Λειτουργία Σχολείων στις 5 Mαρτίου 2024 λόγω συμμετοχής σε Διαδικτυακή Ημερίδα-Αφιέρωμα στην Ειδική Αγωγή

αφίσα ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 5 3 24

Αγαπητοί γονείς,

Σας γνωστοποιούμε ότι την Τρίτη 05 Μαρτίου 2024, δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα Δημοτικά Σχολεία Π.Ε. Κορινθίας, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν την Ημερίδα «Παιδαγωγικά Βήματα προς την Ένταξη και τη Συμπερίληψη στο πεδίο της Ειδικής Αγωγής. Αναγκαιότητα και προοπτικές» που συνδιοργανώνουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ70 [άρθρο 17 του ΠΔ 79/2017 (Α΄109) & άρθρο 23, ν. 4559/2018 (Α΄142)] και  συμμετέχουν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων των Δημοτικών Σχολείων 1ης, 2ης  και  3ης Εκπ/κής Περιφέρειας Π.Ε. Κορινθίας.Λήψη αρχείου

Συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τον εμβολιασμό έναντι της ιλαράςΛήψη αρχείου

Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος: «Προστασία της Άγριας Ζωής και Διατήρηση του Φυσικού Περιβάλλοντος»

Καταγραφή

Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προστασία της Άγριας Ζωής και Διατήρηση του Φυσικού Περιβάλλοντος», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνικής Ιερακοθηρίας στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.  Το πρόγραμμα «Προστασία της Άγριας Ζωής και Διατήρηση του Φυσικού Περιβάλλοντος» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος και της προετοιμασίας συμμετοχής στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοζωίας που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας με θέμα: «Συμβιώνοντας με τα ζώα» και έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη της διατήρησης της βιοποικιλότητας και την ενίσχυση της άγριας πανίδας, επιδιώκοντας να φέρει τους μαθητές και τις μαθήτριες σε επαφή με τη φύση, προς όφελος της διατήρησης αρπακτικών πτηνών, ερπετών και εντόμων αλλά και των βιοτόπων τους.

Οι συντελεστές του προγράμματος δημιούργησαν ένα ευχάριστο παιδαγωγικό κλίμα όπου μέσα από συζήτηση και ερωτήσεις μαθητές/τριες κι εκπαιδευτικοί γνώρισαν  από κοντά αρπακτικά πτηνά, ερπετά και έντομα που διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή της Περαχώρας αγγίζοντας μερικά από αυτά με την καθοδήγηση και επίβλεψη των υπεύθυνων.

anigif 2

Η Προϊσταμένη κ. Αγγελική Βουδούρη και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας ευχαριστούν θερμά τα μέλη του Συλλόγου Ελληνικής Ιερακοθηρίας κ. Ηλία Ανδρέου και κ. Σταύρο Αιγινήτη για την αφιλοκερδή παρουσίαση και την εμπεριστατωμένη υλοποίηση του άρτια δομημένου εκπαιδευτικού προγράμματος.

Η Υπαπαντή του Κυρίου

ypapanti 1

Στις 2 Φεβρουαρίου η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την Υπαπαντή του Κυρίου. Πρόκειται για μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική γιορτή κατά την οποία θυμόμαστε την ημέρα που η Παναγία και ο Ιωσήφ έφεραν τον 40 ημερών Χριστό στο Ναό των Ιεροσολύμων όπου τον υποδέχτηκε, τον προϋπάντησε, ο ιερέας Συμεών. Παράλληλα, η Εκκλησία τιμά την Παναγία ως νέα μητέρα. Μαζί με την Παναγία γιορτάζουν και τιμώνται και όλες οι μητέρες.

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας συγκεντρώθηκαν στον ισόγειο χώρο του σχολείου και αφού συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς τους για τη σημασία της συγκεκριμένης ημέρας, έφτιαξαν όλοι μαζί από μια ζωγραφιά για να δωρίσουν στις μητέρες τους, ως ένδειξη αγάπης και ένα μικρό «ευχαριστώ» για όσα κάνουν για τα παιδιά τους.

anigif 1

Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες!

Κοπή βασιλόπιτας στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

εικόνα Viber 2024 01 31 20 18 59 490

Την Τετάρτη  31/01/2024 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας.

