Ρούλης ο Τροφούλης και η περιπέτειά του στον κόσμο της υγιεινής διατροφής

Ολοκληρώθηκαν τα εργαστήρια δεξιοτήτων Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου στην Α΄τάξη, με τους μαθητές να έχουν ενημερωθεί για την υγιεινή διατροφή, μέσω του project «Ρούλης ο Τροφούλης και η περιπέτειά του στον κόσμο της υγιεινής διατροφής».

6

Στο διάστημα αυτό τα παιδιά γνώρισαν τον Ρούλη, μια κούκλα η οποία μέσα από διάφορες δραστηριότητες προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν τη σημαντικότητας της διατροφής στη συνολικής μας υγεία, της επιλογής τροφίμων με υψηλή διατροφική αξία, την αποφυγή τροφίμων με χαμηλή διατροφική αξία, τη συμμετοχή σε προγράμματα άσκησης και φυσικής δραστηριότητας.

1

Έτσι λοιπόν, οι μαθητές και οι μαθήτριες γνωρίστηκαν μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, φορώντας καπέλο και κρατώντας μικρόφωνο! Όλοι μαζί χαιρετούσαν χαρούμενα το συμμαθητή τους!

3

Συζήτησαν και κατέγραψαν τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν για μια δημιουργική συνύπαρξη…

9

Έφτιαξαν το δικό τους «μικρό βιβλίο» στο οποίο κατέγραψαν τις αγαπημένες τους επιλογές.

4

Άκουσαν το παραμύθι «Η κυρα-Διατροφή πρώτη στη μαγειρική» και με αφορμή αυτό, έλυσαν αινίγματα,  έφτιαξαν το παζλ της μεσογειακής πυραμίδας, συμπλήρωσαν και ζωγράφισαν φύλλα εργασίας με τίτλους: «Το ουράνιο τόξο των τροφών», «Το  υγιεινό μου κολατσιό», «Τρώμε υγιεινά».

Ακόμη, έπαιξαν παιχνίδι αναγνώρισης και κατηγοριοποίησης φρούτων και λαχανικών, «Περνά περνά η μέλισσα», επιλέγοντας φρούτα και λαχανικά για να κερδίσει μέλι η κάθε ομάδα.

7

Στη συνέχεια, λύσαμε μαθηματικό πρόβλημα με θέμα το παιχνίδι που έπαιξαν, για να βρούμε ποια ομάδα κέρδισε.

8

.Το εργαστήριο ολοκληρώθηκε τραγουδώντας τη διασκευή του τραγουδιού του Λουκιανού Κηλαηδόνη «Ο ύμνος των μαύρων σκυλιών», με τίτλο «Τρώμε υγιεινά».

Μπορείτε να ακούσετε τη μουσική πατώντας εδώ:

https://youtu.be/zkPIBUjDhtI?si=Y3kVYW-YwE82D4PF

Εμείς πολύ χαρήκαμε και απολαύσαμε αυτό το ταξίδι στον κόσμο της ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ!!!

2

Την πλήρη παρουσίαση του προγράμματος μπορείτε να την παρακολουθήσετε ακολούθως:



Λήψη αρχείου

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.