Οικολογικά Σχολεία – Οικοκώδικας

Οικοκώδικας

0 02 05 a26f0275366e46b136d2ac73147b57ad0ffd7f45e54aadae4afda04c3760b906 6ff9ecd0f6f16ada

Τη σχολική χρονιά 2023-2024 το νηπιαγωγείο μας  συμμετέχει στα Οικολογικά Σχολεία, συντονιστής των οποίων για την Ελλάδα αποτελεί η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ). Τα Εco schools είναι διεθνές δίκτυο, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων με συντονιστικό φορέα τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης B’Αθήνας και εθνικό χειριστή, από το 1995, την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή στάσης των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν το Περιβάλλον, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή των δράσεων, ώστε τα σχολεία να γίνουν κοινότητες αειφορικής συμβίωσης σε παιδαγωγικό αλλά και πρακτικό επίπεδο. Αυτό επιτυγχάνεται με την διαμόρφωση και την εφαρμογή του “Οικοκώδικα” (ένα σύνολο κανόνων περιβαλλοντικής συμπεριφοράς), καθώς και την εφαρμογή ενός Περιβαλλοντικού Σχεδίου Δράσης (αφορά τον περιβάλλοντα σχολικό χώρο και την μετατροπή του σε καθαρό, όμορφο, ανθρώπινο και φιλικό).

Το Πρόγραμμα “Οικολογικά Σχολεία” απευθύνεται σε ολόκληρη την σχολική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους στις σχολικές μονάδες) και έχει σχεδιαστεί ώστε να ενθαρρύνει όλο το σχολείο να κινητοποιηθεί και να αναλάβει δράση για το περιβάλλον. Ενθαρρύνει, επίσης, την συνεργασία μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και της τοπικής κοινωνίας για την επίτευξη αποτελεσματικότερης περιβαλλοντικής δράσης.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος “Η Έκκληση SOS της Γης για Δράση”
τα παιδιά δημιούργησαν τον ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑ  του σχολείου μας  με τον  οποίο ενημερώσαμε την τοπική κοινωνία αλλά και καταθέσαμε στην επίσκεψη μας στον κύριο Δήμαρχο και την κυρία Αντιδήμαρχο του Δήμου Τυρνάβου ως ενεργοί πολίτες.
εικόνα Viber 2024 06 13 19 28 18 586
ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ
ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ 4
ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ 3
ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ 1

Το 6ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου συμμετέχει στα Οικολογικά Σχολεία