«Η τσάντα στο σχολείο»

«Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Σύμφωνα με το υπ’ αρ. Πρωτ. Φ.7/219218/Δ1/13-12-2017 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ., από τον Ιανουάριο του 2018 και μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους θα υλοποιηθεί σε όλα τα δημοτικά σχολεία η δράση «Η τσάντα στο σχολείο».

Επισημαίνεται ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μία συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου.

Το σχολικό διάβασμα είναι μια καθημερινή πρόκληση για τα παιδιά, η οποία περιορίζει σημαντικά τον ελεύθερο χρόνο τους και την ενασχόλησή τους με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και ταλέντα τους. Ταυτόχρονα και εσείς οι γονείς δέχεστε πίεση αφού σημαντικό μέρος του οικογενειακού σας χρόνου αφιερώνεται στο διάβασμα των παιδιών σας. Στη γεμάτη άγχος και υποχρεώσεις εποχή μας, ο χρόνος είναι μάλλον ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε.

Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να τους αφιερώνουμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται. Στηρίζουμε δημιουργικά τα παιδιά μας και γι’ αυτό το λόγο αφήνουμε ένα  Σαββατοκύριακο του μήνα ελεύθερο, χωρίς κατ’ οίκον εργασίες και χωρίς άγχος!

Όπως εσείς, έτσι και κάθε παιδί έχει την ανάγκη για λίγες ώρες ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού, ξεκούρασης μα, πάνω απ’ όλα, για λίγο χρόνο αλληλεπίδρασης με τους γονείς του. Ευκαιρία λοιπόν, για βόλτες, κουβέντα, περιπάτους στη φύση, ενασχόληση με αντικείμενα που φέρνουν ηρεμία και χαμόγελα…

Ξεκινάμε λοιπόν από αυτήν την Παρασκευή 19/1/2018 αφήνοντας τις τσάντες μας στο σχολείο.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας

Σχολικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης

 Μαθητές, Γονείς, Εκπαιδευτικοί

στηρίζουμε το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

 Αγαπητοί γονείς,

 Ξεκίνησε ο Σχολικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της Σχολικής Κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στο σχολείο μας. Ξεκινάμε από το σπίτι όπου διαχωρίζουμε τα παρακάτω υλικά και τα φέρνουμε στο σχολείο για ανακύκλωση:

  • Χαρτί έντυπο (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες)
  • Μπαταρίες
  • Τηγανέλαιο τοποθετημένο σε πλαστικό μπουκάλι του 1-1,5 lt,

Αναλυτική λίστα με τα υλικά που φέρνουμε στο σχολείο, μπορείτε να βρείτε εδώ .

Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τους ανακυκλωτές και το σχολείο μας λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό για κάθε υλικό.

Αγαπητοί γονείς, εκφράστε την περιβαλλοντική σας ευαισθησία και ταυτόχρονα ενισχύστε την προσπάθεια του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας. 

Κάντε σήμερα εγγραφή στο  followgreen.gr/loutraki  ανακυκλώστε και δωρίστε  150 πόντους στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας  κάθε μήνα μέχρι το Μάιο 2018.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις επιδόσεις του σχολείου μας αλλά και των άλλων σχολείων στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στη σελίδα www.followgreen.gr/loutraki/school

Στην ίδια σελίδα μπορούν να κάνουν και τη δωρεά πόντων στο σχολείο μας.

Πώς επιβραβεύεται το σχολείο μας;

Στόχος του Δήμου είναι να επιβραβεύσει όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή και στα πρώτα θα δοθούν χρηστικά δώρα.

Ο Σχολικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης υλοποιείται από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, την YDRIA WATERS, την ΑΦΗΣ Α.Ε. και την REVIVE στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας followgreen.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.followgreen.gr/loutraki ή να αποστείλετε email στο schools@followgreen.gr

ΛΙΣΤΑ ΥΛΙΚΩΝ

Χαρτί

  • Βιβλία
  • Τετράδια
  • Σχολικά έντυπα
  • Περιοδικά
  • Εφημερίδες
  • Λοιπά έντυπα π.χ. από ΔΕΚΟ
  • Μικρές μη ογκώδεις χάρτινες συσκευασίες

ΟΧΙ: Συσκευασίες τύπου Tetrapack π.χ. γάλακτος, χυμών

Μπαταρίες

Όλα τα είδη φορητών μπαταριών (δηλαδή βάρους περίπου μέχρι 1500 γραμμάρια), είτε είναι πρωτογενείς (μίας χρήσης) είτε δευτερογενείς (επαναφορτιζόμενες).

Ενδεικτικά, μπαταρίες από τις ακόλουθες συσκευές (ραδιόφωνα, παιχνίδια, κινητά, φακούς, ρολόγια, κλπ.).

Τηγανέλαιο

Λάδι που έχει χρησιμοποιηθεί για το τηγάνισμα φαγητού.

Θα πρέπει να έχει σουρωθεί (για να μην έχει κατακάθια από φαγητά) και να τοποθετηθεί σε πλαστικό μπουκάλι 1-1,5lt (μπουκάλι αναψυκτικού ή νερού).

