Πού κρύβονται τα δικαιώματα; Συνάντηση με μια συγγραφέα

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη διαδικτυακή συνάντηση με τη συγγραφέα του βιβλίου «Πού κρύβονται τα δικαιώματα;», κυρία Μαρίζα Ντεκάστρο. Οι μαθητές του Α2 τμήματος  διάβασαν το βιβλίο στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων στο θεματικό άξονα «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ».

13

Η Μαρίζα Ντεκάστρο με πολύ απλά λόγια  εξήγησε μέσα από το βιβλίο της τι σημαίνει σύνταγμα, τι είναι οι νόμοι, πώς δημιουργούνται, ποιοι τους γράφουν, ποιοι τους ψηφίζουν και για ποιους λόγους. Τα παιδιά με τη βοήθεια της συγγραφέως προσέγγισαν βαθύτερα  το θέμα του βιβλίου. Στη συνέχεια κάνοντας διάφορες ερωτήσεις στη συγγραφέα  προσπάθησαν  να τη  γνωρίσουν καλύτερα.

12

Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων  που μας προμήθευσε  αντίτυπα του βιβλίου της κυρίας Ντεκάστρο, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να δανειστούν το βιβλίο της, να το διαβάσουν και να προετοιμαστούν για τη συνάντηση με τη συγγραφέα.

Η υπόθεση του βιβλίου: Με αφορμή μια βόλτα στην πλατεία Συντάγματος, το σύμβολο της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας, οι μικροί ήρωες του βιβλίου συζητούν και μαθαίνουν τι είναι οι νόμοι, πώς φτιάχνονται, ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των πολιτών και πώς προστατεύονται από το Σύνταγμα.

11

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.