“ΜΟΥΣΙΚΗ-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ”

Μουσική-Θεατρική παράσταση παρακολούθησαν οι μαθητές του σχολείου μας, σήμερα Δευτέρα.

Με χαρά και ενθουσιασμό φιλοξενήσαμε τη Μουσικοπαιδαγωγό κ. Δήμητρα Μητρέντση και συμμετείχαμε στη διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού: “Το Δώρο της Παπλωματούς” του Jeff Brumbeau.

Χορέψαμε, παίξαμε, διασκεδάσαμε και στο τέλος τραγουδήσαμε τα κάλαντα των Χριστουγέννων και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. 

1 2

2 2

3 2

4 1

5 2

6 2

7 1

8 3

9 2

10 4

11 2

13 2

14 2

15 2

“ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ”

Την Παρασκευή στο Νηπ/γείο μας παρασκευάσαμε τα χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια μας. Γράψαμε  τη συνταγή, ζυγίσαμε τα υλικά, δημιουργήσαμε ωραία χριστουγεννιάτικα σχέδια, μετρήσαμε και τα ψήσαμε στον φούρνο μας. Ετοιμάσαμε ζεστή σοκολάτα και γευτήκαμε τα μπισκοτάκια μας. Το μεσημέρι κεράσαμε και τους γονείς των παιδιών. 

22

9 1

10 3

11 1

13 1

15 1

23

14 1

17

21

20

19

“ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ”

Συνεχίζουμε τις χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες του Νηπ/γείου μας, στολίζοντας τους χώρους και τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια μας. Στολίσαμε και την ελιά της αυλής μας ακολουθώντας το αρχαιοελληνικό έθιμο της “Ειρεσιώνης”.

Παρόμοιο με τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι το αρχαιοελληνικό έθιμο της Ειρεσιώνης. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Ειρεσιώνη καθιερώθηκε μετά από τάμα που είχε κάνει ο Θησέας στη Δήλο, στον θεό Απόλλωνα, στο ταξίδι του προς την Κρήτη. Υποσχέθηκε λοιπόν στον θεό ότι αν σωθεί και επιστρέψει σώος στην πατρίδα του θα του προσφέρει στολισμένα κλωνάρια αγριελιάς. 

Από τότε στην Αθήνα συνηθιζόταν, περίπου στα τέλη του Σεπτέμβρη, παιδιά που είχαν και τους δύο γονείς τους εν ζωή να περιφέρονται από σπίτι σε σπίτι τραγουδώντας κάλαντα. Μαζί τους είχαν ένα κλωνάρι αγριελιάς -πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι προερχόταν από τις ιερές ελιές της Αθηνάς- που το είχαν στολίσει με καρπούς του φθινοπώρου (καρύδια, σύκα, αμύγδαλα, ρόδια κ.ά.) και μαλλί προβάτου, λευκό ή κόκκινο. Αφού επισκέπτονταν αρκετά σπίτια επέστρεφαν στο δικό τους και κρεμούσαν την Ειρεσιώνη στην εξώπορτα του σπιτιού για να φέρει καλή τύχη στο σπιτικό. Το κλαδί έμενε εκεί μέχρι το επόμενο έτος, όπου το έκαιγαν για να το αντικαταστήσουν με το καινούργιο.

1 1

2 1

3 1

5 1

6 1

10

7

8

9

11

12

13

14

15

16

 

 

“ΜΥΡΙΣΑΝ…ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ”

Έφθασε και φέτος η ώρα για να παρασκευάσουμε τα μελομακάρονά μας.

Τα παιδιά έγραψαν τη συνταγή σύμφωνα με τις οδηγίες της κυρίας Βιβής και την ακολουθήσαμε με ακρίβεια. Ζυγίσαμε τα υλικά μας, μετρήσαμε, ανακατέψαμε, πλάσαμε, ψήσαμε και στο τέλος το αποτέλεσμα ήταν όλο νοστιμιά. Τα τοποθετήσαμε στα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια που κατασκευάσαμε και κεράσαμε τους γονείς.

1  4

236

8 2

10 1

5

8 1

10 2

12 1

12 2

“ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ”

“ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ”

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης της σχολικής μονάδας με τίτλο: «Η εισαγωγή της Εκπ/κής Ρομποτικής στο Νηπιαγωγείο, ως μέσο εμπλοκής των μαθητών/τριών με την Εκπ/ση STEAM – Μαθαίνουμε με τη Ρομποτική», συντάξαμε ερωτηματολόγια με στόχο τη διερεύνηση των πρότερων γνώσεων και εμπειριών των μαθητών/τριών. Οι μαθητές κατά τη διαδικασία της συνέντευξης έδωσαν τις απαντήσεις τους και ακολούθησε η εξαγωγή των αποτελεσμάτων των απαντήσεων.  

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ – Φόρμες Google

Τα γραφήματα του Α1 Τμήματος:

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ 4

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΡΟΜΠΟΤ

ΔΕΙ ΡΟΜΠΟΤ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ 2

ΕΣΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΣ ΕΝΑ ΡΟΜΠΟΤ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ 2

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΡΟΜΠΟΤ 10

ΡΟΜΠΟΤ ΜΟΡΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΛΥΠΗΜΕΝΟ

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ 5

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΟΜΠΟΤ 1

ΡΟΜΠΟΤ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ

Τα γραφήματα του Α2 Τμήματος:

είναι Ρομπότ 1

Ρομπότ μπορεί να αισθανθεί χαρούμενο λυπημένο

μπορεί να κάνει ένα Ρομπότ

μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους

οι άνθρωποι κατασκευάζουν Ρομπότ

εσύ κατασκεύαζες ένα Ρομπότ τι θα προγραμμάτιζες να κάνει

Ρομπότ σκέφτονται

μπορεί να έχει Ρομπότ

δει Ρομπότ Αν ναι που έχετε δει