 

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας κλείνει την αυλαία στα «Μαγικά Χριστούγεννα»

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας συμμετείχε, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, στην τελευταία ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων «Μαγικά Χριστούγεννα στην Περαχώρα» που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κ. Χονδροθύμιου Φανής παρουσίασαν ένα χριστουγεννιάτικο χορευτικό.  Ακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης  οι οποίοι τραγούδησαν στα γαλλικά ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι που επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός της Γαλλικής Γλώσσας κ. Στεφάνου Ελπίδα.  Όλα τα παιδιά ενθουσίασαν όσους βρέθηκαν από νωρίς στο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας ενώ ταυτόχρονα ευχαριστήθηκαν τη συμμετοχή τους και δημιούργησαν μια πολύ ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Και του χρόνου!

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄και Β΄τάξης παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό το θεατρικό έργο «Το κορίτσι και τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια» με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών των τάξεων κ. Δήμητρας Θάνου και κ. Μαριάννας Χρονοπούλου και της Διευθύντριας του σχολείου κ. Αγγελικής Βουδούρη. Την εκδήλωση πλαισίωσαν με χριστουγεννιάτικες μελωδίες οι «μικροί μουσικοί» του σχολείου μας από διάφορες τάξεις ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης έψαλλαν παραδοσιακά κάλαντα δημιουργώντας μία ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα που αγκάλιασαν με ενθουσιώδη χειροκροτήματα όσοι παραβρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για τη στήριξη που μας προσφέρει.

Εκκλησιασμός του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας ενόψει Χριστουγέννων

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ανακοινώνουμε ότι την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 θα γίνει εκκλησιασμός όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας.  Τα παιδιά θα έρθουν στις 08:15 με ευθύνη των γονέων στον Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου (Παναγία) και θα επιστρέψουν στο σχολείο με τα πόδια συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς.  Όσοι μαθητές/τριες επιθυμούν μπορούν να μεταλάβουν. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα του σχολείου θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Όλιβερ Τουίστ» στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, μία εξαιρετική, διαδραστική θεατρική παράσταση  του «Όλιβερ Τουίστ» του Καρόλου Ντίκενς, σε σκηνοθεσία του Τάκη Τσαρσιταλίδη και παραγωγή από το «ΘΕΑΤΡΟσεΦΟΡΜΑ», στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας συμμετέχει στα «Μαγικά Χριστούγεννα»

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας στηρίζει και φέτος τη διοργάνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων «Μαγικά Χριστούγεννα». Προσφέρει στο χριστουγεννιάτικο παζάρι μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες που σχεδίασαν και ετοίμασαν με αγάπη και μεράκι τα παιδιά  μαζί με τους δασκάλους και τις δασκάλες του σχολείου μας!  Επίσης οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης θα παρουσιάσουν, την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, ένα χορευτικό  με την επιμέλεια της εκπαιδευτικού φυσικής αγωγής και οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης θα τραγουδήσουν ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι με την επιμέλεια της εκπαιδευτικού γαλλικής γλώσσας. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που εξασφάλισε μέρος των υλικών για τις κατασκευές μας .

 

 

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή και Βαθμολογία Α΄τριμήνου – Ενημέρωση γονέων

Άσκηση σεισμικής ετοιμότητας και εκπαίδευση στη χρήση πυροσβεστήρων στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε ακόμη μία άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση σεισμικού κινδύνου και την ασφάλεια των μαθητών. Οι μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών ακολούθησαν τις προβλεπόμενες από το Σχέδιο Ενεργειών της Σχολικής μας Μονάδας ενέργειες για την ασφαλή πρόσβαση στο σημείο καταφυγής σε περίπτωση σεισμού.

Παράλληλα μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν υπεύθυνα από τον τεχνικό συντήρησης του συστήματος ενεργής πυρόσβεσης του σχολείου μας για την ορθή και ασφαλή χρήση των διάφορων πυροσβεστικών μέσων που διαθέτει το σχολείο μας. Όλοι οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τον πυροσβεστήρα ώστε να εκπαιδευθούν σε θέματα πυρόσβεσης.

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας φιλοτεχνεί το ημερολόγιο 2018 της φιλοζωικής οργάνωσης Κο.Πρ.Α.Π.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της φιλοζωικής οργάνωσης «Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας» και δημιούργησαν ζωγραφιές που κοσμούν το ημερολόγιο 2018 που διατίθεται με στόχο να συνεισφέρει στην προστασία των αδέσποτων ζώων.

Με θέμα «Μια ζωγραφιά για τα αδέσποτα» τα παιδιά πρόσφεραν με χαρά και προθυμία τις δημιουργίες τους δείχνοντας την ευαισθησία τους και δίνοντας το παράδειγμα σε μικρούς και μεγάλους για τον τρόπο διαχείρισης των ζώων συντροφιάς (αδέσποτων και δεσποζόμενων).

 


Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων