Το σχολείο

Εμείς, “το Δεύτερο
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου (aka “Δεύτερο”) αποτελεί τη μεγαλύτερη σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο στην περιοχή “Κοκκινόγεια” του Αλιβερίου, στο τέρμα της οδού Κουβαρά. Το σχολείο ήταν οργανικά 12/θέσιο έως τη σχολική χρονιά 2021-22, ενώ υποβιβάστηκε σε 8/θεσιο από τη σχολική χρονιά 2022-23.  Κατά το παρελθόν λειτουργούσε έως και με 13 τμήματα, τώρα όμως λόγω της μείωσης του αριθμού των μαθητών είναι λειτουργικά 10/θέσιο με δύο επιπλέον τμήματα στο ολοήμερο πρόγραμμα.
Σκοπός του σχολείου μας είναι η παρεχόμενη εκπαίδευση να συμβάλει στην ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων των μαθητών, ώστε, ανεξάρτητα από φύλο και καταγωγή, να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ελεύθερους, υπεύθυνους και δημοκρατικούς πολίτες και να ζήσουν δημιουργικά, καλλιεργώντας αρμονικά το πνεύμα και το σώμα τους.
Το όραμά μας είναι να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές και καινοτόμο μαθησιακό περιβάλλον υψηλών προσδοκιών, με βασικά στοιχεία την ακεραιότητα και την ηθική συνέπεια, τη συνεργασία προς επίτευξη των κοινών μας στόχων, την ανοικτή και ειλικρινή επικοινωνία καθώς και το υψηλό επίπεδο προσωπικής και συλλογικής ευθύνης προς επίτευξη των οργανωτικών στόχων που κάθε φορά τίθενται.

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.