Η Προϊσταμένη κ. Βουδούρη Αγγελική κι ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας ευχαρίστησε θερμά το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που μερίμνησε για τη βασιλόπιτα και για το δώρο του τυχερού μαθητή!

anigif

Καλή χρονιά και καλή πρόοδο!

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της  Πρωτοχρονιάτικης πίτας για τον Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας. Η Προϊσταμένη κ. Βουδούρη Αγγελική κι ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση του Loutraki Thermal Spa  καθώς και στο εστιατόριο Μαϊστράλι στο Λουτράκι με την υπέροχη ατμόσφαιρα, τη γευστική κουζίνα και τη φιλική εξυπηρέτηση για την ευγενική χορηγία των δώρων που συνόδευαν το φλουρί της βασιλόπιτας των Εκπαιδευτικών.

Εορτασμός Τριών Ιεραρχών

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης και της προσφοράς των Τριών Ιεραρχών, πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε ο προγραμματισμένος εκκλησιασμός των μαθητών/τριών αλλά ο εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περαχώρας, πάτερ Τσαμπίκος, αποδεχόμενος με χαρά την πρόσκληση της Προϊσταμένης κας Βουδούρη Αγγελικής πραγματοποίησε αρτοκλασία στον χώρο του σχολείου για τους/τις μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Περαχώρας.

anigif 1

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν δράσεις που προετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που αναφέρονταν στη σημαντική προσφορά των Πατέρων των γραμμάτων και της Εκκλησίας.

Ευχαριστούμε θερμά τον πατέρα Τσαμπίκο για τις εγκάρδιες ευχές και την αποδοχή της πρόσκλησης καθώς και τη Σχολική Επιτροπή Μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων για την προσφορά των άρτων.

Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης “Τα ψηλά βουνά” στο θέατρο Ακροπόλ

mqdefault

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, την εξαιρετική θεατρική παράσταση «Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα έργο-σταθμό στην ιστορία της παιδικής λογοτεχνίας που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους,  στην παιδική σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ.

Βασισμένη στο πρώτο αναγνωστικό του σχολείου στη δημοτική γλώσσα, το βιβλίο που διαβάζεται εδώ και 100 χρόνια, η παράσταση έδειξε μια σύγχρονη σκοπιά στο κλασικό έργο. Ένα έργο άκρως παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και διδακτικό, που εξυµνεί την ελληνική ύπαιθρο, µε στόχο τη µύηση των παιδιών στη φυσιολατρία και το οµαδικό πνεύµα.

anigif

Μια πρωτοποριακή παράσταση, γεμάτη μουσικές, που κινήθηκε αριστοτεχνικά ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, το παλαιό και το νέο, υπηρετώντας το διαχρονικό κείμενο του Ζαχαρία Παπαντωνίου.

Ενημέρωση για τη λήψη μέτρων προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού και σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω COVID-19Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Καλές Γιορτές κι Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2024!

Οι μαθητές, οι μαθήτριες, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας σάς εύχονται Καλές Γιορτές!

oie 22142652epny0y1p

(πατήστε πάνω στην εικόνα για να ακούσετε κάλαντα από όλη την Ελλάδα)

Καλές Γιορτές κι Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2024!!

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

εικόνα Viber 2023 12 22 19 16 51 603

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό το θεατρικό έργο “Το δώρο της Παπλωματούς” με την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των τάξεων κ. Δεβούρου Αθηνάς, κ. Καλαθά Βασιλικής, κ. Πιθαμούδη Γεώργιου, της υπεύθυνης του Ολοήμερου Τμήματος κ. Τζιώρα Αντιγόνης και της Προϊσταμένης του Σχολείου κ. Βουδούρη Αγγελικής. Με την άψογη συνεργασία όλων δημιουργήθηκε μία ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα που αγκάλιασαν με ενθουσιώδη χειροκροτήματα όσοι παρευρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κι εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα όλων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο π. Τσαμπίκος Π. Πετρόπουλος, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ”αλλάzουμε ΜΑΖΙ” και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Καραπανάγος, η νηπιαγωγός και συγγραφέας κα Μαρία Φραγκιά.

anigif 3

Όλοι μαζί ευχήθηκαν Καλές Γιορτές  και ο Νέος Χρόνος να φέρει υγείααγάπη κι ευτυχία σε όλον τον κόσμο!

