Δημοσιευμένο στην κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας σχ. έτους 2022 – 2023

Από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, κάθε σχολική μονάδα οφείλει να έχει εγκεκριμένο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας, ένα σύνολο όρων και κανόνων που αποτελούν προϋποθέσεις για να πραγματοποιείται ανενόχλητα, μεθοδικά και αποτελεσματικά το έργο του σχολείου (αριθμ.13423/ΓΔ4/04-02-2021 (ΦΕΚ 491 Β΄) Υ.Α.).

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ενημερωθείτε για το περιεχόμενο του Κανονισμού του Σχολείου μας όπως επικαιροποιήθηκε από το Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας και εγκρίθηκε από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου αρμοδιότητας του Σχολείου, καθώς και από τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, τον Οκτώβριο του 2022.Λήψη αρχείου

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Καλοκαιρινή γιορτή!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Κανδήλας παρουσίασαν στο θεατράκι του χωριού το έργο » Ο πόλεμος των γενεών». Θα μας πείτε, τι θέμα είναι αυτό; Από πότε οι γενιές βρίσκονται σε πόλεμο και δεν το ξέραμε; Πάντα, θα σας πούμε..και το ξέρουμε όλοι πολύ καλά! Γιατί όλοι έχουμε πάρει μέρος ή πρόκειται να πάρουμε μέρος σ’αυτόν τον πόλεμο!

Οι ειδικοί το λένε «χάσμα γενεών». Ακούς τη φράση και νομίζεις πως είναι ένα βαθύ και απροσπέλαστο φαράγγι… Κάποιοι εδώ…κάποιοι εκεί …και στη μέση η άβυσσος. Οι μεν και οι δε δεν θα συναντηθούν ποτέ! Σωστά;

Λάθος θα  σας πούμε εμείς! Και είναι λάθος γιατί απλούστατα δεν υπάρχει χάσμα ανάμεσα στις γενιές των ανθρώπων. Καθένας από μας, καθώς μεγαλώνει αλλάζει πλευρά. Πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό αν υπήρχε χάσμα; Άρα κάποιος δρόμος θα υπάρχει…

Όσο είμαστε νέοι, αμφισβητούμε τους μεγαλύτερους. Κι όταν μεγαλώνουμε υποτιμούμε τους νέους…Κι αυτό συνεχίζεται αιώνια…όσο υπάρχουν άνθρωποι κι όσο υπάρχει χρόνος. Ευτυχώς λέμε εμείς γιατί πώς θα ήταν ο κόσμος αν δεν έβαζαν οι νέοι το όνειρο και οι παλιοί την εμπειρία;

Την επόμενη φορά λοιπόν που τα παιδιά σας θα σας αμφισβητήσουν, μη θυμώσετε, απλά δείτε την εξέλιξη του κόσμου μπροστά σας!

Κι εσείς οι νεότεροι, την επόμενη φορά που θα κατηγορήσετε τους γονείς σας για τον άδικο κόσμο που έφτιαξαν με τα λάθη τους, σκεφτείτε πως αντί να τους κρίνετε, είναι καλύτερο να τους ακούσετε, γιατί έτσι, ίσως εσείς κάνετε κάτι καλύτερο για τον κόσμο μας…

Ο πόλεμος των γενεών λοιπόν, μέσα από τη μουσική εξελίχτηκε μπροστά στα μάτια των θεατών μας!

Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή η γιορτή είναι αφιερωμένη στην αγαπημένη μας κ. Γιάννα Εικοσιδέκα που τόσα χρόνια στάθηκε βράχος στο σχολείο μας, μας υποστήριζε και μας εμπιστευόταν όσο κανένας! Ακόμα και φέτος που συνταξιοδοτήθηκε και δεν ήταν στο σχολείο, ήταν πάντα πρόθυμη να μας βοηθήσει σε ό,τι της ζητούσαμε!

Να ευχαριστήσουμε θερμά τον πρόεδρο του χωριού, κ. Ευσταθίου για την πολύτιμη βοήθειά του σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ευχαριστούμε επίσης και την Ηχοσύνθεση Sound and Lighting που ανέλαβε μέσω του δήμου Τρίπολης  την ηχητική κάλυψη της γιορτής μας.

Σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, τηρήθηκαν αυστηρά τα πρωτόκολλα για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού Covid 19.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμές από τη γιορτή μας!

Καλό καλοκαίρι σε όλες κι όλους!

https://www.canva.com/design/DAFDT4WTJT4/Oyfy5NNoYsiB05hVKtolDg/watch?utm_content=DAFDT4WTJT4&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Βιωματικές δράσεις με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βυτίνας!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας, ενημερώθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βυτίνας για τους τρόπους προστασίας μας από τις πυρκαγιές. Οι πυροσβέστες μας μίλησαν για το τι μπορούμε να κάνουμε όλοι για να προλάβουμε την φωτιά αλλά για το πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Έδειξαν στα παιδιά το πυροσβεστικό όχημα και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν! Οι μαθητές και οι μαθήτριες έδωσαν στους πυροσβέστες μια κατασκευή με το 199 και μια ενημερωτική αφίσα για τους τρόπους προστασίας των δασών.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Χωρίς κατηγορία

