Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2024

Πανελλήνιος Διαγωνισμός 2024 Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  “Μεσόγειος, πηγή ζωής και πολιτισμού”  #stemeducation

 

 

Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε από τους μαθητές  του Νηπιαγωγείου μας  στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού #STEM2024 “Μεσόγειος Πηγής Ζωής & Πολιτισμού”.

Στόχος μας ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές τα προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον της Μεσογείου, να προτείνουν ιδέες και να βρουν λύσεις για την προστασία  της θάλασσας.

“Οι Προστάτες της Μεσογείου” είμαστε μια ομάδα ερευνητών που αφοσιωνόμαστε στην προστασία και τη διατήρηση της Μεσογείου, του μοναδικού φυσικού και πολιτιστικού θησαυρού μας.

Η περιπέτειά μας ξεκίνησε με την αναζήτηση των μοναδικών χαρακτηριστικών της Μεσογείου, της γεωγραφίας της και της πλούσιας βιοποικιλότητάς της. Μέσα από παραμύθια, παιχνίδια, εκπαιδευτικά βίντεο και δημιουργική ζωγραφική, οι μαθητές/τριες ανακαλύπτουν τα μυστικά που κρύβονται στα βάθη των γαλάζιων νερών της Μεσογείου.

Οι “Προστάτες της Μεσογείου” εντοπίζουν και περιγράφουν τα προβλήματα που προκαλούν οι ανθρώπινες συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο το οικολογικό περιβάλλον  στη  Μεσόγειο  και προτείνουν   λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Στη συνέχεια με τις δημιουργίες τους κατασκευάζουν μακέτα,  η οποία αναπαριστά την Μεσόγειο  και τους κινδύνους που διατρέχει.

Στόχος επίσης είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν με βασικές έννοιες αλγορίθμου, κωδικοποίησης και επίλυση προβλημάτων, να συνεργαστούν, να αναπτύξουν την  κριτική τους σκέψη και παρατήρηση. Μπαίνουν έτσι τα θεμέλια και για την νοητική ανάπτυξη του ατόμου και κατά συνέπεια και την καλλιέργεια του τρόπου σκέψης και δράσης.

Οι μαθητές/τριες συνδυάζουν τη μάθηση με το παιχνίδι με τη βοήθεια του Beebot  και παρουσιάζουν  τα 5 σημεία σταθμούς που θέλουν να κοινοποιήσουν προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία και τη βιωσιμότητα της Μεσογείου προτείνοντας οικολογικούς κανόνες.

Αποτυπώσαμε σε μια διαδρομή του ρομπότ  «τα 5 πιο σημαντικά Δεν” που πρέπει να εφαρμόσουν υποχρεωτικά όλοι οι λαοί γύρω από τη Μεσόγειο για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της…

1ος  σταθμός:  «Πετρελαιοκηλίδες»

Οι πετρελαιοκηλίδες είναι η διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα όταν το  καράβι τη δεξαμενή του καθαρίζει και όταν έχουμε ατυχήματα βύθισης πετρελαιοφόρων. Αυτές οι διαρροές προκαλούν σοβαρές ζημιές στο περιβάλλον, επειδή το πετρέλαιο είναι βλαβερό για τη θαλάσσια ζωή και το οικοσύστημα. Επιβάλλεται ο καθαρισμός των πετρελαιοκηλίδων γιατί καταστρέφουν το περιβάλλον και τα θαλάσσια  ζώα.

2ος  σταθμός:  «Υπεραλίευση»

Στις ακτές των χωρών της Μεσογείου δημιουργούνται προβλήματα υπεραλίευσης από την έλλειψη κανόνων και περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η υπεραλίευση  είναι όταν ψαρεύουμε πάρα πολλά ψάρια, πολλές φορές περισσότερα από όσα μπορούν να αναπαραχθούν και να μεγαλώσουν. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη θάλασσα και στα ψάρια διαταράσσοντας την τροφική αλυσίδα. Είναι σημαντικό να προστατεύουμε τη θάλασσα και τα ψάρια της για να μπορούμε να ζήσουμε ευτυχισμένοι και υγιείς.

