Πληροφορική και Εκπαίδευση

Ένα Blog της Αγγελικής Οικονομοπούλου, Καθηγήτριας Πληροφορικής

1. Πως να εγγραφείτε

Η εγγραφή γίνεται σε δύο στάδια, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα της βάσης δεδομένων των σχολείων και να αποφευχθεί οι eTwinners να λάβουν οποιοδήποτε ανεπιθύμητο ηλεκτρονικό μήνυμα (spam) ή ψευδές προφίλ μέσα στην προστατευμένη κοινότητα. Δείτε την παρουσίαση

eggrafi

1. Προ-εγγραφή: εδώ θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε ένα όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης και να δώσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας (email). Αυτά τα τρία στοιχεία  χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για όλες τις μεταγενέστερες επίσημες  ανακοινώσεις, όπως: ανακοινώσεις από το χώρο εργασίας σας, ειδοποιήσεις που σχετίζονται με τις δραστηριότητες σας στο eTwinning, μηνύματα από την Κεντρική και τις Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης, κλπ. Σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας μπορείτε πάντα να ζητήσετε  έναν καινούργιο, που αποστέλλεται στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Μια χρήσιμη πληροφορία:: Καλύτερα  να δίνετε το email που χρησιμοποιείτε συχνά.

2. Πλήρης εγγραφή

Μόλις ολοκληρώσετε την προεγγραφή, θα λάβετε ένα μήνυμα από την ομάδα του eTwinning το οποίο θα περιέχει έναν σύνδεσμο.Κάνοντας κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο, θα οδηγηθείτε  στη φόρμα  πλήρους εγγραφής.  Εάν δεν λάβετε αυτό το μήνυμα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την Εθνική  Υπηρεσία Υποστήριξης, η οποία θα σας στείλει αυτόν  το σύνδεσμο.

Μια χρήσιμη πληροφορία: Αν δεν έχετε ολοκληρώσει αυτό το βήμα  το σύστημα θα αναγνωρίζει το όνομα χρήστη (username) και  τον κωδικό πρόσβασης (password) αλλά αν δεν θα μπορέσετε να έχετε πλήρη πρόσβαση  στην προστατευμένη πλατφόρμα.

Μόλις έχετε πρόσβαση στη φόρμα πλήρους  εγγραφής, θα σας ζητηθεί να δηλώσετε  εάν κάποιος συνάδελφος έχει ήδη εγγράψει  το σχολείο σας. Είναι σημαντικό να μην επαναληφθεί η  εγγραφή του σχολείου, γιατί απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα για να ελεγχθεί  το σχολείο σας στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Παιδείας.

Μια χρήσιμη πληροφορία: Προσέξτε να μην κάνετε διπλο-εγγραφή του σχολείου. Αυτό είναι το μόνο που δεν μπορείτε να αλλάξετε αργότερα.

Αν βρείτε το σχολείο σας, μπορείτε να το επιλέξετε έτσι ώστε εσείς και οι συνάδελφοί σας να εμφανίζονται ως μέλη του ίδιου ιδρύματος. Εάν το σχολείο σας δεν είναι καταχωρημένο, παρακαλούμε εισάγετε το νέο σχολείο συμπληρώνοντας τις πληροφορίες  που θα σας ζητηθούν.

Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να προχωρήσετε  με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις προτιμήσεις για το eTwinning. Προσπαθήστε να γράψετε μια  απλή και σαφή ιδέα του έργου που επιθυμείτε- την  οποία  μπορείτε πάντα να τροποποιήσετε  αργότερα – χρησιμοποιώντας τη γλώσσα που προτιμάτε για την επικοινωνία με τους άλλους