Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού για το σχολικό έτος 2023-24

Σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, για το σχολικό έτος 2023-2024, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023, όλες τις εργάσιμες ημέρες, από ώρα 13:30 έως 14:00, σε προγραμματισμένη συνάντηση, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Για την αποφυγή διασποράς του COVID-19 θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Κατά το σχολικό έτος 2023-2024, στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που
γεννήθηκαν από 1-1-2017 έως και 31-12-2017.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

  1. Υπεύθυνη δήλωση γονέα/κηδεμόνα στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία: επώνυμο μαθητή/τριας, όνομα μαθητή/τριας, όνομα πατέρα, όνομα μητέρας, ημερομηνία γέννησης μαθητή/τριας, διεύθυνση κατοικίας,
  2. Βιβλιάριο Υγείας μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι
    έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών,
  3. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, συμπληρωμένο/υπογεγραμμένο από παιδίατρο. (Το έντυπο χορηγείται από τη σχολική μονάδα),
  4. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας (π.χ. λογαριασμός ΔΕΚΟ),
  5. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου (κατόπιν αίτησης του γονέα/κηδεμόνα, παραλαμβάνεται από το Νηπιαγωγείο στο οποίο φοιτά ο/η μαθητής/τρια).

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 13:30-16:00, κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00) δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/ες και φοιτούν στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.

 

Για διευκρινίσεις καλέστε στο τηλέφωνο του σχολείου 27960 31205 (ώρες επικοινωνίας: 13:30-14:00).

Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις, Κοινωνικές

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες με αφορμή σημαντικές Ημέρες, Σεπτέμβριος-Οκτώβριος

Η 30η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Οι μαθητές και μαθήτριες των Α΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων συζήτησαν για το τι είναι και τι όχι υγιής αθλητισμός, προβληματίστηκαν και εκφράστηκαν με χρώματα και μηνύματα για την ομορφιά, τη χαρά και γενικότερα τα οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό.

1 8 7 6 5 2 3 4

Με αφορμή την 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, οι μαθητές και μαθήτριες των Β΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων εκφράστηκαν αυθόρμητα, γράφοντας ένα ποίημα, για την αγάπη που έχουν στον παππού και τη γιαγιά, μεταφέροντας τις αυθεντικές τους, καθημερινές εμπειρίες.

1η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Στις 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, οι μαθητές και μαθήτριες των Β΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων εργάστηκαν ομαδικά για ένα ποίημα, αποτυπώνοντας σε αυτό την αγάπη και όλα τα συναισθήματά τους, παρέα με τους φίλους-φύλακες, τα κατοικίδια ζώα τους. για τα ζώα

Η 16η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία, ώστε οι μαθητές και μαθήτριες των Β΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων να σκεφτούν, να συζητήσουν και να μεταφέρουν … ποιητικά τις συνήθειες που εμπεδώνουν την ισορροπημένη διατροφή και τη σημασία που αυτή έχει στη ζωή μας!

για τη διατροφή