3ος  σταθμός:  «Χρήση φυτοφαρμάκων»

Η έντονη γεωργική δραστηριότητα κοντά στις ακτές της Μεσογείου  προκαλεί μόλυνση του εδάφους με χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Αυτά τα χημικά απορροφούνται από το έδαφος, πηγαίνουν στο νερό και μολύνουν τα ψάρια και τους ανθρώπους που τα τρώνε. Όταν χρησιμοποιούμε πολλά φυτοφάρμακα κινδυνεύει η θάλασσα και η υγεία όλων, γι’ αυτό  πρέπει να υπάρχουν κανόνες για να το αντιμετωπίσουμε.

4ος  σταθμός:  «Χημική ρύπανση»

Τα απόβλητα της βιομηχανίας  επιβαρύνουν την υγεία της Μεσογείου  αφού απορρίπτουν σε αυτή βλαβερές ουσίες για τη θάλασσα και τους οργανισμούς της.

Η χημική ρύπανση είναι η κατάσταση όπου χημικές ουσίες εισέρχονται στο περιβάλλον, όπως ατμοί, υγρά ή στερεά και προκαλούν προβλήματα στους οργανισμούς και το οικοσύστημα. Η χημική ρύπανση μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, στην ποιότητα του αέρα, του νερού και του εδάφους.

Χρειάζονται μέτρα για τη μείωση της χημικής ρύπανσης όπως η εφαρμογή πιο καθαρών τεχνολογιών, η ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών και η προώθηση της συνείδησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

5ος  σταθμός:  «Πλαστικά απορρίμματα και σκουπίδια»

Εδώ στη Ζάκυνθο ζει και αναπαράγεται  η θαλάσσια χελώνα Καρέτα – καρέτα. Είναι το μοναδικό είδος θαλάσσιας χελώνας της Μεσογείου που αναπαράγεται στην Ελλάδα. Οι θαλάσσιες χελώνες είναι πανάρχαια ζώα. Υπάρχουν από την εποχή των δεινοσαύρων κι όμως τώρα κοντεύουν να εξαφανιστούν. Αυτό συμβαίνει 1) εξαιτίας της ανάπτυξης του τουρισμού που κινδυνεύουν να χαθούν οι ήσυχες παραλίες ωοτοκίας τους στη Μεσόγειο και 2) εξαιτίας των πλαστικών προϊόντων που καταλήγουν στη θάλασσα και δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για τα θαλάσσια ζώα. Τα ζώα μπορεί να μπλεχτούν σε πλαστικά αντικείμενα και να τα πνίξουν ή να τα φάνε, με αποτέλεσμα το θάνατό τους.

 

“Οι Προστάτες της Μεσογείου” φωνάζουν δυνατά…

“Βοηθήστε τη χελώνα! Δεν μπορεί να το κάνει μόνη της!”

“Προστατέψτε τη θάλασσα και τα θαλάσσια ζώα!”

“Σταματήστε τη ρύπανση της Μεσογείου Θάλασσας!”

“Κάντε το σωστό για τη φύση και τα ζώα της!”

Η ομάδα μας!

εικόνα Viber 2024 03 27 10 38 30 542

Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα  ”Οι Προστάτες της Μεσογείου“ για την εξαιρετική δράση και τη συμμετοχή τους στο  2ο Φεστιβάλ  Προσχολικής  Εκπαίδευσης  STEM  &  Εκπαιδευτικής  Ρομποτικής!

25η Μαρτίου: Διπλή γιορτή, διπλή χαρά!

Κάθε χρόνο η 25η Μαρτίου είναι μέρα χαράς για όλους τους Έλληνες. Γιορτάζουμε την επανάσταση και τον αγώνα των προγόνων μας που ξεκίνησαν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τους Τούρκους. Επίσης γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δηλαδή ο Αρχάγγελος Γαβριήλ ανήγγειλε τη χαρμόσυνη είδηση στην Παναγία ότι θα γεννήσει τον Χριστό.

 

Τιμήσαμε του ήρωες του ’21!

Για να παρακολουθήσετε το βίντεο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου πατήστε στην παρακάτω εικόνα…!

1821

ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ! 

On line games!

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!

“Παγκόσμια Ημέρα  του Νερού, 22 Μαρτίου 2024

“Παγκόσμια Ημέρα  του Νερού, 22 Μαρτίου 2024

pagkosmia mera nerou 1200x640 1

 Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, επισημαίνει τη σημαντικότητα αυτού του πολύτιμου φυσικού πόρου και κοινωνικού αγαθού. Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού  το σχολείο μας πραγματοποίησε δράση στο προγράμματα της Παιδικής Helmepa. Συνεισφέρουμε στη μετάδοση των μηνυμάτων της και την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο νηπιαγωγείο μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού μιλήσαμε για το πολύτιμο αυτό φυσικό αγαθό και την χρησιμότητά του. 

Παρακολουθήσαμε  Βίντεο στο Youtube σχετικά με το νερό και τη χρήση του, καθώς και την μόλυνση του νερού .

 

ΣΤΌΧΟΙ:

  • Να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές το σπουδαίο ρόλο του νερού στη ζωή μας
  • Να καλλιεργηθεί η περιβαλλοντική τους συνείδηση και να μάθουν να σέβονται τον υδάτινο κόσμο
  • Να προβληματιστούν και να γνωρίσουν τους κινδύνους για την υγεία από την έλλειψη νερού η από την κατανάλωση μολυσμένου νερού
  • Να κατανοήσουν ότι η ποσότητα του πόσιμου νερού, που έχουμε στη διάθεσή μας, ότι λιγοστεύει
  • Να εκφραστούν καλλιτεχνικά με ποικίλους τρόπους

Ο καθένας μας μπορεί να συνεισφέρει. Επιπλέον η κάθε σταγόνα έχει αξία, μπορούμε όλοι να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά ορισμένες απλές πρακτικές προκειμένου να εξοικονομήσουμε νερό.

Οι καθημερινές συνήθειες ξεκινούν από το σπίτι μας, το σχολείο, την παρέα μας. Οι μαθητές και η μαθήτριες του νηπιαγωγείου μας, σας προτείνουν απλές πράξεις που δείχνουν το σεβασμό και την προστασία του πολύτιμου νερού!

Ευχή μας είναι η αντιμετώπιση της υπόθεσης ΝΕΡΟ – ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ – ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΙ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ με υπευθυνότητα και σεβασμό από όλους.

Τα έργα μας

ΝΕΡΟ ΑΦΙΣΑ 1

NERO TELIKO

NERO TELIKOL

ΝΕΡΟ

ΝΕΡΟ 1

NERO LENA 1

Εικαστική αποτύπωση της ζωή μας με νερό και χωρίς νερό!

N1

1A

Πείραμα για τον κύκλο του νερού!

Τα παιδιά μέσα από ανακαλυπτικές/ διερευνητικές διαδικασίες εμπλέκονται στην υλοποίηση πειραμάτων όπου παρατηρούν, κάνουν υποθέσεις, προτείνουν πιθανές λύσεις, συμμετέχουν στην έρευνα, στον έλεγχο και στην αξιολόγηση των λύσεων και καταλήγουν σε συμπεράσματα.

ΠΕΙΡΑΜΑ

Διαδικτυακά εκπαιδευτικά παιχνίδια!

ημερα νερου

On line games!

https://learningapps.org/watch?v=pzrrokmhj24

  https://learningapps.org/watch?v=p8t0mqhh524

https://learningapps.org/watch?v=p1sv12f1c24

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=16154bb4b517

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=36893ca70440

 

Living Water - Δωρεάν κινούμενο GIF - PicMix

Παγκόσμια ημέρα δασών 2024

Παγκόσμια ημέρα δασών 2024

to dasos a cover removebg preview

Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα Δασών, με στόχο να ευαισθητοποιήσει κυβερνήσεις, αλλά και την Κοινωνία των Πολιτών σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς η κλιματική κρίση φέρνει τη διεθνή κοινότητα μπροστά σε ζωτικής σημασίας προκλήσεις για όλο τον πλανήτη, η επέτειος αυτή έρχεται να υπογραμμίσει την ανάγκη για λήψη δραστικών μέτρων.

Για το 2024 η Παγκόσμια Ημέρα έχει θέμα «Δάση και καινοτομία: νέες λύσεις για έναν καλύτερο κόσμο»

Τα υγιή δάση λειτουργούν ως φυσικά φίλτρα, παρέχοντας καθαρό αέρα και νερό, ενώ μειώνουν τη θερμοκρασία του αέρα κατά 2 με 8 βαθμούς Κελσίου, συμβάλλοντας έτσι στη ρύθμιση του κλίματός μας. Επηρεάζουν, επίσης, τις βροχοπτώσεις, δροσίζοντας τις αστικές περιοχές και απορροφώντας το 1/3 εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Στο σημερινό περιβάλλον, όλοι εμείς – ανεξαρτήτως εάν είμαστε φορείς ή απλοί πολίτες – καλούμαστε να αναλάβουμε δράση και να υιοθετήσουμε συγκεκριμένες στρατηγικές που θα εξασφαλίσουν τη διατήρηση των δασών για τις μελλοντικές γενιές.

Τα δάση αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα στον πλανήτη μας, καλύπτοντας ένα τρίτο της επιφάνειάς του και προσφέροντας καταφύγιο σε περισσότερα από τα μισά χερσαία είδη φυτών και ζώων.

Εκτός από τη βιοποικιλότητα που φιλοξενούν, τα δάση αποτελούν πηγή ζωτικών πόρων όπως τροφή, φάρμακα και βιοποριστικά μέσα για πολλές κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων των αυτοχθόνων πληθυσμών και των αγροτικών και αστικών κοινοτήτων.

Επιπλέον, η υγιής κατάσταση των δασών συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης ασθενειών από τα ζώα στους ανθρώπους. Είναι, λοιπόν, επιτακτική η ανάγκη να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε αυτούς τους πολύτιμους φυσικούς πόρους για το κοινό μας μέλλον.

Η δική μας δράση για την Ημέρα Δασών

                                                                      ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΥΣ1

ΔΑΣΟΣ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ

Οι προτάσεις βελτίωσης και προστασίας του δάσους  έγιναν αφίσα που διανεμήθηκε στην τοπική κοινωνία!

Ο Δεκάλογος του Δάσους page 0001

ΑΠΟΚΡΙA – Α΄ Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση 2024

 

APOKRIES - Δωρεάν κινούμενο GIF - PicMix

 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 

ON LINE GAMES

https://learningapps.org/watch?v=pducgg1na24

https://www.jigsawplanet.com/Argiro63/apokries

 

Πήραμε μέρος στην Α΄ Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση 2024 που διοργάνωσε ο Δήμος Τυρνάβου και πήραμε το Α΄ Βραβείο και είμαστε ενθουσιασμένοι…το θέμα το διαλέξαμε με τα παιδιά “Χαρούμενες Καμηλοπαρδάλεις” 

ΑΠΟΚΡΙΕΣ παρελαση

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

https://thelarissapaper.gr/2024/03/09/vraveia-gia-to-1o-paidiko-tyrnavitiko-karnavali/

 

ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙA ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΑΡΧΙΚΗ

 

Και του χρόνου με υγεία!

Άνοιξη

Καλώς μας ήρθες Άνοιξη!

ΚΑΡΤΑ ΛΕΞΕΙΣ & ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗ ΒΡΕΙΣ17×15 – GNF

Η άνοιξη σηματοδοτεί τη μετάβαση από το χειμώνα στο καλοκαίρι…!

      Ο ερχομός της άνοιξης φέρνει την αισιοδοξία της αναγέννησης: ήλιο, ανθοφορία, χρώμα. Μαζί της φέρνει και ένα αγαπημένο έθιμο, τον «Μάρτη», ένα βραχιόλι φτιαγμένο από μία κόκκινη και μία λευκή κλωστή που έχουν στριφτεί ή πλεχτεί. Σύμφωνα με την παράδοση, την πρώτη ημέρα του μήνα το δένουμε στον καρπό του χεριού μας για να μας προστατεύσει από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης. Το βραχιολάκι αυτό το βγάζουμε στο τέλος του μήνα και το αφήνουμε πάνω στα δέντρα ώστε τα πρώτα χελιδόνια να το χρησιμοποιήσουν για να κτίσουν τις φωλιές τους.

Καλωσορίζουμε την Άνοιξη φορώντας το “Μάρτη”!

collage 5

Για να παρακολουθήσετε τις δράσεις μας πατήστε πάνω στην εικόνα!

Untitled 1

On line games!

https://learningapps.org/watch?v=pacyt215t24

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=27e4c7823030

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=1f95c2687392

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=28be2b4d42dd

ΜΑΡΤΙΟΣ: Καλό μήνα! Μετά την βαρυχειμωνιά, πάντοτε έρχεται η ΑΝΟΙΞΗ!!!

HELMEPA

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ HELMEPA 2024

H Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA προκήρυξε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής, για τις Ομάδες του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA», της σχολικής χρονιάς 2023-2024, με τίτλο «Μη ψαρώνεις, μπορούμε να σώσουμε τις θάλασσες».

Στόχος είναι η  ενίσχυση της γνώσης των παιδιών  για τους ωκεανούς, τίς θάλασσες, το νερό και η ενθάρρυνσή τους   να αναλάβουν  ενεργό ρόλο σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο για την επίτευξη του Στόχου 14: «Ζωή στο νερό» για τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και την  ανάδειξη της αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπου και θάλασσας.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε τρεις κατηγορίες μαθητών/τριών:

1η κατηγορία: Νηπιαγωγεία & Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής

2η κατηγορία: Α’, Β’, Γ’ Τάξεις

3η κατηγορία: Δ’, Ε’, ΣΤ’ Τάξεις

Τα παιδιά συνεργάστηκαν, μοίρασαν ρόλους και δημιούργησαν με μεράκι τις δικές τους ζωγραφιές συμμετέχοντας στο διαγωνισμό με 4 έργα.

Με ποιους τρόπους μπορούμε να σώσουμε τις θάλασσες;

 “Οι Προστάτες της Μεσογείου” απάντησαν:

  • κάνουμε ησυχία, για να γεννήσουν οι χελώνες!
  • ψαρεύουμε μόνο εκεί που επιτρέπεται και πάντα με τον σωστό-νόμιμο τρόπο και αποφεύγουμε την υπεραλίευση!
  • τοποθετούμε τα σκουπίδια στον κάδο ανακύκλωσης και δεν αφήνουμε κανένα σκουπίδι στην παραλία!
  • τα καράβια πρέπει να κινούνται με όλες τις προφυλάξεις και να μην βρομίζουν τις θάλασσες με απόβλητα!
  • Προστατεύουμε και διατηρούμε όλα τα θαλάσσια ζώα και τα οικοσυστήματα!
  • Ενθάρρυνση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης των υλικών!

Τίτλος των έργων μας

“Μη ψαρώνεις! μπορούμε να σώσουμε τις θάλασσες”

Για να παρακολουθήσετε τα έργα πατήστε πάνω στην εικόνα!

bloggif 65ede5cd857e1 

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

 

Πιστοποιητικά Αριστείας 2023

Πιστοποιητικά Αριστείας-Code week 4all 2023

Η συμμετοχή μας στην Εβδομάδα κώδικα (Code week 4all 2023) από 7 έως τις 22 Οκτωβρίου 2023, με την υλοποίηση δραστηριοτήτων που ενισχύουν την αλγοριθμική σκέψη των μαθητών (βασικές έννοιες προγραμματισμού), είχε σαν αποτέλεσμα την επίτευξη της αναγνώρισης με την απονομή των Πιστοποιητικών Super Organiser και Αριστείας από την European Commission και για τη συμμαχία “A celebration of creating with code”, της οποίας ήμουν ο ιδρυτής την Εβδομάδα Κώδικα για το 2023.

Σκοπός των δραστηριοτήτων ήταν οι μαθητές/τριες να εξοικειωθούν με τον ψηφιακό κόσμο, τις βασικές έννοιες προσανατολισμού, τη δημιουργία αλγορίθμων μέσω του παιχνιδιού, την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, την κωδικοποίηση και τη λειτουργία των ρομπότ.
Είμαστε πολύ περήφανοι για τo αποτέλεσμα αυτό!

sxoleio 2023 page 0001

254898 L7fIIqum8A page 0001

SUPER ORGANAIZER SXOLEIO page 0001

SUPER ORGANAIZER ARGIRO page 0001

«ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» Stop Bullying!

20240226 151326

Σχολική δράση “Μίλα Τώρα”

Η 6η Μαρτίου είναι, Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού 

η οποία καθιερώθηκε  aπό το 2013, από το Υπουργείο Παιδείας,

Έρευνας και Θρησκευμάτων  μέσα από το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τίτλο «ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ» (Φ.2.1/ΜΓ/75735/120154/Δ7).

 Με αφορμή την ημέρα αυτή

“Το Χαμόγελο του Παιδιού”  το “YouSmile”

και το Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Δίκτυο Μαθητών και Μαθητριών του Οργανισμού με τη συνεργασία του 

Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (E.A.N) 

υλοποιεί την πανελλαδική, ετήσια εκστρατεία

 “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ”. 

Με βασικό μήνυμα το “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ” τα σχολεία και τα παιδιά συμμετέχουν

και δημιουργούν το δικό τους μήνυμα ενάντια στο Bullying.

Η δική μας συμμετοχή  στο “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ”

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα…! 

 

Untitled

Πατήστε πάνω στην παρακάτω πρόταση

6ο Νηπιαγωγείο ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ

Για τη δράση μας αυτή ήρθε και ο Έπαινος…!

ΕΠΑΙΝΟΣ ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ 2024