Δημοσιεύθηκε στην Εκδηλώσεις, Χωρίς κατηγορία

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 1821

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου Κανδήλας τίμησαν την επέτειο της 25ης  Μαρτίου. Την παραμονή της εορτής, πραγματοποιήθηκε σχολική γιορτή με ποιήματα, τραγούδια και χορούς σχετικά με τους ήρωες και τα γεγονότα της Επανάστασης.

Το Σάββατο 25η  Μαρτίου, το σχολείο κατέθεσε στεφάνια στο μνημείο των Ηρώων στην πλατεία του χωριού. Στη συνέχεια, ακολούθησε η μαθητική παρέλαση.

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821!!!

 

Κατάθεση στεφάνου

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

 

25η Μαρτίου

ΤΣΟΛΙΑΔΑΚΙΑ

Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις, Κοινωνικές, Πολιτιστικές, Χωρίς κατηγορία

«Καν’ το να ακουστεί 2023»

Το σχολείο μας φέτος συμμετείχε στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Καν’ το να ακουστεί 2023» με τίτλο : Η νέα γενιά για την Ειρήνη – Youth for Peace. Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν ηχογράφησαν ένα μήνυμα σχετικά με την Ειρήνη. Το ηχογραφημένo μήνυμα των μαθητών μπορείτε να τα βρείτε στο κανάλι μας στο Youtube στην παρακάτω διεύθυνση.

Ειρήνη είναι… Peace is… – YouTube

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις, Κοινωνικές, Χωρίς κατηγορία

«Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο- Μίλα Τώρα»

Οι μαθητές με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο, η οποία έχει καθιερωθεί 6 Μαρτίου, παρακολούθησαν σχετικά  και ηλικιακά κατάλληλα βίντεο και συζήτησαν με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού. Ακόμα έλαβαν μέρος και στην 10η Σχολική Εκστρατεία Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό, Μίλα Τώρα. Οι μαθητές του σχολείου φωτογραφήθηκαν από τις εκπαιδευτικούς στο προαύλιο του σχολείου σχηματίζοντας με τα σώματά τους το βασικό μήνυμα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ». Η φωτογραφία στάλθηκε και αναρτήθηκε στα Social Media του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και στον ιστότοπο milatora.gr.

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ

Δημοσιεύθηκε στην Εκπαιδευτικά προγράμματα, Χωρίς κατηγορία

“Μαγειρεύοντας… τη διατροφή μας”.

Την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης και την Τετάρτη, 1 Μαρτίου οι μαθητές της Α΄, Β΄,Γ΄ και Δ΄ τάξης συμμετείχαν σε διαδικτυακές δράσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου με θέμα: «Μαγειρεύοντας» τη διατροφή μου. Σκοπός της δράσης ήταν η  ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων  εκπαιδευτικών και μαθητών σε θέματα που αφορούν τη διατροφή μας σε σχέση με την υγεία και το περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια της δράσης έγιναν συστάσεις για υγιεινή διατροφή και προτάσεις για γρήγορα και υγιεινά σνακ για το σχολείο. Αλλαγή διατροφικών συνηθειών αλλά και την υιοθέτηση μιας καινοτόμας αλλά ταυτόχρονα και βιώσιμης διατροφής για την υγεία μας και το περιβάλλον.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ακούσετε ένα τραγούδι με θέμα την διατροφή το οποίο ακούσανε οι μαθητές, που ερμηνεύει η Δέσποινα Δοδοντζίδου και τη μουσική του έγραψε η Ανδρεάνα Ράπτη.

Η κυρά Διατροφή – Οι βιταμίνες κάνουν πάρτι – YouTube