Παγκόσμια Συμμαχία

«Let’s make a better world!»  Global project 2022-2023

123

 

logo

 

 

Το Νηπιαγωγείο μας  φέτος θα συμμετέχει  σε ένα παγκόσμιο έργο με τίτλο: «Let’s make a better world» 

Ο κύριος στόχος αυτού του έργου και της ομάδας που δημιουργήθηκε είναι να μοιραστούν παραδείγματα για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να κατανοήσουν τη σχέση μεταξύ του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής και να τα κάνουμε πιο ευαίσθητα να κατανοήσουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα ζήτημα για όλους τους ανθρώπους.

Ιδρυτής και συγγραφέας του έργου είναι η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ριζαριού Μαγκιώση Άννα και συνιδρυτής ο καθηγητής Πληροφορικής Muhammad Idrees από το Goverment Boys High School Jajjah abbsian of khanpur in  Pakistan

To έργο ενώνει πάνω από 130 εκπαιδευτικούς και 40 χώρες από όλο τον κόσμο! Οι χώρες που συμμετάσχουν είναι

Ελλάδα, Πακιστάν, Λετονία, Μακεδονία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία, Αιθιοπία, Μολδαβία, Τζαμάικα, Φιλιππίνες Αργεντινή, Τανζανία, Περού, Ρωσία, Μπαγκλαντές, Καμερούν, Καζακστάν, Γκάνα, Αίγυπτος, Τουρκία, Ταϊλάνδη, Ρουμανία, Κροατία, Τυνησία, Μαρόκο.

Περίληψη
Προτεραιότητα όλων των εκπαιδευτικών είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Η περιβαλλοντική αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών, η βιώσιμη ανάπτυξη και η ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας είναι σύστημα αξιών της κοινωνίας και της οικονομίας.
Ο κύριος στόχος αυτού του έργου είναι να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τη σχέση μεταξύ φυσικού περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής και να τα ευαισθητοποιήσει ώστε να κατανοήσουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι θέμα για όλες τις χρήσεις, μέσω των σχετικών επιλεγμένων δραστηριοτήτων που προσαρμόζονται στους νέους μαθητές/τριες.
Κατά τη διάρκεια του έργου τα παιδιά χρησιμοποιώντας πέντε αισθήσεις, θα πειραματιστούν και θα μάθουν τα στοιχεία της φύσης, θα προτείνουν τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος, θα βρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής, θα μοιραστούν τις ιδέες και τη δουλειά τους με παιδιά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Με αυτό το οικολογικό έργο θα τονίσουμε επίσης τις πολιτισμικές διαφορές και ομοιότητες. Η οικολογική βάση θα είναι η ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα, να συγκρίνουμε το παρελθόν μας, να μοιραστούμε τις γνώσεις μας και να οικοδομήσουμε την εμπειρία.
Με αυτό το έργο θέλουμε να αλλάξουμε τη συμπεριφορά των μαθητών/τριών, της οικογένειας και  φορέων της τοπικής κοινότητας.

Στόχοι

– Γνωριμία με  τον φυσικό κόσμο (τα ζώα και τα φυτά, τα τέσσερα στοιχεία – τον κίνδυνο και τις δυνατότητες τους)
– Απόκτηση  προσωπικής ευαισθησίας για όλα τα είδη ζωής,
– Τι σημαίνει κλιματική αλλαγή;
– Γνωριμία με  τα περιβαλλοντικά προβλήματα και  πιθανές λύσεις,
– Ανάπτυξη θετικών  στάσεων για την πρόληψη και επίλυση μελλοντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων,
– Καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων,
– Γνωριμία με την κληρονομιά και τον πολιτισμό άλλων ευρωπαϊκών εθνών,
– Κατανόηση  ομοιοτήτων και διαφορών μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και γνωριμία με τον τρόπο ζωής τους,
– Αποδοχή  της ποικιλομορφίας και διαφορετικότητας  και  κοινή συνύπαρξη όλων των λαών με κοινό μέλλον, ενισχύοντας έτσι την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ταυτότητα.