“1.000 χρώματα του Χρήστου”

Pages from Drakos Napoleon BΣτα μέσα της δεκαετίας του ’80, εισέβαλε μια εκπομπή που καθόρισε εν πολλοίς τα παιδικά προγράμματα στην Ελλάδα. Το «Ουράνιο Τόξο» έγινε η αγαπημένη εκπομπή κάθε παιδιού κι όχι μόνο. Τότε όλοι μας γνωρίσαμε τον Χρήστο Δημόπουλο, τον ευγενικό αυτό κύριο, που μονοπωλούσε τα μεσημέρια μας.

Παίρνοντας το τιμόνι του Τμήματος Παιδικών Εκπομπών της ΕΡΤ άφησε σημαντική παρακαταθήκη στην τηλεοπτική ιστορία της χώρας, με 2.500 επεισόδια. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Την Τρίτη 22 Μαρτίου ο Χρήστος Δημόπουλος,  καλεσμένος στο σχολείο, μάς εκμυστηρεύτηκε πως έχει κυκλοφορήσει 20 βιβλία, πάντοτε με ασίγαστο ενδιαφέρον και σκέψη για τα παιδιά. Όταν ξεκινάει κάτι καινούριο νιώθει φόβο και άγχος, όμως σύντομα τα συναισθήματα αυτά μετουσιώνονται και μεταλλάσσονται σε κάτι δημιουργικό. Η φιλία κατέχει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή του, πιστεύει στην αξία της και μάλιστα στο βιβλίο της Επανάστασης ζήτησε την πολύτιμη βοήθεια ενός παιδικού του φίλου (Ιστορικού). Τα περισσότερα από τα βιβλία του, τα αφιερώνει στις 2 εγγονούλες του Θεοδώρα και Αθηνά. Ο αγαπημένος του ήρωας της Επανάστασης είναι ο Αθανάσιος Διάκος, ενώ διαβάζοντας το ποίημα του Καρυωτάκη – «Διάκος», πάντοτε συγκινείται.

Αυτά κι άλλα πολλά μάθαμε, ρωτήσαμε και συζητήσαμε στην τηλεδιάσκεψη με τον ευγενικό κ.Χρήστο, που υποσχέθηκε με την πρώτη ευκαιρία να επισκεφτεί το σχολείο μας από κοντά.

Ακολουθούν ορισμένες από τις ζωγραφιές που έφτιαξαν τα παιδιά με αφορμή τα βιβλία του, καθώς και οι ερωτήσεις που του υπέβαλαν στη συνάντηση αυτή.



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.