“στείλε και εσύ ένα καπάκι, κάνε δώρο καροτσάκι”

Οι μαθητές μας συμμετέχουν  στη συλλογή πλαστικών καπακιών “στείλε και εσύ ένα καπάκι, κάνε δώρο καροτσάκι” για να ενισχύσουν την προσπάθεια του Συλλόγου Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας.

Αφίσα

Στα πλαίσια των θεματικών ενοτήτων που αναπτύσσονται στο σχολείο μας σχετικά με τη προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος και της προσφοράς και βοήθειας στον συνάνθρωπο (κοινωνική και φιλανθρωπική πλευρά), τα παιδιά ενημερώθηκαν ότι με τη συλλογή πλαστικών καπακιών βοηθάμε τους συνανθρώπους μας με ανάγκες για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

Στο σχολείο μας έχουμε ξεκινήσει την πρωτοβουλία της συλλογής πλαστικών καπακιών από συσκευασίες χυμού, γάλακτος, απορρυπαντικών, αναψυκτικών, λαδιού και μαρκαδόρων, συμβάλλουμε όχι μόνο στην ανακύκλωση και τη μείωση των απορριμμάτων, αλλά και στην υποστήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Ο Σύλλογος Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας συλλέγει τα καπάκια αυτά, ώστε να μπορέσει να προσφέρει δωρεάν αναπηρικά αμαξίδια σε άπορους, ανασφάλιστους και όσους δεν έχουν πρόσβαση στις αρχές πρόνοιας. Για την αγορά ενός αμαξιδίου απαιτούνται 540.000 καπάκια, δηλαδή περίπου ένας τόνος πλαστικών καπακιών.

Στο σχολείο μας έχει τοποθετηθεί ειδικό κουτί, όπου οι μαθητές μας με ενθουσιασμό βάζουν τα καπάκια που συγκεντρώνουν. Είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια και τη συμμετοχή όλων, και πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!

 

Power Point

Ευχαριστήρια επιστολή στο σχολείο μας για τη συμμετοχή του σε κοινωνικό έργο!

6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 7887