Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης

Οι εκπαιδευτικοί των Ε & ΣΤ τάξεων προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου  στην Αθήνα για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Κοντά στις ράγιες» στο θέατρο Άλφα Ληναίος – Φωτίου.

konta stis ragies 2 1080x720 1

Λίγα λόγια για το έργο (όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα του θεάτρου): Με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη, το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή, σε μια παράσταση γεμάτη φαντασία και χιούμορ, εμπνευσμένη από την απαράμιλλη γραφή της Άλκης Ζέη. Η ιστορία του έργου: Η δεκάχρονη Σάσα κοιτάει κάθε μέρα από το παράθυρό της τις ράγιες που «οδηγούν» σε μια καινούρια ζωή. Το Κουκούτσι, όπως τη φωνάζει ο πατέρας της, αναζητά απαντήσεις σε χιλιάδες ερωτήματα που ξεφυτρώνουν κάθε λίγο και λιγάκι σαν μανιτάρια στο κεφάλι της. Ποιος θα της λύσει τις απορίες; Μόνη της ελπίδα ο πατέρας της- ο Σουσάμης, όπως τον φωνάζει, που είναι γιατρός και δε διακρίνει τους αρρώστους σε πλούσιους και φτωχούς, ούτε σε Ρώσους και Πολωνούς ή Εβραίους, ούτε σε χριστιανούς και αλλόθρησκους. Αλλά και ο δάσκαλός της, ο Φεγγάρης Φεγγάροβιτς, που την προετοιμάζει για την εισαγωγή της στο σχολείο… Η Σάσα, που μεγαλώνει στην τσαρική προεπαναστατική Ρωσία, θέλει να υψώσει το ανάστημά της στην αδικία και να μάθει τι σημαίνει να είσαι αληθινός ήρωας. Παρακολουθεί όσα συμβαίνουν γύρω της και περιμένει με λαχτάρα και ενθουσιασμό, που μόνο τα παιδιά μπορεί να έχουν, τη μεγάλη αλλαγή που χτυπάει την πόρτα της.

Παιδική Σκηνή: Άλκη Ζέη- «Κοντά στις Ράγιες»

Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο του τριμηνιαίου προγραμματισμού διδακτικών επισκέψεων των τάξεων. Οι μαθητές θα συνοδεύονται από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων. Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί με μισθωμένο λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που αναγράφεται στην υπεύθυνη δήλωση που ακολουθεί. Οι μαθητές θα φέρουν μαζί τους φαγητό και νερό για να κολατσίσουν σε πρόσφορο χώρο μετά την παρακολούθηση της παράστασης.

Παρακαλούμε οι γονείς να φροντίσουν για τη διατροφή ή την προφύλαξη-πρόληψη των παιδιών που εμφανίζουν ταξιδιωτική ναυτία, διότι στην προηγούμενη εκδρομή αντιμετωπίσαμε αρκετά και δύσκολα περιστατικά ναυτίας.

Για τη συμμετοχή των μαθητών είναι απαραίτητο να προσκομιστεί η υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα έως και την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.