“BRAVO SCHOOLS”

bravoschools 300x200

Το Νηπ/γείο μας συμμετέχει στον 5ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Bravo Schools»              2021-2022. 

(Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας – Αριθμ. Πρωτ. : Φ15/165586/Δ2)

17 στόχοι in action

Η πρωτοβουλία «Bravo Schools» στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

 Τo QualityNet Foundation στο πλαίσιο προώθησης των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στη χώρα μας, προχωράει στην υλοποίηση του 5ου πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού με τίτλο Bravo Schools «Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο», για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. O συγκεκριμένος διαγωνισμός Bravo Schools (www.bravoschools.gr) εντάσσεται στην πρωτοβουλία “in action for a better world-Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο” υλοποιείται σε συνεργασία με το Μεγαλύτερο Μάθημα του Κόσμου (World’s Largest Lesson – αναγνωρισμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης από τον ΟΗΕ), την UNICEF και την UNESCO σε διεθνές επίπεδο και στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Με τον σχολικό διαγωνισμό Bravo Schools που αναπτύσσεται με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος αξιολογείται όχι μόνον το ίδιο το πρόγραμμα μέσω των εργασιών που κατατίθενται αλλά καταγράφεται και η ωρίμανση της σχολικής κοινότητας στους Παγκόσμιους Στόχους, δίνοντας δεδομένα προς τους θεσμικούς φορείς ,που υποστηρίζουν για την εκπόνηση αντίστοιχων πολιτικών με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της εκπαίδευση της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το Bravo Schools ακολουθώντας τις προδιαγραφές του ΟΗΕ υποστηρίζει την διάδραση της σχολικής κοινότητας με την κοινωνία, αποτελώντας έναν μηχανισμό ευρύτερης αφύπνισης της ελληνικής κοινωνίας για τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω των προτάσεων των μαθητών για έναν καλύτερο κόσμο. Αυτό επιτυγχάνεται με την συμμετοχή των φορέων και των ενεργών πολιτών στη διαδικασία του θεσμού.

Η κατηγορία που έχουμε επιλέξει: ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ / ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ!!!