Ευχαριστούμε θερμά τα Αρτοζαχαροπλαστεία Λέκκας που προσέφεραν αφιλοκερδώς προς το Δημοτικό Σχολείο τα κεράσματα για τους/τις μαθητές/τριες, τους γονείς τους και τους καλεσμένους και την Κάβα των Αδερφών Παπαδημητρίου που φρόντισε για τα νερά, τα αναψυκτικά και τα δώρα προς τον Σύλλογο Διδασκόντων.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές!

εικόνα Viber 2023 12 24 18 57 50 623

Οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες, κατασκεύασαν και φέτος ευφάνταστες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες θέλοντας να ομορφύνουν και να δώσουν ένα τόνο χαράς και λάμψης για την πιο στολισμένη γιορτή του χρόνου!

anigif 2

Τα υπέροχα στολίδια κι οι κάρτες μαζί με τις θερμές ευχές τους θα υποδεχθούν τη νέα χρονιά με χαρά κι αισιοδοξία!

Εκκλησιασμός ενόψει Χριστουγέννων

αρχείο λήψης

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, ενόψει Χριστουγέννων, θα γίνει εκκλησιασμός όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας.  Τα παιδιά θα έρθουν στις 08:10 με ευθύνη των γονέων στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) και θα επιστρέψουν στο σχολείο, με τα πόδια, συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς, μετά το τέλος του εκκλησιασμού.

Το λεωφορείο θα αφήσει το πρωί τους μαθητές στην εκκλησία. Όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταλάβουν. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα του σχολείου θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Η Μαρία Φραγκιά φέρνει “Το όνειρο του Αϊ – Βασίλη” στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

1 1

Ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο παραμύθι με τίτλο “Το όνειρο του Αϊ – Βασίλη” παρουσιάστηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων από τη νηπιαγωγό και  συγγραφέα κ. Μαρία Φραγκιά.

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, στον φιλόξενο χώρο της ανακαινισμένης βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, η κ. Μαρία Φραγκιά αφηγήθηκε με το δικό της μοναδικό τρόπο την τρυφερή ιστορία που μαγνήτισε το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών.

Στο τέλος της αφήγησης η κ. Μαρία Φραγκιά σαν “Αϊ – Βασίλης” μοίρασε, απλόχερα, δώρα σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, τα οποία είχε κατασκευάσει η ίδια με τη μέθοδο της επανάχρησης, σκορπίζοντας χαμόγελα στα πρόσωπά τους.

anigif 1

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μαρία Φραγκιά η οποία, με τη ζεστή αφήγηση και τη γενναιοδωρία της, γλύκανε τις καρδιές όλων μεταδίδοντας το μήνυμα της προσφοράς και το πνεύμα των Χριστουγέννων.

 

 

Ευχαριστήρια επιστολή Σωματείου ΑμΕΑ Ν. Κορινθίας

kapakiamaxidio

Το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Κορινθίας απέστειλε στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας επιστολή θέλοντας να ευχαριστήσει μαθητές κι εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών για την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων καθώς και για την κοινωνική τους ευαισθησία, τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη τους στα άτομα με αναπηρία. Παράλληλα, απέστειλε δύο (2) μπάλες (μπάσκετ και ποδοσφαίρου) ως ευχαριστήριο δώρο στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας για τη συμμετοχή τους στη δράση “Καπάκι – Καρότσι”.Λήψη αρχείου

Μαθαίνω για τη διατροφή στη σχολική ηλικία

kpe ierapetras

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας, για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά, έχει ενταχθεί στο Εθνικό Θεματικό δίκτυο «Διατροφή, περιβάλλον & υγεία» που συντονίζει το Κ.Π.Ε./Κ.Ε.ΠΕ.Α. Ιεράπετρας  – Νεάπολης με θέμα: «Μαθαίνω για τη διατροφή στη σχολική ηλικία».

