Πληροφορική και Εκπαίδευση

Ένα Blog της Αγγελικής Οικονομοπούλου, Καθηγήτριας Πληροφορικής

Το eTwinning ξεκινάει τη σχολική χρονιά με πολλές εκπλήξεις και νέες δυνατότητες

Συγγραφέας: Αγγελική Οικονομοπούλου στις Σεπτέμβριος 9, 2014

etwinning_heart

Μην χάσετε καμία από συναρπαστικές ευκαιρίες που θα προσφέρει το eTwinning τις ερχόμενες εβδομάδες. Καλώς ήρθατε και πάλι στο σχολείο!

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα θα επιτρέπει σε σχολεία μιας μόνο χώρας να αναπτύσσουν από κοινού έργα eTwinning. Στο πιλοτικό αυτό έργο θα συμμετέχει και η Ελλάδα! Αυτό σημαίνει ότι αν διστάζατε ως τώρα  να συνεργαστείτε με συναδέλφους σας στην Ευρώπη, μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα του eTwinning και να συνεργαστείτε με συναδέλφους σας σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να αποκτήσετε εμπειρία και στη συνέχεια να συνεργαστείτε αν θέλετε και με ευρωπαϊκά σχολεία.

 Επίσης, το TwinSpace, ο χώρος συνεργασίας των σχολείων,  έχει αναδιαμορφωθεί εξολοκλήρου για να βελτιωθεί η συνεργασία στο πλαίσιο των προγραμμάτων eTwinning. Η νέα πλατφόρμα θα είναι έτοιμη και θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη και συνεπώς, όλα τα εγκεκριμένα έργα εφεξής θα επωφεληθούν. Θα περιλαμβάνει νέα εργαλεία και ολοκαίνουργιο σχεδιασμό που θα επιτρέπει την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των συνεργατών.

Τη φετινή σχολική χρόνια, νέες χώρες θα συμμετάσχουν στο eTwinning και συνεπώς, η διαδικτυακή πύλη του eTwinning θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερες γλώσσες.

 Όπως κάθε χρόνο, θα καλωσορίσουμε τη νέα σχολική χρονιά με την εκστρατεία «Εβδομάδες eTwinning» τον Οκτώβριο. Η εκστρατεία θα σχετίζεται με το τρέχον θέμα του έτους, «Προσέγγιση βάσει δεξιοτήτων(competences) στο eTwinning», και θα λαμβάνει υπόψη τις δεξιότητες τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών. Οι νικητές θα κερδίσουν απίθανα δώρα! Ανάλογες δράσεις θα οργανωθούν και σε εθνικό επίπεδο.

 Εάν λοιπόν δεν έχετε εγγραφ%C