Το τραγούδι των μαθητών και μαθητριών της Στ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου Περαχώρας με τίτλο “Μια αγκαλιά όλοι μαζί” διακρίθηκε στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2021” με τίτλο: “Από το Εγώ στο Εμείς” που συνδιοργανώνουν η Επιστημονική Εταιρεία European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται στις σχολικές μονάδες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ομογένειας, αλλά και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες διεθνώς.
Πιο συγκεκριμένα το τραγούδι “Μια αγκαλιά όλοι μαζί” έλαβε υψηλή βαθμολογία και κατέκτησε την 11η θέση μεταξύ δεκάδων συμμετοχών ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της ομογένειας μετά την αξιολόγηση από τους 56 σημαντικούς δημιουργούς και καλλιτέχνες, κριτές του διαγωνισμού και των συμμετεχόντων σχολείων.
Τα παιδιά κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας και της αναστολής της δια ζώσης διδασκαλίας εμπνεύστηκαν και έγραψαν τους στίχους με την καθοδήγηση της Διευθύντριας του σχολείου και Δασκάλας τους κ. Βουδούρη Αγγελικής και της Εκπ/κού Μουσικής κ. Χρυσανθοπούλου Ιωάννας, ενώ την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο συνθέτης κ. Κανάρης Κεραμάρης. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στο εγκεκριμένο Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, γνώρισαν και συνεργάστηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης με τον συνθέτη κ. Κεραμάρη όπου ήρθαν σε επαφή με τη μουσική δημιουργία και έγιναν και οι ίδιοι δημιουργοί.
Μπορείτε ακούσετε το τραγούδι παρακάτω:
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν επηρεασμένο από την Επέτειο για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Επαναφέρει στη μνήμη μας τη θυσία των αγωνιστών και αγωνιστριών που μπορεί να εκφραστεί συνοπτικά και ουσιαστικά με τη ρήση του Στρατηγού Ι.Μακρυγιάννη: «Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ». Η πανδημία και η κρίση αποτελεί και μια ευκαιρία επαναπροσδιορισμού και ανασύνταξης. Επαναπροσδιορισμού στο «Εμείς», στην αλληλεγγύη, στην προσφορά, στην κοινωνική ευθύνη.
Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.