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου διοργάνωσε μία διαδικτυακή επιμορφωτική δράση στην Αειφόρο Εκπαίδευση την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 09:00 με 10:00, για εκπαιδευτικούς και μαθητές Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού & όλων των τάξεων Γυμνασίων & Λυκείων. Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας ως μέλος του Εθνικού Δικτύου και στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων συμμετείχε στην επιμορφωτική δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών σε θέματα που  αφορούν τη διατροφή και τη σχέση αυτής, με την υγεία, το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια των δράσεων παρουσιάστηκαν συστάσεις για αλλαγή διατροφικών συνηθειών αλλά και την υιοθέτηση μιας καινοτόμας αλλά ταυτόχρονα και βιώσιμης διατροφής για την υγεία και το περιβάλλον.

anigif

Πρόσκληση στη Χριστουγεννιάτικη σχολική γιορτή και Βαθμολογία Α΄ Τριμήνου

Πρόσκληση 1

“Χριστούγεννα στην Περαχώρα”

A3 Poster 1

Τα “Βιβλία σε Ρόδες” ήρθαν και φέτος στο σχολείο μας!

αρχείο λήψης

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας συμμετέχει και φέτος στη δράση ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ.

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές βιβλιοθήκες μέσα στη σχολική τάξη. Φτάνουν στις τάξεις του δημοτικού σχολείου μέσα σε μια βαλίτσα με ρόδες, ώστε να μεταφέρονται εύκολα.

Η βαλίτσα με θέμα «Οι φίλοι» έφτασε στο σχολείο μας  και οι Γ’/Δ΄ και Ε΄/ΣΤ΄ Τάξεις με μεγάλη χαρά και λαχτάρα πήραν τη βαλίτσα στην ανακαινισμένη βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας και θα πλαισιώσουν το Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέμα τη Φιλαναγνωσία και τη Δημιουργική Γραφή.

εικόνα Viber 2023 12 07 18 19 52 941  εικόνα Viber 2023 12 07 18 19 44 833

Έτσι, άρχισε ένα ακόμη μαγικό ταξίδι στο χώρο του βιβλίου…Λήψη αρχείου

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας παίρνουν τον λόγο για να ακουστούν μέσω του Πρωθυπουργού στο COP28

Cop 28

Στο πλαίσιο των παγκόσμιων διεργασιών που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, για την ανάδειξη του ζητήματος της κλιματικής αλλαγής, το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας συμμετέχει ενεργά σε μία δράση ιδιαίτερης σημασίας ενόψει του COP28 και συμβάλλει στην παγκόσμια διαβούλευση μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας.

Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας έγραψαν από μία κάρτα την οποία απευθύνουν στον Πρωθυπουργό, ο οποίος πρόκειται να παραβρεθεί στο COP28 που πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος στο Dubai, από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 14 Δεκεμβρίου 2023.

Μήνυμα Α Β τάξη Δημ. Σχ. Περαχώρας

Μήνυμα Ε ΣΤ τάξης Δημ. Σχ. ΠεραχώραςΜήνυμα Γ Δ τάξη Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Με αυτή τη δράση στοχεύουμε ο λόγος και η μαθητική πρωτοβουλία των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας να φτάσει στα επίσημα κέντρα διαβούλευσης για το κλίμα και το περιβάλλον.

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας “ταξίδεψε” στη “Φυσοπεραχώρα” του “κυρίου Πνευμόνου” με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου

Καταγραφή 2

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 με την παρακολούθηση της μουσικοθεατρικής παράστασης “Ο κύριος Πνευμόνος” ομόρφυνε και έγινε πιο μελωδική η σχολική μας εβδομάδα, με ένα μουσικό ταξίδι από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Περαχώρας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ολοκαίνουρια μουσικοθεατρική παράσταση «Ο κύριος Πνευμόνος».  Ο έρημος και μόνος κύριος Πνευμόνος που ζει στη μαγική χώρα των πνευστών, τη Φυσοπεραχώρα, δεν ήθελε να ακούει κανέναν ήχο παρά μόνο την «παφλαμουσική» της θάλασσας και το τραγούδι των πουλιών. Η ζωή του όμως και οι απόψεις του ανατράπηκαν, γιατί στη Φυσοπεραχώρα κατέφτασε η παρέα των Πνευστών Παιδιών. Μετά από περιπέτειες και αντικρούσεις όλοι έγιναν μια οικογένεια και ο κύριος Πνευμόνος έκανε μια μεγάλη πράξη, άκρως συγκινητική και ανθρώπινη. Κι έτσι, αγάπησε κι αγαπήθηκε για πρώτη φορά στη ζωή του. Η μουσική νίκησε. Η πνοή ένωσε.

“Ο κύριος Πνευμόνος” είναι μια ιστορία για το βασικό κύτταρο της κοινωνίας μας, τη δημιουργία σχέσεων ανάμεσα στους ανθρώπους. Πώς αρχίζει μια φιλία, πώς θεμελιώνεται, πώς χτίζεται και πώς φτάνει να πετάει ψηλά, ελεύθερη και ανέφελη. Τα παιδιά ανακάλυψαν ότι όλα είναι δυνατά, αν υπάρχει έμπνευση και εμπιστοσύνη. Ζούμε σε έναν κόσμο που νομίζουμε ότι είμαστε το κέντρο του. Η μουσική έρχεται να μας κάνει να ξανασκεφτούμε και να μετατοπιστούμε. Το κέντρο του κόσμου δεν είναι ο ένας, αλλά ο ένας ακόμα.

anigif 3

Στο τέλος, οι συντελεστές έκαναν παρουσίαση των οργάνων στους μαθητές παροτρύνοντάς τους να μάθουν και να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο της Μουσικής!

Συγχαρητήρια στον αρχιμουσικό Πελοπίδα Μαυρόπουλο, στη Σοφία Καψούρου για τα κείμενα και τη σκηνοθεσία, στους εξαίρετους καθηγητές και μουσικούς της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου, τους ηθοποιούς αλλά και σε όλους τους συντελεστές για την παιδαγωγική τους προσέγγιση!Λήψη αρχείου

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 50ης επετείου του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη

Καταγραφή

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας, από τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων, εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιείχε ομιλίες , ποιήματα, τραγούδια και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό μέσω των οποίων  τα παιδιά γνώρισαν σημασία της επετείου κάνοντας μία σύντομη ιστορική αναφορά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, αναφέρθηκαν στα γεγονότα με τη συνοδεία εικόνων και βίντεο, απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν τραγούδια του Μάνου Λοϊζου  και  Μίκη Θεοδωράκη και δημιούργησαν σχετικές κατασκευές. Με αυτό τον τρόπο τίμησαν τη θυσία των αγωνιστών του Πολυτεχνείου ενάντια στη δικτατορία και αναγνώρισαν τη σημασία της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ειρήνης.

anigif 2

Ανακοίνωση για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου

polytexneio1973

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023,  από τις 08:10 π.μ. ως τις 09:40 π.μ., θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις μεταξύ των μαθητών/τριών για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Παρακαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες να μεριμνήσουν για την έγκαιρη προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών.

Οι μαθητές/τριες που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους/τις άλλους/ες μαθητές/τριες.

Όσοι μαθητές/τριες μετακινούνται με το λεωφορείο, το πρωί θα έρθουν κανονικά και θα αναχωρήσουν από το σχολείο στις 09:40 π.μ.

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας στον πολυχώρο Fougaro art center στο Ναύπλιο

εικόνα Viber 2023 11 09 19 23 16 795

Την Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας επισκέφτηκαν τον πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού Fougaro art center στο Ναύπλιο.

Αρχικά, έγινε ξενάγηση και γνωριμία με τα έργα τέχνης στους φιλόξενους χώρους. Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης συμμετείχαν σε παιχνίδια που αντλούν από τα αισθητικά και νοητικά ερεθίσματα. Ένα γλυπτό-παιχνίδι, το «καρουζέλ» της εικαστικού Φλωρεντίας Οικονομίδου και ένα έργο ζωγραφικής της Clara Glauert με αναφορές στα μεσαιωνικά χειρόγραφα… ταξίδεψαν τα παιδιά στους χρόνους με δράκους, μονομαχίες, αλλά και ένα παραμύθι για τον δράκο στο κέντρο της γης, τον Αζδάρ… Επιπλέον, με την προτεινόμενη κατασκευή origami, τα παιδιά εξάσκησαν τη λεπτή κινητικότητα και χάρηκαν τη δημιουργία ενός θεατρικού αντικειμένου, το νύχι του δράκου!

anigif

 

Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄, Δ΄, Ε΄& ΣΤ΄τάξης εντόπισαν τα χαρακτικά δύο σημαντικών Ελληνίδων χαρακτριών, της Βάσως Κατράκη και της Δήμητρας Σιατερλή, καθώς και μια αξιαγάπητη γάτα σε λινοτυπία του 1925. Επιπλέον,  οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν με μια σπουδαία τεχνική ζωγραφικής, τη χαρακτική! Συγκεκριμένα, ασχολήθηκαν με το σχέδιο και τη σύνθεση του θέματος που ήθελαν να αποτυπώσουν, αλλά και με το πως μπορούν να το αποδώσουν με τη συγκεκριμένη τεχνική.  Μέσα από τις πολλές δυνατότητες που δίνει αυτή η μορφή έκφρασης δημιούργησαν χαρακτικά έργα με την τεχνική της μονοτυπίας με πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό αποτέλεσμα. Τα παιδιά ανέπτυξαν τις ικανότητες τους στο σχέδιο, στη χρήση εργαλείων και ενίσχυσαν τη συνεργατικότητα τους μέσα από μια ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία!

anigif 1

Πρόσκληση σε Διαδικτυακή ομιλία – συζήτηση με θέμα: Σχολική βία και εκφοβισμός : καινοτόμες μέθοδοι αντιμετώπισης – συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέωνΛήψη αρχείου

Ανακοίνωση

8858c 1

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 08/11/2023, το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας θα παραμείνει κλειστό λόγω του τοπικού εορτασμού της Σύναξης των Αρχαγγέλων και πολιούχων της Περαχώρας Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

«Ενημέρωση για το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας “Dentist pass” του Υπουργείου Υγείας»Λήψη αρχείου

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Δημ. Σχ. Περαχώρας Σχ. έτους 2023-24Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας στις εκδηλώσεις για την επέτειο του “ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940

images

Το  Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας  τίμησε και φέτος την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με μια σειρά εκδηλώσεων που ξεκίνησαν από την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 με τη σχολική γιορτή και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023 με τη συμμετοχή στη Δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση, την κατάθεση στεφάνων και τη μαθητική  παρέλαση στην Πλατεία Ταξιαρχών της Περαχώρας.

Την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 αρχικά οι μαθητές μας συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο, στον χώρο συγκέντρωσης της πρωινής προσευχής και έγινε έπαρση της σημαίας και όλοι μαζί, μαθητές κι εκπαιδευτικοί, έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου παρουσιάστηκε μια όμορφη γιορτή που προετοίμασαν οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους. Τα παιδιά εκφράστηκαν με ποιήματα, κείμενα, θεατρικά δρώμενα και τραγούδια και παρακολούθησαν παρουσίαση του χρονικού των γεγονότων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

anigif1

Το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών πήραν μέρος στη δοξολογία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων. Τέλος, η παρέλαση όλων των μαθητών και των μαθητριών, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, απέσπασε το θερμότερο χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων.anigif

Αθάνατοι νεκροί, η θυσία σας ας αποτελεί παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές!

Ανακοίνωση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

7a39d43acd423737f440a2b509dd494a XL

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας  ενημερώνουμε ότι:

  • Την Παρασκευή 27/10/2023, από τις 08:10 π.μ. ως τις 09:40 π.μ., θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις μεταξύ των παιδιών για την επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Παρακαλούμε τους γονείς να μεριμνήσουν για την έγκαιρη προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών.

Οι μαθητές/τριες που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους/τις άλλους/ες μαθητές/τριες.

Όσοι/ες μαθητές/τριες μετακινούνται με το λεωφορείο, το πρωί θα έρθουν κανονικά και θα αναχωρήσουν από το σχολείο στις 09:45 π.μ.

  • Το Σάββατο 28/10/2023 όλοι/ες οι μαθητές/τριες θα συγκεντρωθούν στις 09:50 π.μ. στο προαύλιο του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περαχώρας.

 Η ενδυμασία για την παρέλαση θα είναι ως εξής:

Αγόρια: Άσπρο πουκάμισο ή μπλουζάκι, μπλε σκούρο ή μαύρο παντελόνι, σκούρα παπούτσια.

Κορίτσια: Άσπρο πουκάμισο ή μπλουζάκι, μπλε σκούρα ή μαύρη φούστα, άσπρο καλσόν, σκούρα παπούτσια.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Διεξαγωγή εξ αποστάσεως ενημερωτικής δράσης προς γονείς-κηδεμόνεςΛήψη αρχείου


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων