

Διάρκεια Εγγραφών: 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Σας περιμένουμε!

https://loutrakiband.gr/

 

Κλειστά σχολεία την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 λόγω κακοκαιρίας

⚠️ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ⚠️
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας όλων των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας των επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν και θα επηρεάσουν μεταξύ άλλων και τον Δήμο μας.
Δείτε τη σχετική απόφαση εδώ

Νέα ενημέρωση για την ώρα προσέλευσης τη Δευτέρα 14-09-2020

Σύμφωνα με νέο έγγραφο του ΥΠΑΙΘ με αριθμό πρωτ. 119778/2020 με θέμα «Διευκρινιστικές οδηγίες για Δημοτικά σχολεία την έναρξη του διδακτικού έτους 2020-2021»  προβλέπεται ότι:

Την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες (Δημοτικά Σχολεία) στις 8.15 και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού. 

Οι ώρες αποχώρησης και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες παραμένουν ίδιες.Λήψη αρχείου

Ανακοίνωση έναρξης σχολικού έτους 2020-21

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες καλημέρα! Καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη κι υπομονή!

Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με αριθμό πρωτ. 118259/2020 σχετικά με τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 και τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω:

 1. Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Ειδικά για τους μαθητές από την Α΄ έως και την Γ΄ Δημοτικού ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.(εξαιρέσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες μαθητών και για τους μαθητές ΣΜΕΑΕ)
 2. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις: α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών. Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/ άθλησης
 3. Προβλέπεται εκπαίδευση εντός της σχολικής μονάδας για την ενδεδειγμένη χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές.
 4. Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του. Ο ειδικός χώρος ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων,υπό την εποπτεία του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Κατά την άφιξη των γονέων/κηδεμόνων, επισημαίνονται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.
 5. Δεν πραγματοποιούνται εκδρομές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, μαθητικά συνέδρια, σχολικά πρωταθλήματα και προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών. Διδακτικές επισκέψεις και περίπατοι δύνανται να διεξάγονται ανά τμήμα με υποχρεωτική χρήση μάσκας.
 6. Οι σχολικοί εορτασμοί πραγματοποιούνται εντός του κάθε τμήματος. Εκδηλώσεις (π.χ. τελετές αποφοίτησης) είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται με την παρουσία μόνο μαθητών και εκπαιδευτικών,ενδεχομένως κατά τμήματα ή με μέρος των τμημάτων, αναλόγως του διαθέσιμου χώρου, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες κοινωνικές
  αποστάσεις.
 7. Οι απουσίες μαθητών σχετικά με τον κορωνοϊό COVID-19 καταγράφονται, αλλά δεν προσμετρώνται.(συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες μαθητών)
 8. Όσοι γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν να επισκεφθούν το σχολείο θα πρέπει να έρχονται πρώτα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Διευθύντρια του Σχολείου (τηλ. 2744079288).
 9. Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών να παρακολουθούν τα email που έχουν δηλώσει στο σχολείο και την ιστοσελίδα του σχολείου https://blogs.sch.gr/dimperach/καθώς θα ανακοινώνονται χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία του σχολείου. Σε περίπτωση αλλαγής οποιουδήποτε στοιχείου επικοινωνίας οι γονείς/κηδεμόνες οφείλουν να ενημερώσουν τη Διευθύντρια του Σχολείου.
 10. Οι γονείς των μαθητών/τριών της Α΄τάξης θα μπορούν να ενημερώνονται για τυχόν απορίες ή/και διευκρινίσεις αναλυτικότερα από τη δασκάλα του τμήματος τηλεφωνικά.

Με δεδομένη την αγάπη όλων μας για τα παιδιά και το αίσθημα ευθύνης απέναντί τους, είμαστε αισιόδοξοι πως όλα θα πάνε καλά.

Η Διευθύντρια κι ο Σύλλογος Διδασκόντων

Οδηγίες για την Ομαλή Επαναλειτουργία των Σχολείων από τον ΕΟΔΥ

https://blogs.sch.gr/dimperach/files/2020/09/02.pdfΟ Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) απέστειλε συμπληρωματικές οδηγίες  για τα μέτρα προφύλαξης από τον COVID-19 στα Δημοτικά Σχολεία για το νέο Σχολικό Έτος 2020-21.
 Βρείτε τις οδηγίες εδώ.

Καλή σχολική χρονιά!

Ο Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στις 10:45 π.μ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με αριθμό πρωτ. 118240/2020 το μαθητικό δυναμικό της σχολικής μας μονάδας είναι δυνατό να συγκεντρωθεί στο σύνολό του στον αύλειο χώρο τηρουμένων των αποστάσεων που ορίζει ο ΕΟΔΥ, ως εκ τούτου ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο με τη χρήση μασκών και κατόπιν οι μαθητές/τριες θα εισέλθουν στις σχολικές αίθουσες.

Οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία και θα αποχωρήσουν στις 11:30.

Όσοι φεύγουν με το λεωφορείο θα αποχωρήσουν στις 12:00
Παρακαλούνται οι μαθητές να έχουν μαζί και τις τσάντες τους.

Δεν επιτρέπεται η παρουσία γονέων εντός του αύλειου χώρου του σχολείου.

Oδηγίες Ε.Ο.Δ.Υ. για τη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων

Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων για τη σχολική χρονιά 2020-2021 έχουν σταλεί οδηγίες από τον Ε.Ο.Δ.Υ.
Σκοπός των οδηγιών είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και του άλλου προσωπικού των Δημοτικών Σχολείων της χώρας (και μέσω αυτών και των μαθητών και των γονέων τους) σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων από τον Σεπτέμβριο του 2020, τη λοίμωξη COVID-19, τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού ύποπτου για λοίμωξη COVID-19 και γενικά την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων.
Μπορείτε να δείτε τις οδηγίες εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε στην εικόνα
Μαθαίνουμε ασφαλείς

Καλό καλοκαίρι!

H Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας εύχονται στους μαθητές και τις μαθήτριες, στους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας ένα ξεκούραστο και ευχάριστο καλοκαίρι. Ελπίζουμε η συγκεκριμένη περίοδος που θα μας απομακρύνει για λίγο από τον φυσικό μας χώρο, το σχολείο, να δώσει σε όλους μας τις δυνάμεις για μία γόνιμη και δημιουργική νέα σχολική χρονιά.

Καλό καλοκαίρι!

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων