“ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΧ. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ”

Το σχολικό έτος 2019-2020 το Νηπ/γείο μας υλοποίησε Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Πολιτιστικών θεμάτων) με τίτλο:                                            “Ήταν κάποτε ένα κάστρο…”

Αφορμή για την υλοποίηση του προγράμματος στάθηκε η ανάγνωση του επικού ποιήματος «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρο. Τα νήπια παρατηρώντας την εικονογράφηση του βιβλίου, επέδειξαν ενθουσιασμό για την ενδυμασία, στολές, πανοπλία, οπλισμό και για τους ομαδικούς αγώνες και μονομαχίες(κονταρομαχίες, ξιφομαχίες).

Η τελική παρουσίαση των δραστηριοτήτων, ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί κατά τον εορτασμό της επετείου 25ης Μαρτίου 1821. Δεν πραγματοποιήθηκε λόγω αναστολής λειτουργίας των σχ. μονάδων. Γι αυτό το λόγο αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια Διαδραστική Αφίσα και να παρουσιάσουμε το εκπ/κό και ενημερωτικό μας υλικό.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΤΙ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΦΕΡΕΙ;

Καλοκαίρι είναι η εποχή του έτους, μετά την άνοιξη και πριν το φθινόπωρο, κατά την οποία ο ήλιος βρίσκεται σε υψηλότερη θέση στον ουρανό σε σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο και επικρατούν υψηλότερες θερμοκρασίες. Στο άκουσμα της λέξης καλοκαίρι, στο μυαλό μας έρχονται εικόνες, όπως ήλιος, θάλασσα, διακοπές, παγωτά, βουτιές, καπέλο, αντηλιακό, ομπρέλα, καράβι κ.α.

Πίνακες ζωγραφικής που μας θυμίζουν το ελληνικό καλοκαίρι.

Στην διαδραστική αφίσα που ακολουθεί, θ’ ανακαλύψετε τραγούδια, παιχνίδια, παραμύθια για το καλοκαίρι.

Καλό καλοκαίρι!!!

“ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ”

Η αμερικανικής εμπνεύσεως Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. 

Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ – Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.

Ο πρώτος εορτασμός της Ημέρας του Πατέρα έγινε στις 19 Ιουνίου 1910 στο Σπόκεν της πολιτείας Γουάσινγκτον, όπου ζούσε η οικογένεια Σμαρτ. Παρέμεινε ένα γεγονός τοπικής σημασίας για πολλά χρόνια μέχρι το 1966, οπότε ο τότε αμερικανός πρόεδρος Λίντον Τζόνσον με διάταγμά του ανακήρυξε την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως Ημέρα του Πατέρα. Έκτοτε ήταν θέμα χρόνια ο εορτασμός να περάσει τα αμερικανικά σύνορα και να διεθνοποιηθεί.

Ας δούμε όμως τώρα σπουδαία λόγια σημαντικών ανθρώπων:

– Η σωφροσύνη του πατέρα είναι σπουδαιότατη προτροπή για τα παιδιά (Δημόκριτος).

– Η ευεργεσία του πατέρα προς τον γιο είναι η ίδια με την ευεργεσία του Θεού προς τον άνθρωπο. (Αριστοτέλης).

– Είναι βαρύ παράπτωμα να αψηφούμε τον Λόγο του πατέρα. (Αισχύλος).

– Ο καλός πατέρας δεν έχει οργή για τον γιό του. (Μένανδρος)

– Γλυκό πράγμα είναι για τα παιδιά ο πατέρας όταν τα αγαπά.(Φιλήμων)

– Ανέβηκα στους ώμους  των πατέρων μου, να δω μακρύτερα το μέλλον(Καζαντζάκης).

Λόγια που γράφτηκαν για τον πατέρα

Πίνακες ζωγραφικής

Τραγούδια για τον πατέρα

 

 

Βιβλίο για τον μπαμπά:

 

Χρόνια πολλά!