Δημοσιευμένο στην κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Draw a bird day 2021

To 1943 η Dorie Cooper, ήταν ένα 7χρονο κορίτσι που ζούσε στην Αγγλία. Μια μέρα η μαμά της, την πήγε στο νοσοκομείο για να επισκεφτούν τον θείο της που νοσηλευόταν εκεί τραυματισμένος από τον Πόλεμο. Ο θείος της ήταν πολύ στεναχωρημένος επειδή είχε χάσει το ένα του πόδι σε μια μάχη. Η Dorie για να του φτιάξει τη διάθεση, του ζήτησε να της ζωγραφίσει ένα πουλάκι. Εκείνος, παρόλο που δεν αισθανόταν καλά, δεν χάλασε το χατίρι της μικρής. Κοίταξε έξω από το παράθυρο και ζωγράφισε έναν κοκκινολαίμη.

Όταν είδε τη ζωγραφιά του θείου της, η Dorie, τον πείραζε ότι δεν ήταν και πολύ καλός ζωγράφος αλλά υποσχέθηκε ότι θα βάλει τη ζωγραφιά του στο δωμάτιό της. Έτσι κι έκανε! Ο θείος χάρηκε πάρα πολύ από την αποδοχή και την ειλικρίνεια της ανιψιάς του.

Όμως και η διάθεση κάποιων άλλων τραυματισμένων στρατιωτών που βρίσκονταν στο ίδιο νοσοκομείο έφτιαξε χάρη στη μικρούλα. Μάλιστα, κάθε φορά που επισκεπτόταν τον θείο της οργάνωναν ένα διαγωνισμό ζωγραφικής για το ποιος ζωγραφίζει το καλύτερο πουλάκι!

Μέσα σε λίγους μήνες, οι τοίχοι του νοσοκομείου είχαν γεμίσει με υπέροχες ζωγραφιές πουλιών!

Τρία χρόνια αργότερα, η Dorie έχασε τη ζωή της σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα… Στην κηδεία της, οι στρατιώτες, οι νοσοκόμες και οι γιατροί του νοσοκομείου, στόλισαν το φέρετρο με ζωγραφιές πουλιών. Από τότε, εκείνοι οι άντρες και οι γυναίκες, αλλά και οι οικογένειές τους τώρα πια, θυμούνται τη μικρούλα που τους γέμισε χαρά κι ελπίδα κάθε χρόνο στα γενέθλιά της, στις 8 Απριλίου ζωγραφίζοντας πουλιά!!!

Γι’αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε πουλιά και να αναρτησουμε τις ζωγραφιές μας στο dabday.com. Οι ζωγραφιές μας παρουσιάζονται στο παρακάτω video!