Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Μετράμε αντίστροφα!!!

Σε πείσμα των δυσκολιών της εποχής μας, εμείς μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα!! Τη γιορτή της αγάπης, της προσφοράς, της ευτυχίας και της ελπίδας· τη γιορτή μικρών και μεγάλων παιδιών!!

“Τα Χριστούγεννα δεν είναι απλά μια εποχή, είναι ένα συναίσθημα”, Edna Ferber.

https://www.xmasclock.com/

28 μέρες…3 ώρες και 27 λεπτά

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Οι πιο όμορφες διαδρομές ξεκινούν από εδώ…

Από το σχολείο μας ξεκινούν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στη συνεργασία, την αλληλεγγύη, τη γνώση, την περιπέτεια, την αγάπη, τον σεβασμό και τη δημιουργικότητα!!!!

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Το δεντράκι των ευχών…

Αφού σχεδιάσαμε τα δικά μας αστεράκια των ευχών, επιλέξαμε ποια θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στον διαγωνισμό για το επόμενο αστέρι της ευχής. Στη συνέχεια, φτιάξαμε ένα χριστουγεννιάτικο δεντράκι με αυτά τα αστεράκια με την ευχή να πραγματοποιηθούν οι ευχές όλων!!!!!!!!!!

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Make a wish…

Τα αστεράκια των ευχών έφτασαν στο σχολείο μας! Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά που παλεύουν καθημερινά για να έχουν μια φυσιολογική ζωή! Ας μην ξεχνάμε πως “αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα” !!!

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Οι Ταξιάρχες, Μιχαήλ και Γαβριήλ, οι προστάτες του χωριού!

Κάθε χρόνο στις 8 Νοεμβρίου η εκκλησία τιμά τους αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ και γενικά όλους τους αγγέλους. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι και όσες φέρουν τα ονόματα Μιχαήλ, Γαβριήλ, Άγγελος, Σεραφείμ, Ταξιάρχης και Πανορμίτης. Επίσης, σήμερα γιορτάζει και το χωριό μας, που έχει προστάτες του τους Παμμεγίστυος Ταξιάρχες!

Ο Μιχαήλ και ο Γαβριήλ είναι οι πιο γνωστοί από τους αρχαγγέλους και Ταξιάρχες. Ο Μιχαήλ θεωρείται φύλακας άγγελος του ιουδαϊκού λαού και του Νέου Ισραήλ, δηλαδή του χριστιανισμού. Κατά την αποστασία του Σατανά, όταν ο Μιχαήλ είδε την πτώση του, κάλεσε τις ουράνιες δυνάμεις και αφού αναφώνησε το «πρόσχωμεν», ύμνησε με τους άλλους αγγέλους τον Θεό. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο ψυχοπομπός άγγελος, αυτός που παίρνει τις ψυχές των ανθρώπων.

Ο αρχάγγελος Γαβριήλ αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη να αναγγέλλει τον χρόνο του ερχομού του Μεσσία, ενώ στην Καινή Διαθήκη το όνομά του αναφέρεται μόνο στο Ευαγγέλιο του Λουκά, να προλέγει στον Ζαχαρία τη γέννηση του Ιωάννη του Πρόδρομου, να αναγγέλλει στην Παρθένο Μαρία τη γέννηση του Χριστού από αυτήν και να αποστέλλει τους ποιμένες τη νύχτα της γέννησης του Χριστού στη Βηθλεέμ, για να δουν και να προσκυνήσουν τον γεννηθέντα σωτήρα του κόσμου.

Χρόνια πολλά στην Κανδήλα!