Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Πλατφόρμα edupass.gov

Aπό αύριο Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τα δημόσια σχολεία η πλατφόρμα edupass.gov.gr, μέσω της οποίας θα εκδίδεται η Σχολική Κάρτα για COVID-19, ενώ ενσωματώνονται και όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr. (ΦΕΚ Τεύχος B’ 4558/01.10.2021/άρθρο4/παρ. 11 ).

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ θα δηλώνετε τα self test όπως πριν. Η διαδικασία που θα ακολουθείτε είναι η εξής:

https://www.alfavita.gr/sites/default/files/2021-10/2021-10-31_EduPass_%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CE%BA%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82_str.pdf

Η παραπάνω διαδικασία θα γίνεται δύο (2) φορές την εβδομάδα, όπως και πριν. Δηλαδή, κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ και κάθε ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

28η Οκτωβρίου 1940

28η Οκτωβρίου 1940 – 28η Οκτωβρίου 2021

81 χρόνια μετά το μεγάλο ΟΧΙ των Ελλήνων!

81 χρόνια μετά τις ηρωικές μάχες στα βουνά της Πίνδου!

81 χρόνια μετά τη γερμανική κατοχή!

81 χρόνια μετά οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας γιορτάζουν τη μεγάλη γιορτή του έθνους με ποιήματα, τραγούδια και κατασκευές!

 

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Δράση για έναν καλύτερο κόσμο – 17 Παγκόσμιοι στόχοι για ένα καλύτερο αύριο!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Β και Ε -Στ τάξεων συμπλήρωσαν τα κομμάτια του παζλ με δράσεις που μπορούμε όλοι μας να κάνουμε καθημερινά για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για την ανθρωπότητα!

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Κόμικ για την Ημέρα Διατροφής!

Η τηλεκπαίδευση δεν μας σταματά!!! Με αφορμή την Παγκόμια Ημέρα Διατροφής, φτιάξαμε ένα κόμικ με πρωταγωνιστές την Έφη και τον Κώστα, τους μαθητές της Β’ τάξης του Σχολείου μας! Αφού πρώτα μιλήσαμε για την υγιεινή διατροφή, τα παιδιά σκέφτηκαν κάποιες συμβουλές που ήθελαν να δώσουν στους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους για να μεγαλώνουν σωστά! Αυτές τις συμβουλές τις αποτυπώσαμε σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο (e book) και σας το παρουσιάζουμε παρακάτω!

Το βιβλίο δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της εφαρμογής book creator!

https://read.bookcreator.com/N6XJKFjG2BbYZInxllCZOBvf2D52/S79jXGZjT2SmJEhPMKw2fQ

 

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Aναστολή λειτουργίας λόγω κακοκαιρίας!

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε πως αύριο Παρασκευή, 15-10-2021 οι σχολικές μονάδες του Δήμου Τρίπολης θα παραμείνουν κλειστές λόγω κακοκαιρίας. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν ΚΑΝΟΝΙΚΑ μέσω τηλεκπαίδευσης στην πλατφόρμα webex, από τις 14:10 μέχρι τις 17:20.

 

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Δράση για έναν καλύτερο κόσμο – In action for a better world

Το in action αποτελεί ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα ενημέρωσηςεκπαίδευσης και ενεργοποίησης της σχολικής κοινότητας και των τοπικών κοινωνιών για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου χωρίς φτώχεια, πείνα και ανισότητες -έναν κόσμο με αξιοπρεπή εργασία και καλή εκπαίδευση, χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής, που μέσα από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, θα μεριμνά για τις ανάγκες όχι μόνο της σημερινής γενιάς αλλά και των μελλοντικών γενεών.

Η  εκπαίδευση παίζει τον πρωταρχικό ρόλο στην υιοθέτηση των Παγκόσμιων Στόχων!

Έτσι ο ρόλος του σχολείου είναι πολύ σημαντικός στη διαμόρφωση των Ενεργών Πολιτών του αύριο, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030.

Για να πετύχουμε το στοίχημα των Στόχων με ορίζοντα το 2030 χρειάζεται η συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία όλων μας!

Το σχολείο ως ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μπορεί να συμβάλλει στην ενημέρωση, αφύπνιση και ενεργοποίηση των μαθητών/τριών , των οικογενειών και της τοπικής κοινωνίας!

Αυτό σημαίνει ότι εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες γινόμαστε όλοι αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης απέναντι στο μέλλον του πλανήτη και στο δικαίωμα όλων των ανθρώπων να ζήσουν με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ισότητα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες σχολεία σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο!

Το Δημοτικό Σχολείο Κανδήλας έγινε μέλος αυτού του Παγκόσμιου Δικτύου με τη δεντροφύτευση που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονεών & Κηδεμόνων! Μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο τη δράση μας στον παγκόσμιο χάρτη…

https://worldslargestlesson.globalgoals.org/map/index.html

Η προσπάθειά μας συνεχίζεται με αφορμή την Ελληνική Εβδομάδα Δράσης 17 Σεπτεμβρίου εως 8 Οκτωβρίου 2021, με το μήνυμα #ΓίνεΗαλλαγή για τον άνθρωπο και τον πλανήτη.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ: https://inactionforabetterworld.com/

 

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Χρόνια πολλά παππού και γιαγιά!!

Παππούς και γιαγιά!! Αναμφισβήτητα τα πιο αγαπημένα πρόσωπα μικρών και μεγάλων! Δύο άνθρωποι με αστείρευτη αγάπη για τα εγγόνια τους! Δύο άνθρωποι που είναι πάντα δίπλα μας σε ο,τι τους χρειαστούμε, πάντα πρόθυμοι να μας στηρίξουν και να μας βοηθήσουν!! Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς είναι να τους δείχνουμε καθημερινά την αγάπη μας!

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παππού και γιαγιάς διαβάσαμε το βιβλίο της κ. Λότης Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου ” Η μικρή πολύχρωμη γιαγιά μου”, συζητήσαμε για τους δικούς μας παππούδες και γιαγιάδες, και ανοίξαμε την καρδιά μας για να τους πούμε τι νιώθουμε…