Βραβείο STEM και Εκπαιδευτική Ρομποτική 2024

Απονομή Βραβείου από τον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Προσχολικής Εκπαίδευσης    STEM   και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2024

Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στον Online Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργάνωσε ο STEM Education με την Ομάδα “Οι Προστάτες της Μεσογείου”. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν: «Μεσόγειος, πηγή ζωής και πολιτισμού».

Η Ομάδα “Οι Προστάτες της Μεσογείου” πρότεινε τις  ιδέες της για το πως μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον της Μεσογείου, μέσα από τις κατασκευές με επιδαπέδια πίστα μέσω του ρομπότ Bee-bot . Έφτιαξε τον πρώτη της αλγόριθμο, αναπτύσσοντας παράλληλα τις καλλιτεχνικές και κοινωνικές της δεξιότητες.

Δημιούργησε πέντε σταθμούς: πετρελαιοκηλίδες,  υπεραλίευση,  χρήση φυτοφαρμάκων,  χημική ρύπανση,  και τα πλαστικά απορρίμματα  και τις τοποθέτησε πάνω στην πίστα. Με αυτόν τον τρόπο, απεικόνισαν με τρισδιάστατο τρόπο ότι θεωρούν περισσότερο απειλητικό και επικίνδυνο για τη Μεσόγειο από τις ανθρώπινες ενέργειες και ότι θεωρούν πιο σημαντικό και ευχάριστο για την σωτηρία της ζωοδότριας θάλασσάς μας.

Με μεγάλη χαρά μας ανακοινώθηκε πως κερδίσαμε το Βραβείο “Βραβείο Πρωτότυπων Ιδεών Αποτύπωσης των Απειλών της Μεσογείου”.

τηλεμαραθώνιος

Το Βραβείο μας!

Cert 39 Online page 0001
Η μακέτα μας!
πιστα

Πολλά συγχαρητήρια στην  Ομάδα “Οι Προστάτες της Μεσογείου”  για την εξαιρετική δράση, τον ενθουσιασμό της και τη συμμετοχή της στον Online Μαραθώνιο.

Όλα τα παιδιά συνεργάστηκαν,  πρότειναν λύσεις για τη δημιουργία της πίστας και με τη βοήθεια του Βee bot μας παρουσίασαν την εξαιρετική δουλειά τους!