Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Κάντο όπως ο Picasso!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε και Στ τάξεων του σχολείου μας, στο πλαίσιο του project ” Γνωρίζοντας τους μεγάλους ζωγράφους” ασχολήθηκαν με τον Picasso! Αφού διάβασαν τη βιογραφία του, παρατήρησαν τα έργα του και τον τρόπο που ζωγράφιζε! Στο τέλος, έπαιξαν το παιχνίδι “Roll a Picasso” για να φτιάξουν πορτρέτα όπως ο διάσημος ζωγράφος!

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Η πτήση των γερανών!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ και Δ τάξεων, στο μάθημα της γλώσσας μίλησαν για την έκρηξη στη Χιροσίμα από την ατομική βόμβα και την μεγάλη καταστροφή που προκαλεσε. Επεξεργάστηκαν το κείμενο ” Η πτήση των γερανών”, το οποίο μιλάει για ένα κοριτσάκι άρρωστο από την ραδιενέργεια, την Σαντακο. Με βάση την Ιαπωνική παραδοση οποίος έφτιαχνε 1000 γερανους (μεγάλα χάρτινα πουλια) θα γινόταν καλά, ωστόσο δεν τα κατάφερε γιατί πεθανε. Οι συμμαθητές της όμως ολοκλήρωσαν το έργο της κι εφτιαξαν όλους τους υπόλοιπους γερανους που χρειαζόταν προς τιμή της. Επίσης κατασκευάστηκε ενα άγαλμα, λόγω αυτής της ιστορίας και σε αυτό είναι χαραγμένη η επιθυμία όλων των παιδιων : “Αυτή είναι η φωνή μας, αυτή είναι η προσευχή μας, ειρηνη στον κόσμο”. Άγαλμα που συμβολίζει την παγκοσμια Ειρήνη.

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Παίζουμε ποδόσφαιρο;

Ο αθλητισμός μας είχε λείψει πολύ ύστερα από τόσους μήνες τηλεκπαίδευσης. Γι’αυτό τώρα που επιστρέψαμε, οργανώσαμε έναν αγώνα ποδοσφαίρου! Το ξεχωριστό σε αυτόν τον αγώνα ήταν ότι η διαιτησία είχε στα χέρια της την κίτρινη και την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κύριου Βασίλη Φωτιά, υπογεγραμμένες από τον ίδιο! Τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την ευγενική του κίνηση! Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ενθουσιάστηκαν!!

Φυσικά, τηρήσαμε αυστηρά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη μείωση της διασποράς του Covid 19.

 

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Γιορτή της μητέρας!!!

Στη δική σου τη γιορτή

 θα σου, κάνω μια ευχή,

 να’ σαι πάντοτε καλά

μ’ ευτυχία καί χαρά.

 Χρόνια σου πολλά!

Αχ! Μανούλα σ’ αγαπώ

τι και πως να σου το πω;

με γλυκά και με τραγούδια;

 με φιλιά και με λουλούδια;

Χρόνια σου πολλά!

Στην καρδιά μου ‘σαι λουλούδι,

στην ψυχή μου ‘σαι τραγούδι,

 στα ματάκια μου ‘σαι φως,

στη ζωή μου είσαι οδηγός.

Χρόνια σου πολλά!

 

             

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Επιστροφή στο σχολείο!!

Σας ενημερώνουμε πως από τη Δευτέρα 10 Μαϊου ανοίγουν και πάλι τα σχολεία!!!! Επιστρέφουμε πάλι στις τάξεις μας τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας! Δεν ξεχνάμε τις μάσκες μας, τα αντισηπτικά και φυσικά τις απαραίτητες αποστάσεις! Κάθε μέρα θα πρέπει να έχουμε μαζί μας την κάρτα αρνητικού αποτελέσματος self test.

Τα λέμε από κοντά τη Δευτέρα!!!!!!!!!!