Πληροφορική και Εκπαίδευση

Ένα Blog της Αγγελικής Οικονομοπούλου, Καθηγήτριας Πληροφορικής

Ερωτήσεις για την πρόσκληση άλλων μελών στο Twinspace

member1

Ε: Πώς προσκαλώ άλλα μέλη στο TwinSpace;
A: Αν είστε διαχειριστής, πηγαίνετε στην αρχική σελίδα του TwinSpace και κάντε κλικ στην ένδειξη ‘Πρόσκληση μελών’. Θα αποκαλυφθούν links που θα σας επιτρέπουν να προσκαλέσετε μαθητές, επισκέπτες ή εκπαιδευτικούς από χώρες που δε συμμετέχουν στο eTwinning. Μπορείτε να δώσετε το email του εκπαιδευτικού/επισκέπτη, ή το ονοματεπώνυμο του μαθητή που επιθυμείτε να προσκαλέσετε.

Ε: Πώς προσκαλώ εκπαιδευτικούς στο TwinSpace;
A: Αν ένας εκπαιδευτικός προέρχεται από χώρα που καλύπτει το eTwinning πρέπει να τον προσκαλέσετε στο έργο σας μέσω του eTwinning Desktop. Προκειμένου να γίνει αυτό, πρέπει να είναι μέλος του eTwinning.

Αν επιθυμείτε να προσκαλέσετε έναν εκπαιδευτικό στο έργο σας (και στη συνέχεια αυτόματα στο TwinSpace του έργου), βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται στον κατάλογο των επαφών σας και προσκαλέστε τον μέσω του Desktop (Τα Έργα Μου –> ‘Διαχείριση Μελών’), επειδή με αυτόν τον τρόπο δεν είναι απλά μέλη του TwinSpace, αλλά επίσημοι συνεργάτες στο έργο. Επιπλέον, θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στο TwinSpace μέσω του Desktop τους.

Αν ο εκπαιδευτικός έχει την έδρα του σε μία χώρα που δεν καλύπτει το eTwinning, μπορείτε να τον προσθέσετε στο έργο σας μέσω του link “Πρόσκληση εκπαιδευτικών” κάτω από την ένδειξη “Πρόσκληση μελών” της αρχικής σελίδας. Αφού υποβάλετε την ηλεκτρονική διεύθυνση του εκπαιδευτικού, το σύστημα θα αναγνωρίσει αν αυτή η διεύθυνση αντιστοιχεί σε κάποιον που είναι ήδη μέλος του eTwinning. Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα θα προτείνει ένα όνομα χρήστη και τη δυνατότητα επιλογής ενός ‘ρόλου’ (‘εκπαιδευτικός μέλος’ ή ‘εκπαιδευτικός διαχειριστής’). Επιβεβαιώστε την επιλογή σας κάνοντας κλικ στην ένδειξη ‘υποβολή’. Θα λάβετε ενημέρωση για το αν η πρόσκληση ήταν επιτυχής ή όχι.

Ε: Πώς προσκαλώ επισκέπτες στο TwinSpace;
A: Σημειώστε ότι ένας ‘επισκέπτης’ μπορεί μόνο να δει τις σελίδες. Για να προσθέσετε έναν επισκέπτη κάντε κλικ στην ένδειξη “Πρόσκληση μελών” της αρχικής σελίδας. Θα εμφανιστεί ένα link για την “Πρόσκληση επισκεπτών”. Μπορείτε στη συνέχεια να προσκαλέσετε τον επισκέπτη σας, προσθέτοντας την ηλεκτρονική του διεύθυνση.

Ε: Πώς προσκαλώ μαθητές στο TwinSpace;
A: Στην αρχική σελίδα κάντε κλικ στην ένδειξη “Πρόσκληση μελών”. Θα εμφανιστεί ένα link για την “Πρόσκληση μαθητών”. Μπορείτε τώρα να προσθέσετε ένα μαθητή με έναν ήδη υπάρχοντα λογαριασμό TwinSpace (αν γνωρίζετε το όνομα χρήστη) ή να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό για ένα νέο μαθητή. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη. Αφού υποβάλετε τα ονοματεπώνυμα των μαθητών (παρακαλώ, αποφύγετε ειδικούς χαρακτήρες), το σύστημα θα προτείνει ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης για κάθε έναν από τους μαθητές που προσκαλέσατε. Σημειώστε αυτά τα στοιχεία, έτσι ώστε να μπορείτε να τους πείτε πώς να συνδεθούν (θα λάβετε επίσης ένα email με τα νέα ονόματα χρήστη). Στη συνέχεια κάντε κλικ στην υποβολή. Θα λάβετε ενημέρωση για το αν η πρόσκληση ήταν επιτυχής ή όχι.

Ε: Από ποιο σημείο μπορούν να συνδεθούν οι προσκεκλημένοι στο TwinSpace;
A: Οι μαθητές και οι επισκέπτες μπορούν να συνδεθούν μόνο μέσω του URL:

http://new-twinspace.etwinning.net.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συνδεθούν μέσω του ίδιου URL. Αν έχουν προσκληθεί ως μέλη του έργου μέσω του Desktop, κάτι που συνιστάται, μπορούν να έχουν πρόσβαση στο TwinSpace απευθείας μέσα από το Desktop (Tα Έργα Μου –> προχωρήστε στο TwinSpace).