Δημοσιεύθηκε στην Εκδηλώσεις, Χωρίς κατηγορία

Η 28η Οκτωβρίου στο σχολείο μας!

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου έγινε η αφορμή να γυρίσουμε άλλη μια φορά πίσω στον χρόνο, να μελετήσουμε την ένδοξη ιστορία της πατρίδας μας, να ευχαριστήσουμε τους ήρωες χάρη στους οποίους εμείς ζούμε ελεύθεροι.

Ασχοληθήκαμε με επετειακές κατασκευές, ανασυντάξαμε γελοιογραφίες της εποχής, μάθαμε επίκαιρα τραγούδια, διαβάσαμε και οπτικοποιήσαμε λογοτεχνικά αποσπάσματα, όπως “Οι Γερμανοί και οι πρόκες”, από το βιβλίο Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου, της Άλκης Ζέη.

 

κατασκευες 28ης Γερμανοί και πρόκες4 page 0001 Γερμανοί και πρόκες3 page 0001 Γερμανοί και πρόκες2 page 0001 Γερμανοί και πρόκες1 page 0001 Γελοιογραφίες ΄40 με λεζάντες παιδιών page 0001

Την παραμονή της εορτής γιορτάσαμε στο σχολείο μας! Αρχικά, έγινε η τελετή παράδοσης της σημαίας στους σημαιοφόρους και παραστάτες του σχολείου μας, από την Προϊσταμένη του σχολείου, αφού η 28η Οκτωβρίου είναι και η γιορτή της Σημαίας. Στη συνέχεια, ανεβάσαμε μια θεατρική παράσταση με τίτλο: “Το έπος του ’40”, διασκευή από το ομώνυμο βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά.

1 γιορτή 2 γιορτή 1

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε την αφήγηση του βιβλίου:

https://www.youtube.com/watch?v=fd6vL2JmeXo

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, συμμετείχαμε στον εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Παναγίτσας Κανδήλας και στη Δοξολογία που ακολούθησε.  Καταθέσαμε στεφάνι στο Ηρώο του χωριού, τραγουδήσαμε επετειακά τραγούδια, παρελάσαμε με την ψυχή μας και το χαμόγελο στα χείλη!

παρέλαση 1

παρέλαση 2

Και του χρόνου, πάντα ελεύθεροι, με ελεύθερες ψυχές και ελεύθερη την αγαπημένη μας πατρίδα!!!

Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις, Κοινωνικές

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες με αφορμή σημαντικές Ημέρες, Σεπτέμβριος-Οκτώβριος

Η 30η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Οι μαθητές και μαθήτριες των Α΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων συζήτησαν για το τι είναι και τι όχι υγιής αθλητισμός, προβληματίστηκαν και εκφράστηκαν με χρώματα και μηνύματα για την ομορφιά, τη χαρά και γενικότερα τα οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό.

1 8 7 6 5 2 3 4

Με αφορμή την 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, οι μαθητές και μαθήτριες των Β΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων εκφράστηκαν αυθόρμητα, γράφοντας ένα ποίημα, για την αγάπη που έχουν στον παππού και τη γιαγιά, μεταφέροντας τις αυθεντικές τους, καθημερινές εμπειρίες.

1η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Στις 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, οι μαθητές και μαθήτριες των Β΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων εργάστηκαν ομαδικά για ένα ποίημα, αποτυπώνοντας σε αυτό την αγάπη και όλα τα συναισθήματά τους, παρέα με τους φίλους-φύλακες, τα κατοικίδια ζώα τους. για τα ζώα

Η 16η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία, ώστε οι μαθητές και μαθήτριες των Β΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων να σκεφτούν, να συζητήσουν και να μεταφέρουν … ποιητικά τις συνήθειες που εμπεδώνουν την ισορροπημένη διατροφή και τη σημασία που αυτή έχει στη ζωή μας!

για τη διατροφή

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας σχ. έτους 2022 – 2023

Από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, κάθε σχολική μονάδα οφείλει να έχει εγκεκριμένο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας, ένα σύνολο όρων και κανόνων που αποτελούν προϋποθέσεις για να πραγματοποιείται ανενόχλητα, μεθοδικά και αποτελεσματικά το έργο του σχολείου (αριθμ.13423/ΓΔ4/04-02-2021 (ΦΕΚ 491 Β΄) Υ.Α.).

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ενημερωθείτε για το περιεχόμενο του Κανονισμού του Σχολείου μας όπως επικαιροποιήθηκε από το Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας και εγκρίθηκε από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου αρμοδιότητας του Σχολείου, καθώς και από τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, τον Οκτώβριο του 2022.Λήψη αρχείου