Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Όπου υπάρχει αγάπη!

Η φετινή χρονιά έφτασε στο τέλος της! Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου Κανδήλας έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης, επιμονής, ευτυχίας, υγείας, αλληλεγγύης, βοήθειας, σεβασμού, χαράς, πίστης, φιλίας, υπομονής, ελευθερίας, αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης, ομαδικότητας, ισότητας, κατανόησης, ειρήνης, ευγένειας και ελπίδας στη νοηματική γλώσσα!

Τα παιδιά αφού άκουσαν το τραγούδι “Όπου υπάρχει αγάπη” (στίχοι-μουσική Στέφανος Βαρελάς), σκέφτηκαν όλες εκείνες τις αξίες που πρέπει να χαρακτηρίζουν την κοινωνία μας και τον καθένα μας ξεχωριστά. Στη συνέχεια, τις αποτύπωσαν σε ζωγραφιές!
Με τη βοήθεια του κύριου Σταύρου Χατζηβασιλείου, έμαθαν το ρεφρέν του τραγουδιού στη νοηματική γλώσσα!
Τον ευχαριστούμε θερμά καθώς μας έστειλε σε βίντεο κάθε στίχο ξεχωριστά έτσι ώστε να το μάθουμε ευκολότερα!

Την τελευταία μέρα των μαθημάτων, όλοι μαζί στην αυλή του σχολείου μας σχηματίσαμε μια καρδιά και τραγουδήσαμε μεταδίδοντας παντού το μήνυμα πως:

“Όλοι μαζί εμείς θα φτιάξουμε, έναν κόσμο απ’ αγάπη κι ελπίδα,
με χρώματα ουράνια θα βάψουμε τη ζωή μας, ν’ αλλάξει σελίδα.
Χέρια σφιχτά θα ενώσουμε κι οι καρδιές θα κερδίσουν τη μάχη,
με ένα φιλί θ’ ανταμώσουμε μοναχά σαν υπάρχει αγάπη¨.

Στο σχολείο μας υπάρχει πολλή αγάπη για όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως! Εξάλλου, όπως έχει πει ο Μικρός Πρίγκιπας:

“Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά! Την ουσία, τα μάτια δεν τη βλέπουν…”

Μπορείτε να δείτε το βίντεο με τα παιδιά που τραγουδούν αν πατήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1iCDZvYB14y1nDEoVijaGaICmFdMjtn3o/view?usp=sharing

 

Σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας αλλά και της παρουσίασης του τραγουδιού τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού Covid 19.

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Ημέρα Περιβάλλοντος!

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Το θέμα για το 2021 είναι: «Ξανασκέφτομαι. Αναδημιουργώ. Αποκαθιστώ» και αναφέρεται στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων. Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί την αφετηρία της καμπάνιας του ΟΗΕ «Δεκαετία για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων (2021-2030)».

Το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Κανδήλας στέλνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα γι’αυτή τη μέρα φυτεύοντας στο χώρο του σχολείου 11 δέντρα! Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό γι’αυτό το εγχείρημα! Έφεραν τα κουβαδάκια και τα φτυαράκια τους κι έπιασαν δουλειά! Καθάρισαν, έσκαψαν, φύτεψαν, έριξαν χώμα, πότισαν και το χάρηκαν πάρα πολύ! Φυσικά, σε όλη τη διάρκεια της δεντροφύτευσης τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα που ορίζει ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Παιδείας για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού, Covid 19.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας και ιδιαιτέρως την κυρία Χριστίνα Προκόπου και την κυρία Κατερίνα Αγριοστάθη για την άμεση ανταπόκρισή τους και την πολύτιμη βοήθειά τους σ’αυτή μας την πρωτοβουλία. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τα Φυτώρια Τρουπή για τη δωρεά των δέντρων και του συστήματος αυτόματου ποτίσματος. Ευχαριστούμε ακόμα, τον κύριο Μούργελα Θεόδωρο για τον καθαρισμό του χώρου από τα χορτάρια, τον κύριο Καλίτσο Φίλιππο για το σκάψιμο του χώρου και τη μεταφορά των δέντρων, καθώς και τον κύριο Μερκούρη Βασίλη για τη σύνδεση του αυτόματου ποτίσματος! Η εθελοντική προσφορά όλων σας, συνέβαλε στη δημιουργία ενός υπέροχου κήπου στην αυλή μας!

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε μια παρουσίαση φωτογραφιών από την ημέρα της δεντροφύτευσης!

https://www.canva.com/design/DAEgcUrLbFk/view?utm_content=DAEgcUrLbFk&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

 

Η παρουσίαση δημιουργήθηκε με το πρόγραμμα canva.com και η μουσική που ακούγεται είναι “Το δέντρο” Στίχοι, Μουσική: Γιώργος Χατζηπιερής, Εκτέλεση: Φοίβος Δεληβοριάς & Αλκίνοος Ιωαννίδης!

 

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Ημέρα Ποδηλάτου!

H 3η Ιουνίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (World Bicycle Day). Το ποδήλατο είναι ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο που βρίσκεται εν χρήσει για περισσότερο από δύο αιώνες. Όχι μόνο βοηθάει τους ανθρώπους σ’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά προάγει τον σεβασμό για το περιβάλλον και έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους του ΟΗΕ για την αειφόρο ανάπτυξη.
Μια τέτοια μέρα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τον προγραμματισμό των δράσεών μας! Αφού μιλήσαμε με τα παιδιά για τη αξία του ποδηλάτου, ακούσαμε το μελωποιημένο ποίημα η Ποδηλάτισσα, του Οδυσσέα Ελύτη, το Ποδήλατο της Ελένης Βιτάλη και του Κώστα Μακεδόνα! Στη συνέχεια, γράψαμε το δικό μας μήνυμα γι’αυτή τη μέρα!