«Το άγαλμα που κρύωνε», κόμικ από τις Ε΄& Στ’ τάξεις

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε’ και Στ΄τάξεων, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, διάβασαν το απόσπασμα από το βιβλίο του κ. Μπουλώτη «Το άγαλμα που κρύωνε». Αφού συζήτησαν την υπόθεση της ιστορίας, τη χώρισαν σε σκηνές και τη δραματοποίησαν. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της εφαρμογής bookcreator.com, έφτιαξαν την ιστορία σαν κόμικ!

https://read.bookcreator.com/N6XJKFjG2BbYZInxllCZOBvf2D52/zEib5fnlT7Wn2yhX-1Y15Q

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Επίσκεψη του Συλλόγου Α.με.Α Αρκαδίας στο Σχολείο μας!

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα άτομα από τον Σύλλογο Α.με.Α Αρκαδίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συγκέντρωναν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς καπάκια με σκοπό να τα παραδώσουν στον Σύλλογο Α.με.Α και να αγοραστεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο ή ένα αναπηρικό κρεβάτι για κάποιον συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη! Η αποστολή μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, χάρη στην ενεργή συμμετοχή όλων των παιδιών και των οικογενειών τους! Συγκεντρώθηκαν 5 τσουβάλια με καπάκια σε λίγους μήνες!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Α.με.Α Αρκαδίας ενημέρωσε τα παιδιά για τη δράση του Συλλόγου αλλά και για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Στη συνέχεια, είχαμε την τιμή να ακούσουμε προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που έχουν κάποια αναπηρία και θέλησαν να τη μοιραστούν μαζί μας, τόσο για να μας εφιστήσουν την προσοχή, όσο και για να μας παρουσιάσουν τη δική τους, διαφορετική καθημερινότητα που άθελά μας πολλές φορές δυσκολεύουμε.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας, έδωσαν ακόμα στον Σύλλογο Α.με.Α ενημερωτικές αφίσες που έφτιαξαν στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων που αφορούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και του σχεδίου δράσης της σχολικής μονάδας για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Ευχή μικρών και μεγάλων είναι να προσπαθεί ο καθένας μας, με το δικό του τρόπο και στο μέτρο που μπορεί να βοηθά τους συναθρώπους του, που αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής αναπηρία! Όλοι μπορούμε να γίνουμε ήρωες της διπλανής πόρτας για τους ήρωες της καθημερινότητας!

Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλη τη διάρκεια της δράσης εφαρμόστηκαν πιστά όλα τα μέτρα για την μείωση της διασποράς του κορωνοϊού Covid 19.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Ολυμπιακή Εβδομάδα!

Η αυτή η εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το σχολείο μας έλαβε συμμετοχή στις δράσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, που οργάνωσε η Ολυμπιακή Επιτροπή! Έτσι οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν διαδικτυακά στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης καθώς και να συνομιλήσουν με την αθλήτρια του τακεβοντό Φανή Τζέλη, τον αθλητή της άρσης βαρών Θοδωρή Ιακωβίδη και τον παραολυμπιονίκη στα 100 μέτρα, Νάσο Τζαβέλα!

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Μικροί συγγραφείς….μεγάλες ιδέες!

Στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης για τη φιλαναγνωσία, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων Κανδήλας, Βαλτεσινίκου, Δημητσάνας και Τροπαίων αφού διάβασαν το βιβλίο της κ. Παντολέων Ιλιάνας «Οι περιπέτεις τριών φίλων, το μαργαριτάρι, ο ιππόκαμπος και ο αστερίας» έφτιαξαν το δικό τους παραμύθι σε συνεργασία…Με τη βοήθεια του ψηφιακού πίνακα padlet.com το Δημοτικό Σχολείο Κανδήλας ξεκίνησε το παραμύθι με τους τρεις φίλους, το Δημ.Σχ. Τροπαίων έγραψε τη συνέχεια, το Δημ. Σχ. Δημητσάνας έδωσε το τέλος και το Δημ. Σχ. Βαλτεσινίκου ανέλαβε την εικονογράφησή του! Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και αναδεικνύει περίτρανα την αξία της ομάδας!

Made with Padlet
Δημοσιευμένο στην κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Ημέρα Μουσείου 2022!

Με αφορμή την Ημέρα Μουσείου επισκεφθήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο Κανδήλας! Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στον χώρο από την κ. Κωνσταντίνα Δεληγιάννη, την κ. Σπυριδούλα Δεληγιάννη και την κ. Βαρβάρα Δεληγιάννη! Είδαν πολλά αντικείμενα από την καθημερινή ζωή των παππούδων και των προπαππούδων τους, τα περιεργάστηκαν και συζήτησαν μεταξύ τους γι’αυτά. Στη συνέχεια υλοποίησαν δράσεις με στόχο την ανάδειξη της παράδοσης και του πολιτισμού μας. Κατασκεύασαν υφαντά σε αργαλειό, χειροποίητα κεντήματα, παγουράκια και πιατάκια λαϊκής τέχνης, τα οποία και «δώρισαν» στο μουσείο!!!

Άνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων